Linda Stuhaug

Annonse

13. august 2013

Laks med grønnsaker & blomkål- risotto

Laks med grønnsaker & blomkål- risotto
Dagens middag –
Ovnsbakt laks, kokte grønnsaker, blomkål-risotto & mager kesam ?
Laksen krydra eg med grovkverna chilli, pepper og seafood’krydder, hadde over litt soyasaus og stekte i ovnen på 200 grader. Idag var laksen frossen, så eg steikte den på varmluft i 20 minutt. Har du tint laks, holder det med 15 minutt med over- og undervarme.
Blomkål-risotto lagde eg ved å raspe blomkål, hadde i ei panne sammen med litt pressa kvitløk og en skvett vatn. Lot det "koke" på steikepanna, tilsatte krydder og soyasaus. Raskt, enkelt og kjempegodt! Tips; i stedenfor å tilsete soyasaus kan du få en anna smak ved å tilsette noke anna. Buljong, karripulver, tomatpure, chilli, kokosmelk, urter for å nevne noken alternativ!
Grønnsakene – blomkål, brokkoli og gulerøtter – kutta eg i grove biter, kokte i lettsata vatn et par minutt. Då beholder dei en god smak og konistens.
Eg serverer som vanlig med mager kesam til meg sjølv. Til resten av familien kokte eg ris og lagde urte- og fiskesaus etter DENNE oppskrifta.
Blomkål-risotto er eg sikker på blir en gjenganger, for det var skikkelig godt! Mamma likte det også, så "det måtte eg lage til alle sammen neste gang" – det tar eg som ett godt tegn. Skal prøve ut fleire variater og bruke det som tilbehør til ulike middager, mmm 🙂
KVA BLEI DIN MIDDAG IDAG? HAR DU PRØVD BLOMKÅL- RISOTTO FØR?

Dagens middag –


Ovnsbakt laks, kokte grønnsaker, blomkål-risotto & mager kesam ?

Laksen krydra eg med grovkverna chilli, pepper og seafood’krydder, hadde over litt soyasaus og stekte i ovnen på 200 grader. Idag var laksen frossen, så eg steikte den på varmluft i 20 minutt. Har du tint laks, holder det med 15 minutt med over- og undervarme.

Blomkål-risotto lagde eg ved å raspe blomkål, hadde i ei panne sammen med litt pressa kvitløk og en skvett vatn. Lot det "koke" på steikepanna, tilsatte krydder og soyasaus. Raskt, enkelt og kjempegodt!
Tips; i stedenfor å tilsete soyasaus kan du få en anna smak ved å tilsette noke anna. Buljong, karripulver, tomatpure, chilli, kokosmelk, urter for å nevne noken alternativ!

Grønnsakene – blomkål, brokkoli og gulerøtter – kutta eg i grove biter, kokte i lettsata vatn et par minutt. Då beholder dei en god smak og konistens.

Eg serverer som vanlig med mager kesam til meg sjølv. Til resten av familien kokte eg ris og lagde urte- og fiskesaus etter DENNE oppskrifta.

Blomkål-risotto er eg sikker på blir en gjenganger, for det var skikkelig godt! Mamma likte det også, så "det måtte eg lage til alle sammen neste gang" – det tar eg som ett godt tegn. Skal prøve ut fleire variater og bruke det som tilbehør til ulike middager, mmm 🙂

KVA BLEI DIN MIDDAG IDAG?
HAR DU PRØVD BLOMKÅL- RISOTTO FØR?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg