Sunn bringebær- panna cotta til søndagskaffien?

Hei og god Søndag til dåkke!
Om du vil ha noke friskt, søtt, sunt & godt til søndagskaffien så har eg ett tips –

Sunn bringebær- panna cotta ?
Den er utrulig god, rask og enkel å lage og krever ikkje for mange ingredienser. Eg har lagt ut oppskrift tidligare, men gjer det likevell igjen. Fleire oppskrifter på ulike panna cottaer ligger i arkivet om noken vil prøve andre varianter –

Du trenger
300 g fryste bringebær
60 g sukrin,
eller anna tilsvarande søtning
1 dl fun light saft, bringebær
3,5 gelatinplater
1/2 ts vaniljepulver
1 boks – 300 g mager kesam

Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vatn. Varm opp fryste bringebær, saft og søtning i en kjele til det får en saus- konsistens, rør gjerne med en visp. Smelt gelatinplatene i den varme blandinga, og la den avkjøle seg litt før du vender inn en boks mager kesam. Fyll i tre/fire porsjonsskåler, og sett kaldt i kjøleskap til den er stivna, ca. 3 timer.


Her servert med friske bær og en klatt "mager vaniljekesam" – mager kesam blanda med sukrinmelis og vanilje- steviadråper.

Idag blir eg ståande på kjøkkenet noken timer, med både middagsbesøk og kaffibesøk seinare blir det masse matlaging! Skikkelig søndagsmiddag står på menyen – heimelaga (sunnere) kjøttkaker i brun saus, okstesteik, grønnsaker og poteter. Så skal eg i tillegg bake ekte vare – skuleboller og skillingsboller med både kveitemjøl, smør og sukker. Oppskrift kjem om dei blir vellykka, så krysser fingrane for det 🙂

KVA DU GJER PÅ DENNE SØNDAGEN?
FLEIRE SM HAR BAKEDAG?

10 kommentarer

  1. RaversSpeech

    wow ??? så kjempegodt ut

  2. Julie Sævik

    herlig !

  3. Linda Marie Stuhaug

    RaversSpeech: Nydelig, en av mine favoritt desserter av den sunne typen 🙂

  4. Linda Marie Stuhaug

    Julie Almestad Sævik: Absolutt 😀

  5. Kristine

    Nam! Muligens teste i dag;)

  6. Ser kjempegodt ut! Kunne du begynt å skrive hvor mange du får/antall personer på oppskriftene dine? Dette er noe jeg ofte savner på matblogger..:)

  7. Linda Marie Stuhaug

    Kristine: Så bra, du får gi en tilbakemelding i tilfelle 🙂

  8. Linda Marie Stuhaug

    Hanne: Det gjer eg på dei aller fleste oppskriftene mine, i teksten står det 3-4 porsjonsskåler 🙂

  9. Når skal vaniljepulveret tilsettes?

  10. Linda Marie Stuhaug

    Eileen: Vaniljepulver er en del av søtning 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *