Oppskrift; sukkerfri vaniljekrem/vaniljesaus + en takk!

Det er latterlig enkelt å lage sunnere alternativ uten unødvendig sukker. I mange av oppskriftene mine bruker eg typisk helsekost/iherb- ingredienser, men i denne oppskrifta er får du tak i alt på dagligvarebutikker, evt. må du kjøpe alternativ til sukker på en helsekostbutikk, men det er også til å finne i dei aller fleste butikker no. Håper du lar deg friste av sukkerfri vaniljekrem, det er såå godt på norske bær, då spesielt jordbær –

Sukkerfri vaniljekrem
5 dl melk, eg brukte ekstra lett
* 45 g sukrin+
2 vaniljestenger
30 g maizenna
3 eggeplommer
Evt. et par ss mager kesam/naturell yoghurt

Du kan bytte sukrin+ med anna søtningsmiddel – splenda, sukrinmelis, sukrin, stevia osv. Pass på at det tilsvarer mengda, sukrin+ er dobbelt så søtt som sukrin.

Ha melk og sukrin+ i en kjele. Del vaniljestengene på langs, skrap ut frøa med en kniv og ha både frøa og stengene i melkeblandinga. La dette varme seg opp til kokepunktet på svak varme, sett kjelen til side og la blandinga stå å trekke seg litt for å få ut mest mulig smak av vaniljestengene. I en bolle for seg pisker du eggeplommer sammen med maizennamel. Sil melkeblandinga/ ta ut vaniljestengene, og pisk halvparten av melka i bollen med eggeplommer og maizenna. Så heller du alt tilbake i kjelen, varmer opp til kokepunktet på nytt på svak varme. Rør heile tida, når blandinga når kokepunktet begynner den å tjukne, då trekker du den til side. Den kan stå å boble noken sekunder før du trekker kjelen vekk, men ikkje la den koke lenge for då risikerer du at vaniljekremen smaker egg. Avkjøl og rør inn mager kesam – men dette er ikkje nødvendig altså.

Tips: reduser maizenna til 15-20 g, og få vaniljesaus istedenfor. Perfekt til blant anna sunn&proteinrik sjokolademousse!


Server på fruktsalat, friske bær, lag ei kake eller fyll i gjærbakst. Den smaker også ypperlig med ei skei rett i munnen 🙂

Eg får så utrulig mange hyggelige tilbakemeldinger på bakgrunn av blogg/instagram for tida – eg må berre sei tusen takk til dåkke alle! Når blogg- favorittane/forbilda mine skriver blogganbefaling om bloggen min blir eg utrulig glad og ikkje minst overraska, det er noke eg ikkje kunne tenkt meg til i min villaste fantasi. Eg setter veldig stor pris på det, og alle dåkke som titter innom bloggen støtt og stadig, legger igjen kommentarer og det som følger med. Det gir meg masse motivasjon til å fortsette 🙂 Legg gjerne igjen kommentarer så eg kan klikke meg innom bloggen din også – kjekt å sjå kem som følger med!

Ønsker du å følge meg på instagram, så heite eg @lindastuhaug.
Ønsker du å følge meg på facebook kan du gjere det HER eller trykke på bildet under.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

30 kommentarer

  1. Kaisa Elise

    det så herlig ut 😀

  2. Susanne Håheim

    Herregud, nam! 🙂

  3. Siri Aas Rødland

    Gleder meg til å prøve denne oppskriften! 😀 Du gir meg utrolig mye inspirasjon! Tusen takk til deg! 😀 <3

  4. Linda Marie Stuhaug

    Kaisa Elise: Kjempegodt 🙂

  5. Linda Marie Stuhaug

    Susanne Håheim: Så absolutt 😀

  6. Linda Marie Stuhaug

    siriroedland: Tuusentakk, eg blir så glad av sånne tilbakemeldinger :D:D <3

  7. Lena Ludvigsen -

    Namnamnam! Og du fortjener virkelig hilsningene – du sprer jo supre oppskrifter hver dag! 🙂 Flinkee!

  8. MammaMalene

    NAaaam!

  9. bybirgitte

    Er så glad det finnes sunne alternativer! ^^ Så nydelig ut!

  10. Så glad for at jeg fant bloggen din! 😀

  11. Linda Marie Stuhaug

    Lena Ludvigsen: Takk Lena, det varmer :):)

  12. Linda Marie Stuhaug

    Malene: Mhm, kjempegod 🙂

  13. Linda Marie Stuhaug

    bybirgitte: Ikkje sant? Fantastisk 😀

  14. Linda Marie Stuhaug

    Iselin: Så hyggelig, setter eg stor pris på å høre 😀

  15. Har akkurat testet vaniljekremen din. Alt gikk knirkefritt og den ble kjempegod! Tusen takk for tipset 🙂

  16. Linda Marie Stuhaug

    Elisa: Kanon, så bra den falt i smak! Versegod, elsker tilbakemeldinger på oppskriftene mine 😀

  17. Jeg er ikke så flink til å kommentere, men setter stor pris på den inspirerende bloggen og oppskriftene dine! 🙂

  18. Linda Marie Stuhaug

    Elisa: Tusen takk for det, Elisa! Kjempekjekt å høre 😀

  19. Elise B

    Kan jeg erstatte maizena med noe annet i vaniljekremen? Feks Fiberhusk. 🙂 såå kjempegodt ut! 😀

  20. Linda Marie Stuhaug

    Elise B: Det skal i utgangspunktet kunne byttast med fiberhusk ja, men eg har aldri prøvd det før så veit ikkje mengde :/ den er veldig god, anbefaler å prøve den 🙂

  21. Lovelyliller.com

    så godt ut!!

  22. Linda Marie Stuhaug

    Lovelyliller.com: Det er det virkelig, mums 😀

  23. Takk for super inspirasjon, men er det bare meg som ikke skjønner helt hvordan man bruker sukrin? Jeg hadde vanlig splenda, men da jeg kun hadde 27 gram tok jeg bare det og trodde jeg ville få en veldig usøt vaniljesaus da jeg forstod det som om jeg burde ha 90 gram med dette siden jeg ikke hadde splenda +. Men det ble jo suuuper søtt…hadde sikkert vært nok med halvparten ??

  24. Linda Marie Stuhaug

    Renate: Eg klarer ikkje heilt å sette meg inn i situasjonen din… For det første kan man ikkje vege Splenda opp mot sukrin, fordi splenda er så lett og du må heller måle i ss / dl osv. Kva er splenda+ ? Meiner du sukrin+ ? Det er dobbelt så søtt som vanlig sukrin og du trenger kun halvparten. Så det er nok tilfelle ja 🙂

  25. Karoline

    Hvor lenge holder denne seg i kjøleskapet? 🙂

  26. Linda Marie Stuhaug

    Karoline: 5-6 dager tipper eg 🙂

  27. Hallassen

    Hei! Så knall godt ut! 🙂 Men jeg bruker Stevia. Hvor mye Stevia skal jeg bruke ca? 🙂

  28. Linda Marie Stuhaug

    Hallassen: Det må du nesten lese på pakken, eg er ikkje kjent med steiva og mengde i forhold til sukrinvariantane 🙂

  29. Uten navn

    Wow! Fantastisk godt! Passer godt til FunLight-gelé!

  30. Linda Marie Stuhaug

    Uten navn: Det gjer det absolutt 🙂