Linda Stuhaug

Annonse

19. juli 2013

Oppskrift; sukkerfri banankake med sjokoladebiter

Oppskrift; sukkerfri banankake med sjokoladebiter
Det er Fredag og helg, folkens! Kva er vell bedre enn å bruke litt av helga på baking? 🙂 For et par kvelder sida fekk eg akutt bakelyst og satte sjølvsagt i gang på kjøkkenet. Resutatet blei en sunnare, sukkerfri, saftig, søt og veldig god banankake med sjokoladebiter & kremost- glasur. Mange kaller det også for bananbrød, sida det er vanlig at den blir laga i brødform, men man kan også lage den i anna form eller som muffins, men husk at då vil steiketida bli annleis!
Du trenger 3 bananner 3 egg 100 g mager kesam 5 ss sukringold 10 dråper stevia, english toffee eller anna smak/ vaniljeessens 2 ss fiberfin 2 ss vaniljeproteinpulver 3 ss lettkokte havregryn 3 ss kakemiks 2,5 ts bakepulver 60 g hakka sukkerfri sjokolade, eg brukte denne.
Visp egg, sukringold og steviadråper sammen til en lett eggedosis. Mos bananene med stavmikser, gaffel eller miksmaster og tilsett desse i eggedosisen sammen med mager kesam. Rør inn tørrvarene til slutt, juster eventuelt med litt meir om røra er veldig rennande. Ha røra i en bakepapirkledd brøform, og steik midt i ovnen på 180 grader. Min stod i 40 minutt, men dette kan variere fra ovn til ovn. Ta en prøve for å sjå om den er ferdig, ta kaka ut av formen og avkjøl deretter på rist.
* Tørrvarene kan byttast ut med andre alternativ. Eg brukte masse forskjellig fordi eg har masse forskjellig tilgjengelig, men eg veit at ikkje alle har det. Bruk det du har! Sukringold kan også byttast med anna søtning, steviadråper kan byttast med en anna smak eller vaniljeessens og man kan variere hakka sjokolade med nøtter, tørka frukt og bær eller det du måtte ønske.
Kremost- glasur 200 g philadelphia light 120 g sukrinmelis 0,5 ts ekte vaniljepulver
Bland sammen ingrediensane til en jevn og glatt masse, og smør over den avkjølte banankaka. Det er ikkje nødvendig med glasur, fordi kaka er veldig god i seg sjølv – men den blei ekstra god 🙂
Mmm ?
Ellers vil eg berre sei at eg reise til syden i natt – og derfor blir bloggen lagt litt på hylla for ei vekes tid. Eg har forhåndskreve noken innlegg som kjem i løpet turen, ikkje fordi eg føler eg , men fordi eg har så masse eg vil dele 🙂 Har du vert i Kreta – området Platanias/Chaniakysten og har noken reisetips, tips til utflukter, restuauranter, må oppleve osv – så legg gjerne igjen en kommentar, eg er åpen for alt 😀
HAR DU VÅRE I KRETA FØR? LIKER DU BANANKAKE?

Det er Fredag og helg, folkens!
Kva er vell bedre enn å bruke litt av helga på baking? 🙂
For et par kvelder sida fekk eg akutt bakelyst og satte sjølvsagt i gang på kjøkkenet. Resutatet blei en sunnare, sukkerfri, saftig, søt og veldig god banankake med sjokoladebiter & kremost- glasur. Mange kaller det også for bananbrød, sida det er vanlig at den blir laga i brødform, men man kan også lage den i anna form eller som muffins, men husk at då vil steiketida bli annleis!

Du trenger
3 bananner
3 egg
100 g mager kesam
5 ss sukringold
10 dråper stevia, english toffee
eller anna smak/ vaniljeessens
2 ss fiberfin
2 ss vaniljeproteinpulver
3 ss lettkokte havregryn
3 ss kakemiks
2,5 ts bakepulver
60 g hakka sukkerfri sjokolade,
eg brukte denne.

Visp egg, sukringold og steviadråper sammen til en lett eggedosis. Mos bananene med stavmikser, gaffel eller miksmaster og tilsett desse i eggedosisen sammen med mager kesam. Rør inn tørrvarene til slutt, juster eventuelt med litt meir om røra er veldig rennande. Ha røra i en bakepapirkledd brøform, og steik midt i ovnen på 180 grader. Min stod i 40 minutt, men dette kan variere fra ovn til ovn. Ta en prøve for å sjå om den er ferdig, ta kaka ut av formen og avkjøl deretter på rist.

* Tørrvarene kan byttast ut med andre alternativ. Eg brukte masse forskjellig fordi eg har masse forskjellig tilgjengelig, men eg veit at ikkje alle har det. Bruk det du har! Sukringold kan også byttast med anna søtning, steviadråper kan byttast med en anna smak eller vaniljeessens og man kan variere hakka sjokolade med nøtter, tørka frukt og bær eller det du måtte ønske.


Kremost- glasur
200 g philadelphia light
120 g sukrinmelis
0,5 ts ekte vaniljepulver

Bland sammen ingrediensane til en jevn og glatt masse, og smør over den avkjølte banankaka. Det er ikkje nødvendig med glasur, fordi kaka er veldig god i seg sjølv – men den blei ekstra god 🙂



Mmm ?

Ellers vil eg berre sei at eg reise til syden i natt – og derfor blir bloggen lagt litt på hylla for ei vekes tid. Eg har forhåndskreve noken innlegg som kjem i løpet turen, ikkje fordi eg føler eg , men fordi eg har så masse eg vil dele 🙂 Har du vert i Kreta – området Platanias/Chaniakysten og har noken reisetips, tips til utflukter, restuauranter, må oppleve osv – så legg gjerne igjen en kommentar, eg er åpen for alt 😀

HAR DU VÅRE I KRETA FØR?
LIKER DU BANANKAKE?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg