Linda Stuhaug

Annonse

28. juli 2013

Lun salat med gratinert speltlompewraps

Lun salat med gratinert speltlompewraps
God Søndag alle sammen 🙂 Då er beina planta på norsk jord igjen etter ei fantastisk veke på Kreta. Typisk vår flaks at været har snudd om igjen, men satser på det kjem tilbake! Litt forskjellig har skjedd heime i løpet av veka, blant anna har det blirr publisert artikkel i Firda angåande jenter, kosthold, styrketrening og proteinpulver. Eg fekk bokstavligtalt sjokk (!!!) når eg fekk tilsendt bilde av framsida av avisa med et stort bilde av meg. To veker før avreise blei eg intervjua angåande mitt syn på temaene, og blei tatt bilde av under trening. Det var forventa at det kom i avisa – men ikkje at det skulle bli ei så stor sak/ framheva artikkel. Men herlighet, kjekt det då, og ikkje minst har Mariell som intervjua meg gjort en utrulig god jobb med artikkelen 🙂
Nok om det, tilbake til matprat! Mitt siste måltid heime i Norge før eg reise var lun salat med gratinert speltlompewraps. Perfekt kombinasjon ? Eg har fått mange gode tilbakemeldinger på denne salaten den siste tida, og også tidligare på gratinert speltlompewraps – så virkelig verdt et forøsk!
Til venste: tidligare gratinert speltlompe med pesto, spekeskinke, lettere jarlsberg og kydder.
Lun salat finner du framgangsmetode på her. Denne gangen bestod den av isbergsalat, løk, rødløk, gul og rød paprika, mais, asparges, salatkjøtt av kylling, spekeskinke, mager baconost, krydder ~ avokado og cashewnøtter etter den er varma. Den beste varianten hittil, og eg har prøvd mange!
Gratinert speltlompewraps har eg gitt oppskrift på før her. Fyllet må du berre variere, denne gangen smurte eg med mager baconost, spekeskinke, ruccola, krydder og lettere jarlsberg. Pålegget skal vere tynt fordelt ut over lompa, så når du ruller den sammen blir det som "ost i svingane".Ta evt. litt ost over om du ønsker, gratiner i ovnen på 175 grader i 10-15 minutt. Fordel å bruke varmluft, så sikrer du deg sprø overflate. Du kan også bruke lomper/tortillalefser.
Lunt, saftig, sprøtt, smakfullt, sunt, raskt, enkelt ?
Kva trur dåkke det første matvraket gjorde når ho kom inn døra seint i går kveld?
Lagde banansoftis vell 😉 Nøytral versjon med friske bær, fin avslutning på en lang reisesdag.
Tenkte å lage ett innlegg med forskjellig mat som har blitt spist i Hellas denne veka. Gresk mat er utrulig godt, og eg har fått masse tips og inspirasjon fra måltida våre gjennom ferien. Gleder meg til masse eksprimentering på kjøkkenet, må utnyttast før eg reise til USA om 37 dager!
Ha en fin dag 🙂

God Søndag alle sammen 🙂
Då er beina planta på norsk jord igjen etter ei fantastisk veke på Kreta. Typisk vår flaks at været har snudd om igjen, men satser på det kjem tilbake! Litt forskjellig har skjedd heime i løpet av veka, blant anna har det blirr publisert artikkel i Firda angåande jenter, kosthold, styrketrening og proteinpulver. Eg fekk bokstavligtalt sjokk (!!!) når eg fekk tilsendt bilde av framsida av avisa med et stort bilde av meg. To veker før avreise blei eg intervjua angåande mitt syn på temaene, og blei tatt bilde av under trening. Det var forventa at det kom i avisa – men ikkje at det skulle bli ei så stor sak/ framheva artikkel. Men herlighet, kjekt det då, og ikkje minst har Mariell som intervjua meg gjort en utrulig god jobb med artikkelen 🙂

Nok om det, tilbake til matprat! Mitt siste måltid heime i Norge før eg reise var lun salat med gratinert speltlompewraps. Perfekt kombinasjon ? Eg har fått mange gode tilbakemeldinger på denne salaten den siste tida, og også tidligare på gratinert speltlompewraps – så virkelig verdt et forøsk!


Til venste: tidligare gratinert speltlompe med pesto, spekeskinke, lettere jarlsberg og kydder.

Lun salat finner du framgangsmetode på her.
Denne gangen bestod den av isbergsalat, løk, rødløk, gul og rød paprika, mais, asparges, salatkjøtt av kylling, spekeskinke, mager baconost, krydder ~ avokado og cashewnøtter etter den er varma. Den beste varianten hittil, og eg har prøvd mange!

Gratinert speltlompewraps har eg gitt oppskrift på før her.
Fyllet må du berre variere, denne gangen smurte eg med mager baconost, spekeskinke, ruccola, krydder og lettere jarlsberg. Pålegget skal vere tynt fordelt ut over lompa, så når du ruller den sammen blir det som "ost i svingane".Ta evt. litt ost over om du ønsker, gratiner i ovnen på 175 grader i 10-15 minutt. Fordel å bruke varmluft, så sikrer du deg sprø overflate. Du kan også bruke lomper/tortillalefser.


Lunt, saftig, sprøtt, smakfullt, sunt, raskt, enkelt ?

Kva trur dåkke det første matvraket gjorde når ho kom inn døra seint i går kveld?


Lagde banansoftis vell 😉 Nøytral versjon med friske bær, fin avslutning på en lang reisesdag.

Tenkte å lage ett innlegg med forskjellig mat som har blitt spist i Hellas denne veka. Gresk mat er utrulig godt, og eg har fått masse tips og inspirasjon fra måltida våre gjennom ferien. Gleder meg til masse eksprimentering på kjøkkenet, må utnyttast før eg reise til USA om 37 dager!

Ha en fin dag 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg