Linda Stuhaug

Annonse

15. juli 2013

Smakfull torskemiddag

Smakfull torskemiddag
Torsk i seg sjølv er ikkje så masse smak på, men med med litt krydder og det riktige tilbehøret kan det bli et smakfullt og godt måltid –
Ovnsbakt torsk, scampi, potet- og blomkålmos, sprøstekt spekeskinke, gulerøtter & brokkoli ?
Torsk og scampi Sett ovnen på 200 grader. Krydre tint torskefilet(er) med grovkverna chilli, pepper og urtesalt. Legg den på bakepapirkledd langpanne sammen med fryste, kokte scampi. Sjølv marinerte eg dei litt i kvitløk, chilli og soyasaus, men du kan også berre krydre dei godt. Steik midt i ovnen i ca 15 minutt.
Potet- og blomkålmos Eg brukte 1/3 potet og 2/3 blomkål, men du kan godt bruke 50/50 av kvar. Kutt i små biter, kok møre i vatn og mos med stavmikser sammen med en dæsj mager kesam, litt pressa kvitløk og krydder. Eg brukte pepper, grillkrydder og urtesalt.
Sprøstekt spekeskinke Kutt spekeskinke i passelige biter, og steik på litt sterk varme med litt smør til dei blir sprø.
Gulerøtter&brokkoli Kokt i lettsalta vatn 3-4 minutter for å bevare en god konsistens.
Det høres kanskje avansert ut, eller at det tar lang tid – men fleire ting kan gjerast på en gang, og det meste blir klart på samme tid.
Virkelig en fantasisk smakskombinasjon, den sprøstekte spekeskinka satte prikken over I’en. Servert med mager kesam og litt ekstra krydder etter bildene blei tatt, eg naut kvar ein bit 🙂 Garantert ikkje lenge til neste gang det blir torsk til middag, det er virkelig undervurdert.
LIKER DU TORSK? KVA TILBEHØR PLEIER DU Å BRUKE?

Torsk i seg sjølv er ikkje så masse smak på, men med med litt krydder og det riktige tilbehøret kan det bli et smakfullt og godt måltid –


Ovnsbakt torsk, scampi, potet- og blomkålmos, sprøstekt spekeskinke, gulerøtter & brokkoli ?

Torsk og scampi
Sett ovnen på 200 grader. Krydre tint torskefilet(er) med grovkverna chilli, pepper og urtesalt. Legg den på bakepapirkledd langpanne sammen med fryste, kokte scampi. Sjølv marinerte eg dei litt i kvitløk, chilli og soyasaus, men du kan også berre krydre dei godt. Steik midt i ovnen i ca 15 minutt.

Potet- og blomkålmos
Eg brukte 1/3 potet og 2/3 blomkål, men du kan godt bruke 50/50 av kvar. Kutt i små biter, kok møre i vatn og mos med stavmikser sammen med en dæsj mager kesam, litt pressa kvitløk og krydder. Eg brukte pepper, grillkrydder og urtesalt.

Sprøstekt spekeskinke
Kutt spekeskinke i passelige biter, og steik på litt sterk varme med litt smør til dei blir sprø.

Gulerøtter&brokkoli
Kokt i lettsalta vatn 3-4 minutter for å bevare en god konsistens.

Det høres kanskje avansert ut, eller at det tar lang tid – men fleire ting kan gjerast på en gang, og det meste blir klart på samme tid.

Virkelig en fantasisk smakskombinasjon, den sprøstekte spekeskinka satte prikken over I’en. Servert med mager kesam og litt ekstra krydder etter bildene blei tatt, eg naut kvar ein bit 🙂 Garantert ikkje lenge til neste gang det blir torsk til middag, det er virkelig undervurdert.

LIKER DU TORSK?
KVA TILBEHØR PLEIER DU Å BRUKE?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg