Speltlompepizza med røkt laks og scampi

Speltlompepizza er en veldig praktisk måte å spise både speltlomper og pizza på, det krever lite forberedelse, du slipper å tenke på deiga som må kjevlast ut, du bruker den toppingen du har tilgjengelig og liker best, og du kan nyte det med den beste samvittighet 🙂 Idag falt valget på to varianter, eg klarte nemlig ikkje å bestemme meg kva eg skulle velge –


Røkt laks og chillimarinert scampi, med kvit "pizzasaus" i bunnen ?

Som "pizzasaus" blanda eg philadeplhia light, mager kesam, pressa kvitløk, salt, pepper og urter.
Kvitløksdressing er mager kesam, pressa kvitløk, friske urter, salt og pepper.
Scampien marinerte eg i finhakka chilli, kvitløk og olje.
Den røkte laksen med urtene la eg på pizzaen etter steiking.


Servert med frisk salat og kvitløksdressing ?

Eg pleier alltid å steike speltlompene på rist ca. 5-7 minutt før eg legger på fyll, så det blir sprø. Visst ikkje får du nok en mjuk pizzabunn, men det er godt det og 🙂
Legg deretter på fyll, inn i ovnen på rist på 180-200 grader til osten er smelta og gyllen.


Yndlingsvarianten med "pizzasaus", lettost, rødløk, røkt laks, frisk persille, ruccola og kvitløksdressing ?


"Pizzasaus", lettost, rødløk, purreløk, chillimarinert scampi og litt grasløk ?

Pizza med sjømat er undervurdert – har du ikkje prøvd det anbefaler eg det på det sterkaste! Om du liker røkt laks er det veldig godt som et lett fyll på tynn pizzabunn, selfølgelig med kvit pizzasaus. Marinert sampi passer like godt på tynn som tjukk pizzabunn. Godt med litt forandring til den standard kjøttdeig – og tomat fyllet 🙂

HAR DU SMAKT RØKT LAKS/SCAMPI PÅ PIZZA FØR?
PLEIER DU Å LAGE SPELTLOMPEPIZZA?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

22 kommentarer

 1. jannesurr

  Jeg er jo kjempe fan av speltlompepizzaene i alle formater, men jeg vil nok ALDRI klare å f de så nydelig delikate som dine hehe Så rett å slett snadder ut :))

 2. Min treningslykke

  Åh…takk for inspo! JEg har alltid speltlumper liggende, men har ikke tenkt på å lage pizza av de faktisk…har røkelaks også i kjøleskapet, kanskje jeg må teste??

 3. Nammnnamm, det så kjempegodt ut !!

 4. vilblifrisk

  Speltlompepizza er best! Og pitabrødpizza da. Den tallerkenen ser fantastisk ut! Jeg vil ha den pizzaen med scampiii!! =D

 5. Linda Marie Stuhaug

  jannesurr: Tihi, elsker å pynte litt på maten 🙂

 6. Linda Marie Stuhaug

  Min treningslykke: Det er heilt genialt å bruke som pizzabunn 🙂 Anbefaler virkelig å prøve med røkt laks, det er min favoritt for tida 😀

 7. Linda Marie Stuhaug

  KARINE: Så bra, det var ikkje så verst altså 😀

 8. Emilietherese

  Håper du har hatt en super søndag! 🙂

 9. Linda Marie Stuhaug

  vilblifrisk: Mhm, pitabrødpizza fungerer også veldig bra 🙂 tihi, scampipizza er nydelig 😀

 10. jeanettefagerlid

  Liker verken røkelaks eller scampi, men det der så godt ut!! 😀

 11. Margrete Hjellen

  Så veldig godt ut, bortsett fra at jeg hverken liker røkelaks eller scampi :p hehe. men lager ofte pizza av tacolefser, så vet det smaker godt, og det er jo så enkelt og raskt å lage!

 12. projecthealthy

  NAM 😀 SÅ godt. Jeg har aldir prøvd laks eller scampi på pizza før nei, men det ser jo herlig ut!

 13. Oi Oi Oi !! Jeg sliter for tiden med at jeg er så veldig matlei og ikke får i meg så mye som jeg gjerne skulle ha gjort. Og ei vennine tipset meg om bloggen din – gjett om jeg er glad hun gjorde det! Kjenner jeg har vann i munnen. Her var det utrolig mye godt og sunt og velge mellom. Tuuusen takk for at du vil dele med oss!! Stor klem, fra en ny og fast, leser :o)

 14. Linda Marie Stuhaug

  Emilietherese: Takk det samme 🙂

 15. Linda Marie Stuhaug

  jeanettefagerlid: Smak og behag 😀 Eg elsker det! Men ellers kan man jo toppe med alt mulig anna også 🙂

 16. Linda Marie Stuhaug

  Margrete Hjellen: Hehe, kvar sin smak 😀 eg elsker virkelig sjømat, så det er heilt perfekt topping på pizza for min del!

 17. Linda Marie Stuhaug

  projecthealthy: Kjempegodt er det, virkelig til å anbefale 😀 røkt laks er for tida min favoritt, sjølv om det høres litt sært ut på pizza, hehe…

 18. Linda Marie Stuhaug

  Anette: Tusen takk for hyggelig kommentar, setter eg veldig stor pris på 🙂 Huff, så kjedelig da… Håper du finner noko som frister – det er utrulig viktig å få i seg riktig og ikkje minst nok mat! Ha en fin kveld vidare, stor klem tilbake :):)

 19. Nam, det der ser utrolig fristende ut 😀

 20. mariken

  Hei. kjempefint innlegg 🙂 ha en fantastisk dag. Jeg lurte på om du ville være med på en konkurranse jeg har på bloggen min. Du kan vinne masse sminke fra coverbrands. blant annet too faced, lancome, bare minerals osv! håper du tar en titt på det! http://www.marikensl.blogg.no btw du er utrolig vakker!

 21. Linda Marie Stuhaug

  Linda: Det var absolutt heilt fantastisk 😀

 22. Linda Marie Stuhaug

  mariken: Hei og takk for det 🙂 får ta en titt 😉