Linda Stuhaug

Annonse

4. mai 2013

Heimelaga, cruncy musli

Heimelaga, cruncy musli
God lørdagsmorgen ? Fleire har etterspurt min heimelaga musli som har gått igjen på fleire bilder både her og på instagram – lindastuhaug. Heimelaga musli er supert – du mikser dine favorittingredienser og får akkurat dei smakane du ønsker, du slipper unødvendig sukker og tilsetningsstoff og den holder seg månedsvis i glasskrukke. Eg pleier aldri å vege opp, men sida ditta er en matblogg og mange er usikre poå mengder, så valgte eg å vege opp ingrediensane når eg lagde ny ladning sist. Dette har blitt mi favorittoppskrift med mine favorittnøtter og kjerner, men du bruker det du lika best for å få et godt resultat 🙂
Du trenger 300 g store havregryn 150 g grovthakkede nøtter, eg brukte mandler og valnøtter 60- 100 g kjerner/frø, eg brukte sesamfrø og linfrø 1 dl eplejuice 1 ss coocsa * 1 ss agavesirup * 1,5 ss sukrin gold * Litt salt Masse kanel og kardemomme Etter steiking: rosiner/ tørka frukt/ gojibær
* Cocosa kan byttast med vanlig smør eller olje. * Agavesirup kan byttast med anna sirup eller honning. * Sukrin gold kan byttast med anna søtningsmiddel eller vanlig brunt sukker.
Framgangsmetode Varm opp eplejuice, cocosa, sukrin gold og agavesirup på svak varme så alle ingrediensane smelter sammen. Bland resten av av det tørre i en bolle, vend inn den varme juice-blandinga. Bland godt sammen før du heller det over på en bakepapirkledd langpanne. Steik midt i ovnen på 130 grader til muslien får en gyllen brunfarge. Kvart 10 minutt vender du rundt i blandinga, då er det lettare å få et jevnt resultat, og du unngår at den svir seg. Muslien min stod 35 minutt i ovnen, deretter slo eg av, slapp ut litt varme og lot den stå i resten av ettervarmen inni ovnen en times tid. Då er du så og sei garantert et cruncy resultat ! 🙂
Avkjøl muslien, og hell i glasskrukker. Oppbevarast på et tørt og lunt sted. Holder seg månedsvis!
For variasjon – Du kan bruke alle typer tørka frukt og bær – det er utrulig godt med noke søtt og seigt i cruncy musli. Ett tips – tilsett dette etterkvart, så kan du variere fra gang til gang og finne din favoritt! Du slipper også at rosinene blir dvaske, bæra harde eller mangoen tørker ut. Du kan også gjere som meg å gjere klar noken blandinger, men unngå å ta i heile oppskrifta –
Gojobær / rosiner / tørka mango – like gode alle tre ?
Masse god smak av kanel og kardemomme. Server med yoghurt, melk, frukt og bær, syltetøy – eller spis som snacks (skyldig!).
Håpe dåkke får en fin Lørdag, eg skal avgårde på verdens beste jobb 🙂
FLEIRE SOM JOBBER IDAG? PLEIER DU Å LAGE DIN EGEN MUSLI?

God lørdagsmorgen ?
Fleire har etterspurt min heimelaga musli som har gått igjen på fleire bilder både her og på instagram – lindastuhaug. Heimelaga musli er supert – du mikser dine favorittingredienser og får akkurat dei smakane du ønsker, du slipper unødvendig sukker og tilsetningsstoff og den holder seg månedsvis i glasskrukke. Eg pleier aldri å vege opp, men sida ditta er en matblogg og mange er usikre poå mengder, så valgte eg å vege opp ingrediensane når eg lagde ny ladning sist. Dette har blitt mi favorittoppskrift med mine favorittnøtter og kjerner, men du bruker det du lika best for å få et godt resultat 🙂


Du trenger
300 g store havregryn
150 g grovthakkede nøtter,
eg brukte mandler og valnøtter
60- 100 g kjerner/frø,
eg brukte sesamfrø og linfrø
1 dl eplejuice
1 ss coocsa *
1 ss agavesirup *
1,5 ss sukrin gold *
Litt salt
Masse kanel og kardemomme
Etter steiking: rosiner/ tørka frukt/ gojibær

* Cocosa kan byttast med vanlig smør eller olje.
* Agavesirup kan byttast med anna sirup eller honning.
* Sukrin gold kan byttast med anna søtningsmiddel eller vanlig brunt sukker.

Framgangsmetode
Varm opp eplejuice, cocosa, sukrin gold og agavesirup på svak varme så alle ingrediensane smelter sammen. Bland resten av av det tørre i en bolle, vend inn den varme juice-blandinga. Bland godt sammen før du heller det over på en bakepapirkledd langpanne. Steik midt i ovnen på 130 grader til muslien får en gyllen brunfarge. Kvart 10 minutt vender du rundt i blandinga, då er det lettare å få et jevnt resultat, og du unngår at den svir seg. Muslien min stod 35 minutt i ovnen, deretter slo eg av, slapp ut litt varme og lot den stå i resten av ettervarmen inni ovnen en times tid. Då er du så og sei garantert et cruncy resultat ! 🙂


Avkjøl muslien, og hell i glasskrukker. Oppbevarast på et tørt og lunt sted. Holder seg månedsvis!

For variasjon –
Du kan bruke alle typer tørka frukt og bær – det er utrulig godt med noke søtt og seigt i cruncy musli.
Ett tips – tilsett dette etterkvart, så kan du variere fra gang til gang og finne din favoritt! Du slipper også at rosinene blir dvaske, bæra harde eller mangoen tørker ut. Du kan også gjere som meg å gjere klar noken blandinger, men unngå å ta i heile oppskrifta –


Gojobær / rosiner / tørka mango – like gode alle tre ?

Masse god smak av kanel og kardemomme. Server med yoghurt, melk, frukt og bær, syltetøy – eller spis som snacks (skyldig!).

Håpe dåkke får en fin Lørdag, eg skal avgårde på verdens beste jobb 🙂

FLEIRE SOM JOBBER IDAG?
PLEIER DU Å LAGE DIN EGEN MUSLI?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg