Oppskrift; sunn panna cotta med pasjonsfruktsaus

God Lørdagsmorgen!
I går lagde eg en nydelig dessert, panna cotta med pasjonsfruktsaus. Eg har lagt ut oppskrift på denne tidligare HER, då eg hadde bringebærcoulis isteden for pasjonsfruktsaus. Eg er alltid ute etter nye smaker, og måtte prøve med en ny vri. Desserten føles for god til å vere sunn, for den er både sukkerfri, proteinrik og nesten uten fett –

Panna cotta
2 dl melk – eg brukte ekstra lett
2 dl mager kesam
(kan og bruke gresk, naturell eller vaniljeyoghurt)
1 vaniljestang
4 ts sukrin +
(kan bruke sukrin, sukrinmelis, stevia eller anna søtning som tilsvarer ca. 8 ts sukker)
3 gelatinplater

Ha melka i en kjele. Del vaniljestanga på langs, skrap ut frøa og ha dette i melka sammen med vaniljestanga og sukrin+/anna søtning. Varm opp på svak varme, og sett kjelen til side i det det begynner å koke. Bløtlegg gelatinplatene i ca. 5 minutt, mens melkeblandinga står å trekker ut mest mulig smak. Deretter klemmer du vatnet ut av gelatinplatene, smelter dei i den varme melkeblandinga og siler det over i en bolle. La den avkjøle seg litt før du rører inn mager kesam/yoghurt – hell i porsjonsformer, og sett kaldt i minium 3 timer i kjøleskap,

Som tilbehør er favoritten bringebærcoulis, og er det eg anbefaler, som du finner oppskrift på HER – men også pasjonsfruktsaus var godt. Litt syrlig, som passa til den søte panna cottaen. Oppskrifta under er nok til 5 porsjoner, du kan halvere mengda om det blir for masse (eg dobla nemlig panna cotta oppskrifta).

Pasjonsfruktsaus
8 pasjonsfrukter
Safta fra 1/4 sitron
1 dl vatn
2 ss sukrin+
(eller anna søtning som tilsvarer 4 ss sukker)

Del pasjonsfruktene i to, skrap ut innholdet i en kjele sammen med vatn, sitronsaft og søtning. La det få ett oppkok, sil blandinga og sett kaldt. Pass på å skrap under sila, der samler det seg ofte masse saus.


Servert med friske bær. Kaffikos med mamma ?

Sida eg dobla oppskrifta fekk eg 5 porsjoner. Først delt med mamma & pappa – så lagde også noken i plast så eg kunne ta med til kjæresten seinare på kvelden –Falt i smak av alle sammen, så da kan lykken delast ?

Ønsker dåkke en fin Lørdag vidare 🙂

30 kommentarer

 1. Kaisa Elise

  ser kjempe godt ut!

 2. Oi, så lekkert, den må prøves en dag 🙂

 3. bybirgitte

  Man kan ikke gå inn på denne bloggen her uten å bli fristet av alt mulig 😛 Hihi

 4. Mmmm! 🙂 Det ser så innbydende ut! 🙂 Jeg har veldig lyst til å få prøvd den ut når ting roer seg litt om noen uker 🙂 Ha en strålende dag!

 5. Iselin Renée

  Det så godt ut 🙂

 6. Hvor er de fine bollene eller hva jeg skal kalle de fra? utrolig fine!

 7. Camilla

  Mm, min favorittdessert, men aldri prøvd med pasjonsfruksaus, så goooodt ut <3

 8. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Heilt nydelig, virkelig 🙂

 9. Linda Marie Stuhaug

  Anonym: Anbefaler eg på det sterkaste, så deilig!

 10. Linda Marie Stuhaug

  bybirgitte: Hehe, sånne kommentarer får meg alltid til å dra på smilebåndet! 😀

 11. Linda Marie Stuhaug

  bakekona: Er en veldig rask og enkel dessert, så det får du gjere 🙂 tar litt tid i kjøleskapet før den stivner, men lager man den dagen/kvelden før så tenker man ikkje over det. Tusen takk det samme 😀

 12. Linda Marie Stuhaug

  Iselin Renée: Fantastisk 🙂

 13. Linda Marie Stuhaug

  Silje: Tenker du på de gjennomsiktige på dei to nederste bildene? 🙂 Dei har eg fått via jobben min i tilfelle!

 14. Linda Marie Stuhaug

  Camilla: Favorittern er uten tvil bringebær, men måtte teste ut denne varianten også 🙂 Denne desserten står høgt på mi liste også!! 😀

 15. Margrethe

  Dette så nydelig godt ut! Pasjonsfrukt er jo himmelsk, men spiser det veldig sjelden! Kanskje noe jeg bør prøve ut 🙂 Har et spørsmål også! Kan du lage et innlegg med oppskrifter på smoothies? Vedder på du har mange gode oppskrifter på det! Og det som er så godt nå om sommeren 😀

 16. Linda Marie Stuhaug

  Margrethe: Ja, anbefaler absolutt å prøve det ut, var virkelig kjempegodt 🙂 Når det gjelder smoothie så har eg lagt ut ei oppskrift her; http://lindastuhaug.blogg.no/1370963214_smoothielicious.html. Ellers så kan eg gjere komme med fleire oppskrifter etterkvart, har mange gode som eg ofte lager. Så kjekt du kjem med innspill, det lika eg 😀

 17. Lin Celine Haugom

  Ser at jeg plutselig kom inn som anonym her, vet ikke hvorfor?

 18. Nina Bakke

  Nydelig dessert 🙂

 19. Victoria

  Morsomt at du prøvde den 🙂 Jeg elsker panna cotta med pasjonsfruktsaus 😉

 20. Linda Marie Stuhaug

  Lin Celine Haugom: Skjer med meg også iblant ;s Fort gjort!

 21. Linda Marie Stuhaug

  Nina Bakke: Mhm, heilt fantastisk 🙂

 22. Linda Marie Stuhaug

  Victoria: Ja, måtte prøve en ny vri! syns bringebærcoulis er det beste da, men eg elsker jo bringebær så det har noke en sammenheng 🙂

 23. Margrethe

  Den smoothien skal jeg definitivt prøve ut! Og ja, vil gjerne ha flere oppskrifter 😀

 24. kkriistinee

  Dette såg deilig ut, så flink du er!

 25. Ser nydelig ut:-) Hvordan får du panna cottaen ut av formene slik som på de øverste bildene?

 26. Linda Marie Stuhaug

  Margrethe: Gode greier 🙂

 27. Linda Marie Stuhaug

  fromfattofabulous: Takk for det 🙂 var nydelig, ingen tvil om det!

 28. Linda Marie Stuhaug

  Hanne: Så bra 😀 eg hadde dei i kvite, små glassformer. Skar med en tynn kniv langs heilt inntil kanten, duppa i glovarmt vatn opp til kanten, og «skvulpa» den laus i formen. Deretter tok eg en tallerken på «hode», formen under, og vridde om så panna cottaen sklei ut på tallerken. Håper du forstod forklaringa mi, haha! :))

 29. dette så kjempe godt ut! men jeg har ikke sukrin +, vet du hvor mye sukrin jeg kan bruke som tilsvarer det samme? 🙂

 30. Linda Marie Stuhaug

  Andrea: Dobbel mengde med sukrin i forhold til sukrin+ , for det er dobbelt så søtt 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *