Linda Stuhaug

Annonse

12. august 2013

Frisk jordbærdrøm

Frisk jordbærdrøm
God Mandag, godtfolk! Eg velger å starte veka med å dele en enkel, lett, sunn og god jordbærdessert. Den passer like godt som kveldskos, mellommåltid, dessert, før/etter trening eller berre når du har lyst på noke søtt og forfriskande –
Gresk yoghurt, norske jordbær med jordbærsaus ?
Gresk yoghurt blanda eg med sukrin+ og steviadråper i smaken berry – den gir en søt, med samtidig frisk og litt syrlig smak. Eg la lag-for-lag, der eg begynt med jordbær, gresk yoghurt, saus, jordbær, gresk yoghurt en eeenda meir saus på toppen med litt blåbær og sitronmelisse. Jordbærsaus blei en blanding av min egen bringebærcoulis og bakekona sin jordbærsirup
Jordbærsaus 300 g fryste jordbær 0,5 dl vatn 1-2 ss sukrin+ En dæsj vaniljepulver, ikkje nødvendig
Ha alt i en kjele, og la det varme seg opp på svak varme. La det småkoke ei lita stund og rør litt rundt, då vil bæra bli moste og likner meir og meir en saus. Mos deretter med en stavmikser til en jevn og klumpfri saus. Smak på den, kan hende du ønsker den søtere eller med en tynnare konisens.
Smaksatt gresk yoghurt med bær er jo godt i seg sjølv, så det er ikkje nødvendig å lage jordbærsaus – men det satte prikken over I’en 🙂 Sausen kan også lagast i forveien så du kan ha den ståande i kjøleskapet, sikker på den smaker ypperlig over is, på pannekaker, i speltlomper med cottage cheese, eller kanskje som variasjon på sunn panna cotta?
Er i Oslo idag for å søke visum hos den Amerikanse ambassaden, USA nærmer seg enda meir og idag er det berre 22 dager til avreise! (!!!!!!!!!!!!!)
Ha en fin dag 😀

God Mandag, godtfolk!
Eg velger å starte veka med å dele en enkel, lett, sunn og god jordbærdessert. Den passer like godt som kveldskos, mellommåltid, dessert, før/etter trening eller berre når du har lyst på noke søtt og forfriskande –


Gresk yoghurt, norske jordbær med jordbærsaus ?

Gresk yoghurt blanda eg med sukrin+ og steviadråper i smaken berry – den gir en søt, med samtidig frisk og litt syrlig smak. Eg la lag-for-lag, der eg begynt med jordbær, gresk yoghurt, saus, jordbær, gresk yoghurt en eeenda meir saus på toppen med litt blåbær og sitronmelisse. Jordbærsaus blei en blanding av min egen bringebærcoulis og bakekona sin jordbærsirup

Jordbærsaus
300 g fryste jordbær
0,5 dl vatn
1-2 ss sukrin+
En dæsj vaniljepulver, ikkje nødvendig

Ha alt i en kjele, og la det varme seg opp på svak varme. La det småkoke ei lita stund og rør litt rundt, då vil bæra bli moste og likner meir og meir en saus. Mos deretter med en stavmikser til en jevn og klumpfri saus. Smak på den, kan hende du ønsker den søtere eller med en tynnare konisens.

Smaksatt gresk yoghurt med bær er jo godt i seg sjølv, så det er ikkje nødvendig å lage jordbærsaus – men det satte prikken over I’en 🙂 Sausen kan også lagast i forveien så du kan ha den ståande i kjøleskapet, sikker på den smaker ypperlig over is, på pannekaker, i speltlomper med cottage cheese, eller kanskje som variasjon på sunn panna cotta?

Er i Oslo idag for å søke visum hos den Amerikanse ambassaden, USA nærmer seg enda meir og idag er det berre 22 dager til avreise! (!!!!!!!!!!!!!)

Ha en fin dag 😀

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg