Linda Stuhaug

Annonse

7. juni 2013

Oppskrift; sunn vaniljemousse

Oppskrift; sunn vaniljemousse
Sunn, sukkerfri, proteinrik, luftig, smakfull og nydelig vaniljemousse ? Etter eg fikk pakken i posten tidligare i veka, måtte eg prøve det nye proteinpulveret i vaniljesmak. To deilige desserter er laga, her er eit av resultata. Eg tok utgangspunkt i mi tidligare oppskrift på sunn sjokolademousse – som er ei fleksibel oppskrift og kan lagast i mange variasjoner. Bruk Pb2 peanøttpulver eller peanøttproteinpulver og få peanøttmousse, eller jordbærproteinpulver og få jordbærmousse osv. Denne gangen falt valget på vanilje –
Du trenger 1 eggekvitte 150 g mager kesam * 25 g vaniljeproteinpulver * 2 ss sukrinmelis * 6 dråper sweetdrops, vanilje * Et dryss ekte vaniljepulver 2,5 plater gelatin 0,2 dl kokande vatn
* Bytt gjerne mager kesam med vaniljekesam/yoplait vaniljeyoghurt/anna naturell yoghurt. Har du ikkje vaniljeproteinpulver, MÅ du ikkje ha dette. Den blir litt søtare og meir proteinrik, men bruker du det ikkje vil eg anbefale vaniljekesam eller yoplait vaniljeyoghurt for smaken sin del. Sukrinmelis kan byttast med sukrin, sukrin+, sukker, splenda osv. Sweetdrops vanilje og ekte vaniljepulver er ikkje nødvendig, men veldig godt. Kan bruke vaniljeessens du får kjøpt i matbutikker.
Framgangsmetode Legg gelatinplatene i kaldt vatn. Stivpisk eggekvitten, du skal kunne snu om bollen uten at den beveger seg. Bland mager kesam med alt det tørre, og rør godt. Deretter smelter du gelatinen i 0,2 dl kokande vatn (kok i et lite glass i micro, f.eks), og tilsetter i blandinga mens vispen går. Pass på at det blir godt blanda med miksmasteren, før du vender inn den stivpiska eggekvitten med en slikkepott. Vær forsiktig, for eggekvitten må ikkje mista lufta si, men likevell må alle røra bli glatt, jevn og fri for "eggekvitte-bobler" som ofte er vanskelige å få rørt skikkelig ut. Hell i 1 stor, 2 mindre eller 3 små porsjonsformer, og sett kaldt i miminum 2-3 timer. Nyt 🙂
Søtt, friskt og syrlig med friske bær på toppen ?
Kan anbefale å lage bringebærcoulis som saus, det kom eg på i ettertid. Neste gang!!!
Då ønske dåkke en fin fredag og god helg alle sammen, og enda en TAKK for alle hyggelige tilbakemeldinger eg får på bakgrunn av blogg og instagram @lindastuhaug ? Fantastisk kjekt 🙂

Sunn, sukkerfri, proteinrik, luftig, smakfull og nydelig vaniljemousse ?
Etter eg fikk pakken i posten tidligare i veka, måtte eg prøve det nye proteinpulveret i vaniljesmak. To deilige desserter er laga, her er eit av resultata. Eg tok utgangspunkt i mi tidligare oppskrift på sunn sjokolademousse – som er ei fleksibel oppskrift og kan lagast i mange variasjoner. Bruk Pb2 peanøttpulver eller peanøttproteinpulver og få peanøttmousse, eller jordbærproteinpulver og få jordbærmousse osv. Denne gangen falt valget på vanilje –

Du trenger
1 eggekvitte
150 g mager kesam *
25 g vaniljeproteinpulver *
2 ss sukrinmelis *
6 dråper sweetdrops, vanilje *
Et dryss ekte vaniljepulver
2,5 plater gelatin
0,2 dl kokande vatn

* Bytt gjerne mager kesam med vaniljekesam/yoplait vaniljeyoghurt/anna naturell yoghurt. Har du ikkje vaniljeproteinpulver, MÅ du ikkje ha dette. Den blir litt søtare og meir proteinrik, men bruker du det ikkje vil eg anbefale vaniljekesam eller yoplait vaniljeyoghurt for smaken sin del. Sukrinmelis kan byttast med sukrin, sukrin+, sukker, splenda osv. Sweetdrops vanilje og ekte vaniljepulver er ikkje nødvendig, men veldig godt. Kan bruke vaniljeessens du får kjøpt i matbutikker.

Framgangsmetode
Legg gelatinplatene i kaldt vatn. Stivpisk eggekvitten, du skal kunne snu om bollen uten at den beveger seg. Bland mager kesam med alt det tørre, og rør godt. Deretter smelter du gelatinen i 0,2 dl kokande vatn (kok i et lite glass i micro, f.eks), og tilsetter i blandinga mens vispen går. Pass på at det blir godt blanda med miksmasteren, før du vender inn den stivpiska eggekvitten med en slikkepott. Vær forsiktig, for eggekvitten må ikkje mista lufta si, men likevell må alle røra bli glatt, jevn og fri for "eggekvitte-bobler" som ofte er vanskelige å få rørt skikkelig ut. Hell i 1 stor, 2 mindre eller 3 små porsjonsformer, og sett kaldt i miminum 2-3 timer. Nyt 🙂



Søtt, friskt og syrlig med friske bær på toppen ?

Kan anbefale å lage bringebærcoulis som saus, det kom eg på i ettertid. Neste gang!!!

Då ønske dåkke en fin fredag og god helg alle sammen, og enda en TAKK for alle hyggelige tilbakemeldinger eg får på bakgrunn av blogg og instagram @lindastuhaug ? Fantastisk kjekt 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg