Linda Stuhaug

Annonse

16. august 2013

Ovnsbakt torsk med pinjekjerner, søtpotetmos og grønnsaker

Ovnsbakt torsk med pinjekjerner, søtpotetmos og grønnsaker
God fredag, alleihop! Sitter for øyeblikket å lurer på kvifor eg ikkje har laga søtpotetmos før. Har dåkke smakt det? Det var jo heilt fantastisk godt! (!!!!!). I motsetning til brød, ris, poteter og pasta så er søtpotet noke eg faktisk syns er godt, så det er ingen tvil om at søtpoteta skal bli meir brukt framover. Dagens middag inneholdt altså søtpotet (som dåkke sikkert har skjønt…), og litt andre godsaker –
Ovnsbakt torsk med pinjekjerner Legg torsken på bakepapirkledd langpanne, og ha over diverse krydder. Eg brukte grovkverna chilli, pepper og urtesalt. Dryssa deretter over litt finhakka persille og pinjekjerner, inn i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter.
Søtpotetmos Søtpoteter skrellast, vaskast og kuttast i mindre biter. Kok dei møre, dette tok ca 15 minutter. Sil av alt vatnet, mos med stavmikser sammen med en liten klatt smør og krydder – salt, pepper, grovkverna chilli og kvitløk. Smak til.
Til tre porsjoner søtpotetmos bruke eg 2 ,5 store søtpoteter og 1 ss smør.
Grønnsaker Eg brukte paprika i gul, rød og grønn farge, rødløk og sukkererter som eg kutta i like staver. Woka det på ei panne samen med urtesalt og pepper.
I mangel på nok torsk til heile familien måtte eg supplere med litt kyllingfilet, som blei laga på samme måte med samme krydder som står beskreve ovenfor. På porsjonen over ser det ut som eg er redd for proteina, haha, men det såg litt rart ut med kylling og torsk på samme tallerken så tok heller bilde kvar for seg –
Grønnsakene og søtpotetmosen passa ypperlig sammen med både torsk og kylling – men skal eg anbefale en av delene så var torsken absolutt best til tilbehøret. Med sprø pinjekjerner blei det en kjempegod kombinasjon, og er den beste torskemiddagen eg har smakt! 🙂
Ovnsbakte søtpoteter er også en gjenganger, absolutt til å anbefale det også –
Oppskrift finner du HER ?
Ha en fin fredag då alle sammen 🙂

God fredag, alleihop!
Sitter for øyeblikket å lurer på kvifor eg ikkje har laga søtpotetmos før. Har dåkke smakt det? Det var jo heilt fantastisk godt! (!!!!!). I motsetning til brød, ris, poteter og pasta så er søtpotet noke eg faktisk syns er godt, så det er ingen tvil om at søtpoteta skal bli meir brukt framover. Dagens middag inneholdt altså søtpotet (som dåkke sikkert har skjønt…), og litt andre godsaker –

Ovnsbakt torsk med pinjekjerner
Legg torsken på bakepapirkledd langpanne, og ha over diverse krydder. Eg brukte grovkverna chilli, pepper og urtesalt. Dryssa deretter over litt finhakka persille og pinjekjerner, inn i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter.

Søtpotetmos
Søtpoteter skrellast, vaskast og kuttast i mindre biter. Kok dei møre, dette tok ca 15 minutter. Sil av alt vatnet, mos med stavmikser sammen med en liten klatt smør og krydder – salt, pepper, grovkverna chilli og kvitløk. Smak til.

Til tre porsjoner søtpotetmos bruke eg 2 ,5 store søtpoteter og 1 ss smør.

Grønnsaker
Eg brukte paprika i gul, rød og grønn farge, rødløk og sukkererter som eg kutta i like staver. Woka det på ei panne samen med urtesalt og pepper.

I mangel på nok torsk til heile familien måtte eg supplere med litt kyllingfilet, som blei laga på samme måte med samme krydder som står beskreve ovenfor. På porsjonen over ser det ut som eg er redd for proteina, haha, men det såg litt rart ut med kylling og torsk på samme tallerken så tok heller bilde kvar for seg –


Grønnsakene og søtpotetmosen passa ypperlig sammen med både torsk og kylling – men skal eg anbefale en av delene så var torsken absolutt best til tilbehøret. Med sprø pinjekjerner blei det en kjempegod kombinasjon, og er den beste torskemiddagen eg har smakt! 🙂

Ovnsbakte søtpoteter er også en gjenganger, absolutt til å anbefale det også –



Oppskrift finner du HER ?

Ha en fin fredag då alle sammen 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg