Linda Stuhaug

Annonse

31. juli 2013

Oppskrift; sunn panna cotta i tre uliker versjoner

Oppskrift; sunn panna cotta i tre uliker versjoner
Heisann 🙂 Dagens oppskrift er i hovudsak sunn panna cotta med bringebærcoulis, en nydelig fristelse eg har lagt ut oppskrift på i ulike varianter før, også denne. Men den er faktisk så god at eg ikkje klarer å la være å dele den igjen – nesten for god til å vere både sunn, proteinrik og sukkerfri, i tillegg så er den utrulig enkel og rask å lage. Ellers har eg linka til to andre varianter av panna cotta, håper noke frister –
Det blei en slager hos "svigers" på Husetuft gård igår kveld 🙂 Eg lagde dessert og valget falt på denne – som falt i smak hos oss alle fire.
Panna cotta, 2 porsjoner 2 dl melk – eg brukte ekstra lett 2 dl mager kesam/gresk yoghurt 1 vaniljestang 3 ts sukrin + du kan bruke anna søtning som tilsvarer 6 ts sukker 3 gelatinplater
Ha melka i en kjele. Del vaniljestanga på langs, skrap ut frøa og ha dette i melka sammen med vaniljestanga og sukrin+/anna søtning. Varm opp på svak varme, og sett kjelen til side i det det begynner å koke. Bløtlegg gelatinplatene i ca. 5 minutt, mens melkeblandinga står å trekker ut mest mulig smak. Deretter klemmer du vatnet ut av gelatinplatene, smelter dei i den varme melkeblandinga og siler det over i en bolle. La den avkjøle seg litt før du rører inn mager kesam/yoghurt – hell i porsjonsformer, og sett kaldt 3 timer kjøleskap/ 1 time frys + kjøleskap.
Bringebærcoulis, 4 porsjoner 300 g fryste bringebær 1,5 dl vatn 50 g sukrin 5 steviadråper vanilje kan og bruke vaniljeessens, litt vaniljepulver eller litt ekstra sukrin
Kok opp vatn og søtning til en sukkerlake. Tilsett dypfryste bringebær og la dei bli møre i den varme sukkerlaken. Det trenger ikkje å koke – så risikerer du at det smaker kokte bær. Mos med stavmikser til en jevn pure, og avkjøl.
Ønsker du å ha pasjonsfruktsaus istedenfor? Klikk på bildet for å komme direkte til oppskrifta –
Det blir en meir syrlig smak, godt det også!
Eller vil du prøve deg på bringebær- panna cotta? Klikk på bildet under for å komme direkte til oppskrifta –
Fantastisk, spesielt i sommervarmen ?
Ha over bringebærcoulis, friske bær og gjerne litt sitronmelisse rett før servering. Det er en perfekt kombinasjon mellom det søte, friske og syrlige ?
Husk å spørre om det er noke dåkke lurer på, for eksempel ang. bytting av ingredienser, bedre forklaring på framgangsmetode osv. Eg skal svare så godt eg kan 🙂 Ha en fin kveld vidare!
HAR DU LAGA SUNN PANNA COTTA FØR? NOKE DU KUNNE TENKT DEG Å PRØVE?

Heisann 🙂
Dagens oppskrift er i hovudsak sunn panna cotta med bringebærcoulis, en nydelig fristelse eg har lagt ut oppskrift på i ulike varianter før, også denne. Men den er faktisk så god at eg ikkje klarer å la være å dele den igjen – nesten for god til å vere både sunn, proteinrik og sukkerfri, i tillegg så er den utrulig enkel og rask å lage. Ellers har eg linka til to andre varianter av panna cotta, håper noke frister –

Det blei en slager hos "svigers" på Husetuft gård igår kveld 🙂 Eg lagde dessert og valget falt på denne – som falt i smak hos oss alle fire.



Panna cotta, 2 porsjoner
2 dl melk – eg brukte ekstra lett
2 dl mager kesam/gresk yoghurt
1 vaniljestang
3 ts sukrin +
du kan bruke anna søtning som tilsvarer 6 ts sukker
3 gelatinplater

Ha melka i en kjele. Del vaniljestanga på langs, skrap ut frøa og ha dette i melka sammen med vaniljestanga og sukrin+/anna søtning. Varm opp på svak varme, og sett kjelen til side i det det begynner å koke. Bløtlegg gelatinplatene i ca. 5 minutt, mens melkeblandinga står å trekker ut mest mulig smak. Deretter klemmer du vatnet ut av gelatinplatene, smelter dei i den varme melkeblandinga og siler det over i en bolle. La den avkjøle seg litt før du rører inn mager kesam/yoghurt – hell i porsjonsformer, og sett kaldt 3 timer kjøleskap/ 1 time frys + kjøleskap.

Bringebærcoulis, 4 porsjoner
300 g fryste bringebær
1,5 dl vatn
50 g sukrin
5 steviadråper vanilje
kan og bruke vaniljeessens, litt vaniljepulver eller litt ekstra sukrin

Kok opp vatn og søtning til en sukkerlake. Tilsett dypfryste bringebær og la dei bli møre i den varme sukkerlaken. Det trenger ikkje å koke – så risikerer du at det smaker kokte bær. Mos med stavmikser til en jevn pure, og avkjøl.

Ønsker du å ha pasjonsfruktsaus istedenfor? Klikk på bildet for å komme direkte til oppskrifta –


Det blir en meir syrlig smak, godt det også!

Eller vil du prøve deg på bringebær- panna cotta? Klikk på bildet under for å komme direkte til oppskrifta –


Fantastisk, spesielt i sommervarmen ?


Ha over bringebærcoulis, friske bær og gjerne litt sitronmelisse rett før servering. Det er en perfekt kombinasjon mellom det søte, friske og syrlige ?

Husk å spørre om det er noke dåkke lurer på, for eksempel ang. bytting av ingredienser, bedre forklaring på framgangsmetode osv. Eg skal svare så godt eg kan 🙂 Ha en fin kveld vidare!

HAR DU LAGA SUNN PANNA COTTA FØR?
NOKE DU KUNNE TENKT DEG Å PRØVE?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg