Lun salat med gratinert speltlompewraps

God Søndag alle sammen 🙂
Då er beina planta på norsk jord igjen etter ei fantastisk veke på Kreta. Typisk vår flaks at været har snudd om igjen, men satser på det kjem tilbake! Litt forskjellig har skjedd heime i løpet av veka, blant anna har det blirr publisert artikkel i Firda angåande jenter, kosthold, styrketrening og proteinpulver. Eg fekk bokstavligtalt sjokk (!!!) når eg fekk tilsendt bilde av framsida av avisa med et stort bilde av meg. To veker før avreise blei eg intervjua angåande mitt syn på temaene, og blei tatt bilde av under trening. Det var forventa at det kom i avisa – men ikkje at det skulle bli ei så stor sak/ framheva artikkel. Men herlighet, kjekt det då, og ikkje minst har Mariell som intervjua meg gjort en utrulig god jobb med artikkelen 🙂

Nok om det, tilbake til matprat! Mitt siste måltid heime i Norge før eg reise var lun salat med gratinert speltlompewraps. Perfekt kombinasjon ? Eg har fått mange gode tilbakemeldinger på denne salaten den siste tida, og også tidligare på gratinert speltlompewraps – så virkelig verdt et forøsk!


Til venste: tidligare gratinert speltlompe med pesto, spekeskinke, lettere jarlsberg og kydder.

Lun salat finner du framgangsmetode på her.
Denne gangen bestod den av isbergsalat, løk, rødløk, gul og rød paprika, mais, asparges, salatkjøtt av kylling, spekeskinke, mager baconost, krydder ~ avokado og cashewnøtter etter den er varma. Den beste varianten hittil, og eg har prøvd mange!

Gratinert speltlompewraps har eg gitt oppskrift på før her.
Fyllet må du berre variere, denne gangen smurte eg med mager baconost, spekeskinke, ruccola, krydder og lettere jarlsberg. Pålegget skal vere tynt fordelt ut over lompa, så når du ruller den sammen blir det som "ost i svingane".Ta evt. litt ost over om du ønsker, gratiner i ovnen på 175 grader i 10-15 minutt. Fordel å bruke varmluft, så sikrer du deg sprø overflate. Du kan også bruke lomper/tortillalefser.


Lunt, saftig, sprøtt, smakfullt, sunt, raskt, enkelt ?

Kva trur dåkke det første matvraket gjorde når ho kom inn døra seint i går kveld?


Lagde banansoftis vell 😉 Nøytral versjon med friske bær, fin avslutning på en lang reisesdag.

Tenkte å lage ett innlegg med forskjellig mat som har blitt spist i Hellas denne veka. Gresk mat er utrulig godt, og eg har fått masse tips og inspirasjon fra måltida våre gjennom ferien. Gleder meg til masse eksprimentering på kjøkkenet, må utnyttast før eg reise til USA om 37 dager!

Ha en fin dag 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

19 kommentarer

 1. Martine

  Nam, alt du spiser/lager ser så utrolig godt ut! Mye inspirasjon å hente her. Men lurer på en ting.. Har du mulighet til å legge ut link til artikkelen? 🙂

 2. Lena Strømmen

  Råe bilde av deg i avisa 🙂 og god artikkel var det og 🙂

 3. Siri Aas Rødland

  Så gøy! 🙂 Vil du legge ut link til artikkelen? Hadde vært gøy å lese! 🙂 Gud, det maten så god ut! Ha en fin søndag! 😀

 4. karoline

  Skal til rhodos på kommande søndag, så genialt med tips! kom med det fort 😀

 5. det ser kjempe lekkert ut:) Banansoftis er best!!!

 6. vilblifrisk

  Velkommen hjem! Lekker mat som alltid! Men hvor er link til artikkelen!?? Jeg vil leseee:)

 7. Susanne Nesse

  Åh, digg! 😀 Du er såå flink!

 8. Victoria

  Det såg kjempe godt ut! Som alltid 😉 må prøve dette en dag! Håper du har hatt en fin sommer 🙂

 9. Linda Marie Stuhaug

  Martine: Takk for det, Martine 🙂 – eg finner dessverre ikkje artikkelen på nett, trur den kun kom i avisa…

 10. Linda Marie Stuhaug

  Lena Strømmen: Takk for det, Lena 😀 eg var utrulig skeptisk når eg var i Kreta og ikkje hadde mulighet å lese artikkelen, det er så fort gjort at ting blir misforstått og skreve feil. Men eg hadde virkelig ingenting å bekymre meg for 🙂

 11. Linda Marie Stuhaug

  siriroedland: Den kom kun i avisformat, finner den dessverre ikkje på nett :-/ – takk det samme til deg 😀

 12. Linda Marie Stuhaug

  karoline: Eg var i Platanias, så tips om Rhodos har eg dessverre ikkje :/

 13. Linda Marie Stuhaug

  S: Ja, mmmm! Elska det 😀

 14. Linda Marie Stuhaug

  vilblifrisk: Tusen takk 🙂 Linken finnes ikkje – artikkelen kom kun i avisa dessverre :/

 15. Linda Marie Stuhaug

  Susanne Nesse: Tuuusentakk Susanne 😀

 16. Linda Marie Stuhaug

  Victoria: Takk for det Victoria 🙂 Det har eg, ferien på Kreta vegde opp mot den regnfulle sommaren, haha! Håper du også har hatt en fin ferie 😀

 17. Siri Aas Rødland

  aww.. så kjedelig da. menmen 😉 🙂

 18. Linda Marie Stuhaug

  siriroedland: Skal heller gi en lyd om eg finner den 🙂 kan høre med ho som skreiv artikkelen!

 19. Siri Aas Rødland

  Ja 🙂