Linda Stuhaug

Annonse

8. mai 2013

Oppskrift på krema wok, og mine beste woktips

Oppskrift på krema wok, og mine beste woktips
Hei, og god (solskinns)dag ? Et tidlig middagstips i dag – så kanskje du får inspirasjon til dagens middag? Wok er et sunt, raskt og lett alternativ – du lurer inn masse grønnsaker og du varierer desse, kjøtt, woksaus og tilbehør ut fra det du liker best. Etter noken år på kjøkkenet har eg lært, erfart og komt fram til en perfekt framgangsmetode for å lage wok –
Woktips ? Steik kjøttet i ovnen istedenfor panna. Kutt i passelige biter, strø over masse krydder og i ovnen på 180 grader til det er ferdig. Du sparer masse tid og fett fra oljen. I mellomtida gjer du grønnsakene klare. ? Spar masse kalorier på å frese grønnsakene i vatn. Oljen trekker seg fort inn i grønnsakene, og du trenger ganske masse – som gir ganske mange usynlige, unødvendige kalorier. Vatnet fordamper og grønnsakene blir halveeis kokt og halvveis stekt. Ingen forskjell på smaken. ? Bruk ferske grønnsaker. Du velger dei du liker best! Du vil merke utrulig stor forskjell på smak og konsistens. ? Lag gjerne woksaus sjølv, etter mi meining er det masse bedre, billigare og sunnare. Oppskrifta nedafor med kokosmelk og soyasaus er en av favorittane.
Eg brukte Kyllingfilet Krydder – pepper, urtesalt, paprikakrydder, chillipepper og grillkrydder. Ferske grønnsaker – gulerøtter, brokkoli, minimais, løk, rødløk og masse sopp. Hinhakka chilli og kvitløk Kokosmelk, fullfett Soyasaus
Framgangsmetode Eg fulgte woktipsa ovenfor. Grønnsakene kutta eg og fresa i rekkefølga det står skrevet, noken trenger lengre tid enn andre. Deretter hadde eg den ferdige kyllingen i samme panne, hadde over et par ss kokosmelk og soyasaus, og lot det stå å godgjere seg så woken blei krema. Eg lagde berre en porsjon, lager du meir trenger du også meir kokosmelk og soyasaus. Smak til 🙂
Eg syns verken ris eller nudler er noke godt, så eg ete wok uten tilbehør (evt. cashewnøtter, men det hadde eg ikkje…) Server gjerne med en karbohydratkilde!
Mange gode smaker, uten tvil favorittwoken ?
KVA ER DIN FAVORITTWOK? HAR DU PRØVD Å BRUKE KOKOSMELK I WOK FØR?

Hei, og god (solskinns)dag ?
Et tidlig middagstips i dag – så kanskje du får inspirasjon til dagens middag? Wok er et sunt, raskt og lett alternativ – du lurer inn masse grønnsaker og du varierer desse, kjøtt, woksaus og tilbehør ut fra det du liker best. Etter noken år på kjøkkenet har eg lært, erfart og komt fram til en perfekt framgangsmetode for å lage wok –

Woktips
? Steik kjøttet i ovnen istedenfor panna. Kutt i passelige biter, strø over masse krydder og i ovnen på 180 grader til det er ferdig.
Du sparer masse tid og fett fra oljen. I mellomtida gjer du grønnsakene klare.
? Spar masse kalorier på å frese grønnsakene i vatn. Oljen trekker seg fort inn i grønnsakene, og du trenger ganske masse – som gir ganske mange usynlige, unødvendige kalorier.
Vatnet fordamper og grønnsakene blir halveeis kokt og halvveis stekt. Ingen forskjell på smaken.
? Bruk ferske grønnsaker. Du velger dei du liker best!
Du vil merke utrulig stor forskjell på smak og konsistens.
? Lag gjerne woksaus sjølv, etter mi meining er det masse bedre, billigare og sunnare.
Oppskrifta nedafor med kokosmelk og soyasaus er en av favorittane.

Eg brukte
Kyllingfilet
Krydder – pepper, urtesalt, paprikakrydder, chillipepper og grillkrydder.
Ferske grønnsaker – gulerøtter, brokkoli, minimais, løk, rødløk og masse sopp.
Hinhakka chilli og kvitløk
Kokosmelk, fullfett
Soyasaus

Framgangsmetode
Eg fulgte woktipsa ovenfor. Grønnsakene kutta eg og fresa i rekkefølga det står skrevet, noken trenger lengre tid enn andre. Deretter hadde eg den ferdige kyllingen i samme panne, hadde over et par ss kokosmelk og soyasaus, og lot det stå å godgjere seg så woken blei krema. Eg lagde berre en porsjon, lager du meir trenger du også meir kokosmelk og soyasaus. Smak til 🙂

Eg syns verken ris eller nudler er noke godt, så eg ete wok uten tilbehør (evt. cashewnøtter, men det hadde eg ikkje…) Server gjerne med en karbohydratkilde!


Mange gode smaker, uten tvil favorittwoken ?

KVA ER DIN FAVORITTWOK?
HAR DU PRØVD Å BRUKE KOKOSMELK I WOK FØR?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg