Linda Stuhaug

Annonse

29. mai 2013

Oppskrift; sunn bringebær- panna cotta

Oppskrift; sunn bringebær- panna cotta
God kveld ? Lysten på en faaaantastisk herlig dessert, som også er sunn? Bringebær-panna cotta smaker like godt på varme sommerdager som en dessert etter middag. Inspirasjon til dinna oppskrifta fikk eg fra to av mine tidligere oppskrifter, SUNN BRINGEBÆR-OSTEKAKE og SUKKERFRI PANNACOTTA (linker). Det er ei veldig enkel oppskrift som ikkje krever for mange ingredienser –
Du trenger 300 g fryste bringebær 60 g sukrin 1 dl fn light saft, bringebær 3,5 gelatinplater 1/2 ts vaniljepulver 1 boks – 300 g mager kesam
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn. Varm opp fryste bringebær, saft og søtning i en kjele til det får en saus- konsistens, rør gjerne med en visp. Smelt gelatinplatene i den varme blandinga, og la den avkjøle seg litt før du vender inn en boks mager kesam. Fyll i fire porsjonsskåler, og sett kaldt til den er stivna, ca. 3 timer.
Pynta med en klatt krem, sitronmelisse og blåbær ?
Eg fekk fire porsjoner ut av oppskrifta, men du kan også lage fleire små, eller færre store. Det var ikkje berre et "hint" av bringebær – den smakte virkelig skikkelig bringebær og var både syrlig og søt på samme tid. Skal garantert lagast fleire ganger 🙂
HAR DU SMAKT BRINGEBÆR- PANNA COTTA? KUNNE DU TENKE DEG Å SMAKE DET?

God kveld ?
Lysten på en faaaantastisk herlig dessert, som også er sunn?
Bringebær-panna cotta smaker like godt på varme sommerdager som en dessert etter middag. Inspirasjon til dinna oppskrifta fikk eg fra to av mine tidligere oppskrifter, SUNN BRINGEBÆR-OSTEKAKE og SUKKERFRI PANNACOTTA (linker). Det er ei veldig enkel oppskrift som ikkje krever for mange ingredienser –


Du trenger
300 g fryste bringebær
60 g sukrin
1 dl fn light saft, bringebær
3,5 gelatinplater
1/2 ts vaniljepulver
1 boks – 300 g mager kesam

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn. Varm opp fryste bringebær, saft og søtning i en kjele til det får en saus- konsistens, rør gjerne med en visp. Smelt gelatinplatene i den varme blandinga, og la den avkjøle seg litt før du vender inn en boks mager kesam. Fyll i fire porsjonsskåler, og sett kaldt til den er stivna, ca. 3 timer.


Pynta med en klatt krem, sitronmelisse og blåbær ?

Eg fekk fire porsjoner ut av oppskrifta, men du kan også lage fleire små, eller færre store. Det var ikkje berre et "hint" av bringebær – den smakte virkelig skikkelig bringebær og var både syrlig og søt på samme tid. Skal garantert lagast fleire ganger 🙂

HAR DU SMAKT BRINGEBÆR- PANNA COTTA?
KUNNE DU TENKE DEG Å SMAKE DET?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg