Linda Stuhaug

Annonse

28. juni 2013

Oppskrift; thai- currywok

Oppskrift; thai- currywok
Dagens middag –
Tasty, thai- inspirert currywok! Eg lot meg inspirere av Cecilie sin verjson HER, og min tideligare oppskrift på indisk scampigryte HER, og det blei en ny versjon på wok. Eg er som vanlig raus med krydderet, så resultatet blei en kjempegod, sterk og smakfull middag som falt i smak hos både mor og far –
Eg brukte Kylling og scampi – ca. 600 g tilsammen Friske grønnsaker – Gulerøtter, brokkoli, paprika, sopp og gul/rød paprika 2 bokser kokosmelk Sweet chillisaus og soyasaus – ca. 3 ss av kvar Finhakka kvitløk og chilli Masse krydder – Indian tandoori, curry, chilli, paprika, gurkemeie og pepper Evt. maisennajevning
Eg følger alltid DENNE måten "mine beste woktips" å lage wok på. Kylling og scampi krydra eg, og stekte i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutt. Eg fresa grønnsakene i vatn, i den rekkefølga som det står overnfor. Deretter tilsatte eg det ferdigstekte kjøttet, kokosmelk, sweet chillisaus, soyasaus og enda meir krydder. Lot det putre og godgjere seg ei stund før eg smakte til med enda meir krydder og evt. meir sweet chillisaus og soyasaus. Når eg var fornøgd med smaken brukte eg bittelitt maisennajevning for å få en litt tjukkare konistens på woken. Dette er smak og behag, noken liker den heilt rennande – men når eg ikkje har tilbehør blir det for flytande for min del.
Eg lagde ris til familien, men sjølv syns eg ikkje ris er så godt – så eg velger å spise det uten. Gørrkjedelige bilder, men det får vere!
Ett TIPS! etter bildene blei tatt, rørte eg inn et par bananbiter for å smake korleis den kombinasjonen blei. Eg har sett mange gjere det, men har vert veldig skeptisk – men det var faktisk skikkelig godt! Perfekte smaker mellom det sterke og søte, curry og banan er virkelig verdt et forsøk altså 🙂 Casewnøtter er også cruncy og godt som en siste finish!
Wok passer like godt til kvardagsmiddag som lørdagskvelds, det kan lagast i hundevis av varianter og berre fantasien setter grensene for kva en wok kan inneholde. Idag blei det fredagsmiddag etterfulgt av en sunn og deilig dessert, dei som følger meg på instagram @lindastuhaug har allerede fått en smakebit. Oppskrift kommer imorra 🙂
LIKER DU WOK? HAR DU SMAKT BANAN I CURRYWOK FØR?


Dagens middag –

Tasty, thai- inspirert currywok! Eg lot meg inspirere av Cecilie sin verjson HER, og min tideligare oppskrift på indisk scampigryte HER, og det blei en ny versjon på wok. Eg er som vanlig raus med krydderet, så resultatet blei en kjempegod, sterk og smakfull middag som falt i smak hos både mor og far –

Eg brukte
Kylling og scampi – ca. 600 g tilsammen
Friske grønnsaker –
Gulerøtter, brokkoli, paprika, sopp og gul/rød paprika
2 bokser kokosmelk
Sweet chillisaus og soyasaus – ca. 3 ss av kvar
Finhakka kvitløk og chilli
Masse krydder –
Indian tandoori, curry, chilli, paprika, gurkemeie og pepper
Evt. maisennajevning

Eg følger alltid DENNE måten "mine beste woktips" å lage wok på. Kylling og scampi krydra eg, og stekte i ovnen på 180 grader i ca. 10 minutt. Eg fresa grønnsakene i vatn, i den rekkefølga som det står overnfor. Deretter tilsatte eg det ferdigstekte kjøttet, kokosmelk, sweet chillisaus, soyasaus og enda meir krydder. Lot det putre og godgjere seg ei stund før eg smakte til med enda meir krydder og evt. meir sweet chillisaus og soyasaus. Når eg var fornøgd med smaken brukte eg bittelitt maisennajevning for å få en litt tjukkare konistens på woken. Dette er smak og behag, noken liker den heilt rennande – men når eg ikkje har tilbehør blir det for flytande for min del.

Eg lagde ris til familien, men sjølv syns eg ikkje ris er så godt – så eg velger å spise det uten. Gørrkjedelige bilder, men det får vere!

Ett TIPS! etter bildene blei tatt, rørte eg inn et par bananbiter for å smake korleis den kombinasjonen blei. Eg har sett mange gjere det, men har vert veldig skeptisk – men det var faktisk skikkelig godt! Perfekte smaker mellom det sterke og søte, curry og banan er virkelig verdt et forsøk altså 🙂 Casewnøtter er også cruncy og godt som en siste finish!

Wok passer like godt til kvardagsmiddag som lørdagskvelds, det kan lagast i hundevis av varianter og berre fantasien setter grensene for kva en wok kan inneholde. Idag blei det fredagsmiddag etterfulgt av en sunn og deilig dessert, dei som følger meg på instagram @lindastuhaug har allerede fått en smakebit. Oppskrift kommer imorra 🙂

LIKER DU WOK?
HAR DU SMAKT BANAN I CURRYWOK FØR?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg