Linda Stuhaug

Annonse

18. juni 2013

Sjømat på grillen

Sjømat på grillen
Fisk og skalldyr, eller rett og slett sjømat generelt er noke av det beste eg får ? Det passer også ypperlig på grillen, og det trenger absolutt ikkje vere tidskrevande eller vanskelig for at det skal både smake godt, og gjere godt for kroppen –
Grilla laksefilet, scampi- og grønnsaksspyd, maiskolbe, frisk salat og mager kesam på min tallerken.
Det tok ikkje lange tida å stelle i stand et måltid til 5 personer på Søndag, når eg fekk en spontanide om å grille i finveret. Eg ruska fram det vi hadde i frys og kjøleskap, og resultatet såg slik ut –
Laks – rett på grillen! Først litt grovkverna chilli og pepper, og en god dæsj med soyasaus. Grillspyd – med scampi, sopp, rød og gul paprika, løk, rødløk og squash. Marinade av chop suey, soyasaus og krydder før steiking. Maiskolpe – rett på grillen! Frisk salat – passa ypperlig til resten. Hadde også i tillegg ris og grillribbe (mannfolk!) Mager kesam, dressing, fetaost, soyasaus og krydder som tilbehør på bordet.
Tips – bruk STORE, ferdigkokte scampi – dei krymper når dei blir stekte. Jo større, jo bedre!
Bon Apêtit 🙂
Vekk med bearbeida kjøtt, velg reine råvarer! Smaksopplevelsen er heilt noke anna, ikkje minst er det bedre for kroppen din 🙂 Alternativa er så mange, laks/sjømat er berre ett av dei.
FLEIRE SOM ELSKER SJØMAT? KVA PLEIER DU Å GRILLE?


Fisk og skalldyr, eller rett og slett sjømat generelt er noke av det beste eg får ?
Det passer også ypperlig på grillen, og det trenger absolutt ikkje vere tidskrevande eller vanskelig for at det skal både smake godt, og gjere godt for kroppen –


Grilla laksefilet, scampi- og grønnsaksspyd, maiskolbe, frisk salat og mager kesam på min tallerken.

Det tok ikkje lange tida å stelle i stand et måltid til 5 personer på Søndag, når eg fekk en spontanide om å grille i finveret. Eg ruska fram det vi hadde i frys og kjøleskap, og resultatet såg slik ut –

Laks – rett på grillen! Først litt grovkverna chilli og pepper, og en god dæsj med soyasaus.
Grillspyd – med scampi, sopp, rød og gul paprika, løk, rødløk og squash. Marinade av chop suey, soyasaus og krydder før steiking.
Maiskolpe – rett på grillen!
Frisk salat – passa ypperlig til resten.
Hadde også i tillegg ris og grillribbe (mannfolk!)
Mager kesam, dressing, fetaost, soyasaus og krydder som tilbehør på bordet.


Tips – bruk STORE, ferdigkokte scampi – dei krymper når dei blir stekte. Jo større, jo bedre!


Bon Apêtit 🙂

Vekk med bearbeida kjøtt, velg reine råvarer! Smaksopplevelsen er heilt noke anna, ikkje minst er det bedre for kroppen din 🙂 Alternativa er så mange, laks/sjømat er berre ett av dei.

FLEIRE SOM ELSKER SJØMAT?
KVA PLEIER DU Å GRILLE?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg