Oppskrift; sukkerfri nøttekake med friske bær

God Søndagskveld 🙂
Dinna helga har eg tilbringt en del ekstra timer på kjøkkenet. Med koldtbord, kake, dessert og litt ymse på agendaen har eg også fått prøvd ut litt nytt, bland anna sukkerfri nøttekake med deilig topping. Det beste med den er at den er veldig rask og enkel å lage, så er jo det prikken over I’en at den er sukkerfri og kan nytast med god samvittighet –

Nøttebunn
4 eggekvitter
100 g valgfrie nøtter,
eg brukte mandler og valnøtter
30 g mandelmel,
eller meir nøtter
60 g sukrinmelis
60 g sukringold

Mal nøttene, dei trenger ikkje vere heilt finmalte, det er godt med litt cruncy biter i. Bland med sukrinmelis, sukringold og mandelmel. Stivpisk eggekvitene og skjær dei forsiktig inn. Ha i en smurt form, 22-24 cm i diameter. Steik bunnen ved 160 grader, nederste rille i 25-35 minutt. Følg med underveis, og avkjøl på rist.

Gresk yohurt fyll
Gresk yoghurt
Sukrinmelis
Steviadråper i smaken berry

Bland sammen og smak til. Kremen skal vere frisk og søt på smak.

Du kan selfølgelig bruke anna yoghurt, krem, vaniljekrem, vaniljekesam, appelsinkrem, limekrem osv. Steviadråper kan droppast, eller erstattast med en anna smak. Som topping utnytter eg dei norske bærene for fullt, og hadde bringebær, blåbær og jordbær. Bruk gjerne anna frukt/bær, nøtter eller hakka sjokolade i tillegg.

Det var en kjempegod kombinasjon med crunchy nøttebunn, frisk og søt "krem", syrlig og smakfulle bær. Neste gang skal eg ha dobbelt så masse med gresk yoghurt, for det var litt lite. Alt i alt var kaka kjempegod, og både mamma, pappa, "svigers" og kjæresten likte den! Eg fekk til og med en kommentar; "Denne er ikkje sunn? Hæ? Tenkt at noke så godt kan vere sunt!!!" Då seie eg meg veldig fornøgd 🙂

Eg lagde koldtbord som hovudmåltid, og her er en smakebit på tips/oppskrifter som kjem i neste veke –


????

Ellers vil eg spørre dåkke om det er noken oppskrifter dåkke ønsker eg skal prøve å "sunnifisere"? Eg er åpen for det meste (utenom kokos, haha) – kjekt å få litt tips fra dåkke som lesarar. Det kan vere alt fra desserter, kaker, småretter, middager, frukoster, tapas, bakverk osv – skrik ut 🙂

24 kommentarer

 1. Sjokoladefondant! Det er den beste desserten, men en skikkelig fett/ sukkerbombe :/

 2. Emilie-Therese

  Det så kjempe godt ut! 😀

 3. Lena Strømmen

  Skillingsboller! Haha, har leita lenge etter en god, sunn oppskrift, men ingenting blir riktig 🙁 kaka såg knall ut!

 4. Linda Marie Stuhaug

  Ane: Det er ingen tvil om, men herlighet så GOD! Eg skal absolutt prøve å gjer et forsøk 🙂

 5. Linda Marie Stuhaug

  Emilie: Den var knallgod, blir nok laga masse framover 😀

 6. Linda Marie Stuhaug

  Lena Strømmen: Det har eg faktisk prøvd noken ganger og lykkes, men det var før eg oppretta blogg og skreiv ned oppskriftene mine… skal absolutt prøve å lage igjen 🙂

 7. Emilie-Therese

  SV; frister med en smakebit av den! 😀

 8. vilblifrisk

  Det ser rålekkert ut! Ønsker deg en fin kveld=D

 9. Anne Berit H Djøseland

  Ser fantastisk godt ut. Bloggen din er helt fantastsik også, med gode, sunne oppskrifter. Veldig flotte bilder. Kommer til å følge bloggen din fremover. Her er masse gode tips til måltider eg kan prøve ut :o)

 10. Mina Gustavsen

  Du kunne ikke prøve og sunnifisere en sjokoladekakeoppskrift med tilhørende sjokoladetopping? Har du noen ide til en god, men samtidig sunn sjokoladekrem til toppingen? Ville satt veldig pris på en slik oppskrift som var sunnifisert! Elsker bloggen din! Finner masse inspirasjon til sunne, men gode retter! Mvh Mina!:-)

 11. Linda Marie Stuhaug

  Emilie: Så bra, det skulle du gjerne ha fått!! 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  vilblifrisk: Så kjekt å høre 🙂 Tusen takk det samme!

 13. Linda Marie Stuhaug

  Anne Berit H Djøseland: Tusen takk for hyggelig kommentar 🙂 Så kjekt å kunne gi litt tips til måltider, akkurat det eg ønsker!

 14. Linda Marie Stuhaug

  Mina Gustavsen: Takk for hyggelig tilbakemelding Mina 😀 Eg har tidligare lagt ut ei sjokoladekake/brownies oppskrift på denne linken: http://lindastuhaug.blogg.no/1364504326_oppskrift_sukkerfri_o.html#comment Eg er veldig fornøgd med den, og har laga den i fleire år 🙂 Som topping kan du lage fyldig sjokoladekrem av (mager) kesam, 100% kakaopulver, proteinpulver i sjokoladesmak, søtning og evt. kaffi og steviadråper om du liker det og har det tilgjengelig. Gi en lyd om du tenkte det annerledes! 🙂

 15. Kaisa Elise

  nam nam 😀

 16. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Ja, kjempedeilig 😀

 17. Charlottesjoestrand.blogg.no

  Åh, ser sååå god ut.. Den skal jeg lage på hyttetur 🙂 elsker bloggen din, og at du har så mye oppskrifter på sunne ting, skjønner virkelig ikke hvor du får alle ideene dine fra, skulle ønske jeg hadde like mye fantasi og kunnskap 🙂 meeeen, trenger jo egentlig ikke det når det finnes så flinke folk som deg å følge <3

 18. Nina Bakke

  ser nydelig ut 🙂

 19. Linda Marie Stuhaug

  Charlottesjoestrand.blogg.no: Så hyggelig å høre, takk for det 😀 Fantasien og kunnskapen bygger seg opp etterkvart, så det er berre å sette i gang, hehe 😉

 20. Linda Marie Stuhaug

  Nina Bakke: Det var det absolutt 😀

 21. lisaskramh

  Åh den kaken så fantastisk ut 🙂 Ostepop, klarer du å lage en sunnere utgave av det? Og noe som smaker brunost? Haha…det er mine guilty pleasures 🙂

 22. Linda Marie Stuhaug

  lisaskramh: Ostepop trur eg blir utrulig vanskelig, i tilfelle smaker det nok ikkje i nærheten av den originale, hehe 🙂 Brunost er vell kanskje litt på samme måten, men den skal eg heller ha i bakhodet 😀

 23. lisaskramh

  Haha det er bra 🙂 Jeg vet det er en vanskelig oppgave jeg har gitt deg 🙂

 24. Linda Marie Stuhaug

  lisaskramh: Yes indeed 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *