Linda Stuhaug

Annonse

27. mai 2013

Soyastekt laks med grønnsaker â la julienne

Soyastekt laks med grønnsaker â la julienne
Grønnsaker â la julienne vil sei å kutte grønnsaker i tynne strimler, ca. på størrelse med en fyrstikk. Størrelse og lengde varierer litt, men denne gangen var mine ca. 2 mm x 4-5 cm.
Eg er fortsatt hekta på soyasaus, det setter virkelig en ny smaksopplevelse til gamle retter. Laks er min absolutt favoritt hovudråvare og det blir laga i forskjellige varianter fleire ganger i veka. Her er ein variant som er soyastekt, med soyastekte grønnsaker og blomkål- og potetmos –
Soyastekt laks Krydre laksefilet med grovkverna pepper og evt. chilli, ha over en god dæsj soyasaus og steik på 180 grader i 15 minutt.
Blomkål- og potetmos Som nevnt mange ganger før. Eg kokte 2/3 blomkål og 1/3 poteter til det blei mørt, og moste med stavmikser sammen med pressa kviløk, en klatt mager kesam og krydder.
Soyastekte grønnsaker julienne Eg brukte juliennejern til å strimle opp gulerøtter. Deretter skar eg purre og løk i samme størrelsen. Stekte alt raskt på panne med pepper og litt urtesalt, før eg hadde et hint av soyasaus på slutten av steiketida. Det satte virkelig prikken over I’en på grønnsakene!
Selfølgelig servert med mager kesam. Mager kesam er tilbehør til nesten ALT!
FLEIRE SOM ER HEKTA PÅ LAKS?
Ha en fin Mandag og en knall start på veka alle sammen ?

Grønnsaker â la julienne vil sei å kutte grønnsaker i tynne strimler, ca. på størrelse med en fyrstikk. Størrelse og lengde varierer litt, men denne gangen var mine ca. 2 mm x 4-5 cm.

Eg er fortsatt hekta på soyasaus, det setter virkelig en ny smaksopplevelse til gamle retter. Laks er min absolutt favoritt hovudråvare og det blir laga i forskjellige varianter fleire ganger i veka. Her er ein variant som er soyastekt, med soyastekte grønnsaker og blomkål- og potetmos –


Soyastekt laks
Krydre laksefilet med grovkverna pepper og evt. chilli, ha over en god dæsj soyasaus og steik på 180 grader i 15 minutt.

Blomkål- og potetmos
Som nevnt mange ganger før. Eg kokte 2/3 blomkål og 1/3 poteter til det blei mørt, og moste med stavmikser sammen med pressa kviløk, en klatt mager kesam og krydder.

Soyastekte grønnsaker julienne
Eg brukte juliennejern til å strimle opp gulerøtter. Deretter skar eg purre og løk i samme størrelsen. Stekte alt raskt på panne med pepper og litt urtesalt, før eg hadde et hint av soyasaus på slutten av steiketida. Det satte virkelig prikken over I’en på grønnsakene!



Selfølgelig servert med mager kesam. Mager kesam er tilbehør til nesten ALT!

FLEIRE SOM ER HEKTA PÅ LAKS?

Ha en fin Mandag og en knall start på veka alle sammen ?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg