Linda Stuhaug

Annonse

29. juni 2013

Oppskrift; sunn panna cotta med pasjonsfruktsaus

Oppskrift; sunn panna cotta med pasjonsfruktsaus
God Lørdagsmorgen! I går lagde eg en nydelig dessert, panna cotta med pasjonsfruktsaus. Eg har lagt ut oppskrift på denne tidligare HER, då eg hadde bringebærcoulis isteden for pasjonsfruktsaus. Eg er alltid ute etter nye smaker, og måtte prøve med en ny vri. Desserten føles for god til å vere sunn, for den er både sukkerfri, proteinrik og nesten uten fett –
Panna cotta 2 dl melk – eg brukte ekstra lett 2 dl mager kesam (kan og bruke gresk, naturell eller vaniljeyoghurt) 1 vaniljestang 4 ts sukrin + (kan bruke sukrin, sukrinmelis, stevia eller anna søtning som tilsvarer ca. 8 ts sukker) 3 gelatinplater
Ha melka i en kjele. Del vaniljestanga på langs, skrap ut frøa og ha dette i melka sammen med vaniljestanga og sukrin+/anna søtning. Varm opp på svak varme, og sett kjelen til side i det det begynner å koke. Bløtlegg gelatinplatene i ca. 5 minutt, mens melkeblandinga står å trekker ut mest mulig smak. Deretter klemmer du vatnet ut av gelatinplatene, smelter dei i den varme melkeblandinga og siler det over i en bolle. La den avkjøle seg litt før du rører inn mager kesam/yoghurt – hell i porsjonsformer, og sett kaldt i minium 3 timer i kjøleskap,
Som tilbehør er favoritten bringebærcoulis, og er det eg anbefaler, som du finner oppskrift på HER – men også pasjonsfruktsaus var godt. Litt syrlig, som passa til den søte panna cottaen. Oppskrifta under er nok til 5 porsjoner, du kan halvere mengda om det blir for masse (eg dobla nemlig panna cotta oppskrifta).
Pasjonsfruktsaus 8 pasjonsfrukter Safta fra 1/4 sitron 1 dl vatn 2 ss sukrin+ (eller anna søtning som tilsvarer 4 ss sukker)
Del pasjonsfruktene i to, skrap ut innholdet i en kjele sammen med vatn, sitronsaft og søtning. La det få ett oppkok, sil blandinga og sett kaldt. Pass på å skrap under sila, der samler det seg ofte masse saus.
Servert med friske bær. Kaffikos med mamma ?
Sida eg dobla oppskrifta fekk eg 5 porsjoner. Først delt med mamma & pappa – så lagde også noken i plast så eg kunne ta med til kjæresten seinare på kvelden –
Falt i smak av alle sammen, så da kan lykken delast ?
Ønsker dåkke en fin Lørdag vidare 🙂

God Lørdagsmorgen!
I går lagde eg en nydelig dessert, panna cotta med pasjonsfruktsaus. Eg har lagt ut oppskrift på denne tidligare HER, då eg hadde bringebærcoulis isteden for pasjonsfruktsaus. Eg er alltid ute etter nye smaker, og måtte prøve med en ny vri. Desserten føles for god til å vere sunn, for den er både sukkerfri, proteinrik og nesten uten fett –

Panna cotta
2 dl melk – eg brukte ekstra lett
2 dl mager kesam
(kan og bruke gresk, naturell eller vaniljeyoghurt)
1 vaniljestang
4 ts sukrin +
(kan bruke sukrin, sukrinmelis, stevia eller anna søtning som tilsvarer ca. 8 ts sukker)
3 gelatinplater

Ha melka i en kjele. Del vaniljestanga på langs, skrap ut frøa og ha dette i melka sammen med vaniljestanga og sukrin+/anna søtning. Varm opp på svak varme, og sett kjelen til side i det det begynner å koke. Bløtlegg gelatinplatene i ca. 5 minutt, mens melkeblandinga står å trekker ut mest mulig smak. Deretter klemmer du vatnet ut av gelatinplatene, smelter dei i den varme melkeblandinga og siler det over i en bolle. La den avkjøle seg litt før du rører inn mager kesam/yoghurt – hell i porsjonsformer, og sett kaldt i minium 3 timer i kjøleskap,

Som tilbehør er favoritten bringebærcoulis, og er det eg anbefaler, som du finner oppskrift på HER – men også pasjonsfruktsaus var godt. Litt syrlig, som passa til den søte panna cottaen. Oppskrifta under er nok til 5 porsjoner, du kan halvere mengda om det blir for masse (eg dobla nemlig panna cotta oppskrifta).

Pasjonsfruktsaus
8 pasjonsfrukter
Safta fra 1/4 sitron
1 dl vatn
2 ss sukrin+
(eller anna søtning som tilsvarer 4 ss sukker)

Del pasjonsfruktene i to, skrap ut innholdet i en kjele sammen med vatn, sitronsaft og søtning. La det få ett oppkok, sil blandinga og sett kaldt. Pass på å skrap under sila, der samler det seg ofte masse saus.


Servert med friske bær. Kaffikos med mamma ?

Sida eg dobla oppskrifta fekk eg 5 porsjoner. Først delt med mamma & pappa – så lagde også noken i plast så eg kunne ta med til kjæresten seinare på kvelden –



Falt i smak av alle sammen, så da kan lykken delast ?

Ønsker dåkke en fin Lørdag vidare 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg