God Søndag alle sammen 🙂
Då er beina planta på norsk jord igjen etter ei fantastisk veke på Kreta. Typisk vår flaks at været har snudd om igjen, men satser på det kjem tilbake! Litt forskjellig har skjedd heime i løpet av veka, blant anna har det blirr publisert artikkel i Firda angåande jenter, kosthold, styrketrening og proteinpulver. Eg fekk bokstavligtalt sjokk (!!!) når eg fekk tilsendt bilde av framsida av avisa med et stort bilde av meg. To veker før avreise blei eg intervjua angåande mitt syn på temaene, og blei tatt bilde av under trening. Det var forventa at det kom i avisa – men ikkje at det skulle bli ei så stor sak/ framheva artikkel. Men herlighet, kjekt det då, og ikkje minst har Mariell som intervjua meg gjort en utrulig god jobb med artikkelen 🙂
Nok om det, tilbake til matprat! Mitt siste måltid heime i Norge før eg reise var lun salat med gratinert speltlompewraps. Perfekt kombinasjon ? Eg har fått mange gode tilbakemeldinger på denne salaten den siste tida, og også tidligare på gratinert speltlompewraps – så virkelig verdt et forøsk!
Til venste: tidligare gratinert speltlompe med pesto, spekeskinke, lettere jarlsberg og kydder.
Lun salat finner du framgangsmetode på her.
Denne gangen bestod den av isbergsalat, løk, rødløk, gul og rød paprika, mais, asparges, salatkjøtt av kylling, spekeskinke, mager baconost, krydder ~ avokado og cashewnøtter etter den er varma. Den beste varianten hittil, og eg har prøvd mange!
Gratinert speltlompewraps har eg gitt oppskrift på før her.
Fyllet må du berre variere, denne gangen smurte eg med mager baconost, spekeskinke, ruccola, krydder og lettere jarlsberg. Pålegget skal vere tynt fordelt ut over lompa, så når du ruller den sammen blir det som "ost i svingane".Ta evt. litt ost over om du ønsker, gratiner i ovnen på 175 grader i 10-15 minutt. Fordel å bruke varmluft, så sikrer du deg sprø overflate. Du kan også bruke lomper/tortillalefser.
Lunt, saftig, sprøtt, smakfullt, sunt, raskt, enkelt ?
Kva trur dåkke det første matvraket gjorde når ho kom inn døra seint i går kveld?
Lagde banansoftis vell 😉 Nøytral versjon med friske bær, fin avslutning på en lang reisesdag.
Tenkte å lage ett innlegg med forskjellig mat som har blitt spist i Hellas denne veka. Gresk mat er utrulig godt, og eg har fått masse tips og inspirasjon fra måltida våre gjennom ferien. Gleder meg til masse eksprimentering på kjøkkenet, må utnyttast før eg reise til USA om 37 dager!
Ha en fin dag 🙂
Nam, alt du spiser/lager ser så utrolig godt ut! Mye inspirasjon å hente her. Men lurer på en ting.. Har du mulighet til å legge ut link til artikkelen? 🙂
Råe bilde av deg i avisa 🙂 og god artikkel var det og 🙂
Så gøy! 🙂 Vil du legge ut link til artikkelen? Hadde vært gøy å lese! 🙂 Gud, det maten så god ut! Ha en fin søndag! 😀
Skal til rhodos på kommande søndag, så genialt med tips! kom med det fort 😀
det ser kjempe lekkert ut:) Banansoftis er best!!!
Velkommen hjem! Lekker mat som alltid! Men hvor er link til artikkelen!?? Jeg vil leseee:)
Åh, digg! 😀 Du er såå flink!
Det såg kjempe godt ut! Som alltid 😉 må prøve dette en dag! Håper du har hatt en fin sommer 🙂
Martine: Takk for det, Martine 🙂 – eg finner dessverre ikkje artikkelen pÃ¥ nett, trur den kun kom i avisa…
Lena Strømmen: Takk for det, Lena 😀 eg var utrulig skeptisk når eg var i Kreta og ikkje hadde mulighet å lese artikkelen, det er så fort gjort at ting blir misforstått og skreve feil. Men eg hadde virkelig ingenting å bekymre meg for 🙂
siriroedland: Den kom kun i avisformat, finner den dessverre ikkje pÃ¥ nett :-/ – takk det samme til deg 😀
karoline: Eg var i Platanias, så tips om Rhodos har eg dessverre ikkje :/
S: Ja, mmmm! Elska det 😀
vilblifrisk: Tusen takk 🙂 Linken finnes ikkje – artikkelen kom kun i avisa dessverre :/
Susanne Nesse: Tuuusentakk Susanne 😀
Victoria: Takk for det Victoria 🙂 Det har eg, ferien på Kreta vegde opp mot den regnfulle sommaren, haha! Håper du også har hatt en fin ferie 😀
aww.. så kjedelig da. menmen 😉 🙂
siriroedland: Skal heller gi en lyd om eg finner den 🙂 kan høre med ho som skreiv artikkelen!
Ja 🙂