Annonse
16. juli 2013
Lun sommersalat
Å kalle det lun sommersalat når det plaskregner uttafor er i grunn litt ulogisk, men i følge kalendaren er jo det sommer, og eg syns rett og slett salaten kledde navnet –
Den passer vertfall ypperlig som en lett lunsj/middag på en sommerdag 🙂 trur lengselen etter sol og varme er ganske stor…
Det du trenger er:
Valgfrie grønnsaker, evt. frukt
Tips; salat, sopp, mais, paprika, squash, asbarges, tomater, forskjellig løk, gulerøtter, banan, eple osv.
Valgfri proteinkilde(r)
Tips; bogskinke, skinke, spekeskinke, kylling, tunfisk, rester fra middag, tacokjøttdeig osv.
Evt. karbohydratkilde
Tips; pasta, ris, bønner, linser osv- eller knekkebrød, brød, speltlompe, flatbrød på sida.
Krydder og tubeost
Tips; alt av krydder – mager skinkeost, mager kyllingost, baconost, jalapenoost, skinkeost osv. Evt vanlig ost.
Eventuelt noke ekstra etter den er varm.
Tips; kokt egg, pesto, nøtter, pinjekjerner, kesam, rømme, finrevet parmesan, fetaost, friske grønnsaker, urter, avokado osv.
1 – skjær opp grønnsaker på en tallerken/skål.
idag brukte eg isbergsalat, squash, løk, rødløk, mais, sopp og paprika.
2 – strø over protienkilde.
idag brukte eg bogskinke og spekeskinke.
3 – ha over krydder og tubeost.
idag – pepper, urtesalt, grillkrydder, chilli og mager skinkeost på tube.
4 – varm i mikroen til osten er smelta, ha eventuelt over den siste finishen, rør om og nyt ?
idag hadde eg urter, friske tomater og litt pinjekjerner.
Det beste med denne salaten er at den er både rask, enkel, sunn, fantastisk god og kan kombinerast i maaange ulike kombinasjoner! Så er den like god til alle måltid, og passa utmerket i lunsjboksen. Eg har allerede laga den utallig mange ganger i forskjellige varianter, men det ser som oftast ut som er gjørme og veldig lite delikat ut, men smaken er uansett like god 🙂
HAR DU PRØVD LUN/VARM SALAT FØR?
HAR DU FÅTT SOMMERVÆRET?
Annonse
SKRIV EN KOMMENTAR