Oppskrift på krema wok, og mine beste woktips

Hei, og god (solskinns)dag ?
Et tidlig middagstips i dag – så kanskje du får inspirasjon til dagens middag? Wok er et sunt, raskt og lett alternativ – du lurer inn masse grønnsaker og du varierer desse, kjøtt, woksaus og tilbehør ut fra det du liker best. Etter noken år på kjøkkenet har eg lært, erfart og komt fram til en perfekt framgangsmetode for å lage wok –

Woktips
? Steik kjøttet i ovnen istedenfor panna. Kutt i passelige biter, strø over masse krydder og i ovnen på 180 grader til det er ferdig.
Du sparer masse tid og fett fra oljen.
I mellomtida gjer du grønnsakene klare.
? Spar masse kalorier på å frese grønnsakene i vatn. Oljen trekker seg fort inn i grønnsakene, og du trenger ganske masse – som gir ganske mange usynlige, unødvendige kalorier.
Vatnet fordamper og grønnsakene blir halveeis kokt og halvveis stekt. Ingen forskjell på smaken.
? Bruk ferske grønnsaker. Du velger dei du liker best!
Du vil merke utrulig stor forskjell på smak og konsistens.
? Lag gjerne woksaus sjølv, etter mi meining er det masse bedre, billigare og sunnare.
Oppskrifta nedafor med kokosmelk og soyasaus er en av favorittane.

Eg brukte
Kyllingfilet
Krydder – pepper, urtesalt, paprikakrydder, chillipepper og grillkrydder.
Ferske grønnsaker – gulerøtter, brokkoli, minimais, løk, rødløk og masse sopp.
Hinhakka chilli og kvitløk
Kokosmelk, fullfett
Soyasaus

Framgangsmetode
Eg fulgte woktipsa ovenfor. Grønnsakene kutta eg og fresa i rekkefølga det står skrevet, noken trenger lengre tid enn andre. Deretter hadde eg den ferdige kyllingen i samme panne, hadde over et par ss kokosmelk og soyasaus, og lot det stå å godgjere seg så woken blei krema. Eg lagde berre en porsjon, lager du meir trenger du også meir kokosmelk og soyasaus. Smak til 🙂

Eg syns verken ris eller nudler er noke godt, så eg ete wok uten tilbehør (evt. cashewnøtter, men det hadde eg ikkje…) Server gjerne med en karbohydratkilde!


Mange gode smaker, uten tvil favorittwoken ?

KVA ER DIN FAVORITTWOK?
HAR DU PRØVD Å BRUKE KOKOSMELK I WOK FØR?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

22 kommentarer

  1. Kaisa Elise

    nei, men har prøvd sånn søtchilli greie, det var ganske godt 😀

  2. Emilie-Therese ¢¾

    Det så utrolig godt ut! Ble kjempe sulten nå!

  3. Åh, nam! 🙂 Det så godt ut!

  4. Linda Marie Stuhaug

    Kaisa Elise: Mhm, veldig vanlig i wok – men ikkje heilt min smak:)

  5. Linda Marie Stuhaug

    Emilie: Hehe, berre å lage seg noke mat då 🙂

  6. Linda Marie Stuhaug

    DINAAM: Kjempegodt :):)

  7. projecthealthy

    Åh kokosmelk må jeg prøve å ha i wok 😀 ser digg ut!

  8. Marianne Monsen

    Mmmm! Så kjempe godt ut! 🙂

  9. Linda Marie Stuhaug

    projecthealthy: Kjempegodt, den får skikkelig krema konsistens og setter spissen på smaken 😀

  10. Linda Marie Stuhaug

    Marianne Monsen: Det ern fantastisk godt 🙂

  11. Kamilla Haaland

    åh, dette så utrooolig godt ut!

  12. Wok er så godt! Elsker masse forskjellige grønnsaker og kokos-lime-chilli-saus, namnam:)

  13. Margrethe

    FANTASTISK BLOGG DU HAR! Du er flink 🙂

  14. Victoria

    Fantastiske tips! Det må absolutt prøves en gang 😉

  15. nammm

  16. Linda Marie Stuhaug

    Kamilla Haaland: Det var det, blei lag to daga på rad gitt 🙂

  17. Linda Marie Stuhaug

    Mia: Den var ny, verken prøvd eller hørt om før! Spennande 🙂

  18. Linda Marie Stuhaug

    Margrethe: Tuuusentakk Margrethe 😀

  19. Linda Marie Stuhaug

    Victoria: Så bra, du vil merke en forskjell 🙂

  20. Linda Marie Stuhaug

    marte: Mhm:):)

  21. Linda Sol

    Første gang jeg titter innom blogger din etter å ha sett fristende bilder på instagram. så mye godt du lager!! gleder meg til å bli en fast følger av bloggen 😀 dine woktips skal definitivt testes, elsker når man kan gjøre små justeringer som gjør maten sunnere uten å gå utover smaken 🙂 Ha en fin dag!

  22. Linda Marie Stuhaug

    Linda Sol: Åh, tusentakk for hyggelig kommentar, det setter eg veldig stor pris på 😀 Eg merker ingen forskjell på smak når eg lager wok på denne måten – men forskjellen i mengde kalorier og fett er ganske så stor. Små grep, store forskjeller! Takk det samme, Linda 🙂