Linda Stuhaug

Annonse

23. august 2013

Oppskrift: sunn&proteinrik sjokolademousse

Oppskrift: sunn&proteinrik sjokolademousse
God Fredagskveld ? Eg må rett og slett innom igjen for å dele ei skikkelig helgekos- oppskrift med dåkke 🙂 Det tok meg ikkje meir enn 15 minutter å lage, men det må bereknast litt ekstra tid siden den skal kjølast. Eg har posta oppskrift tidligare, og har fått fleire gode tilbakemeldinger på den, og personlig syns eg den smaker som ekte vare –
Sunn&proteinrik sjokolademousse 200 g mager kesam / gresk yoghurt / anna yoghurt 2 eggekvitter 25 g sjokoladeproteinpulver * 30 gram 100% kakao En klype salt 8 dråper steviadråper – eg brukte chocolate * Søtning – sukrinmelis/sukrin+ (smak til) 3 plate gelatin 0,3 dl kokande vatn eller kaffi/espresso *
* Du trenger ikkje bruke proteinpulver, men tilsett litt ekstra kakao og søtning visst ikkje. Steviadråper gjer smaken enda bedre, men har du det ikkje kan du droppe det eller erstatte det med vaniljeessens. Bruk kokande vatn om du ønsker en rein sjokolademousse – bruk kaffi/ espresso om du ønsker en litt mocca-aktiv smak på sjokolademoussen.
Slik går du fram 1. Pisk eggekvitten heilt stiv med miksmaster. Sett til side. 2. Visp sammen mager kesam, proteinpulver, kakao, steviadråper, søtning og salt. Smak på den – den må ha en sterk sjokoladesmak og vere litt søt, fordi den blir tammere i smaken etterpå. Juster med evt. meir søtning og kakao. 3. Legg gelatinplatene i kaldt vatn i 5 minutt. Smelt dei i 0,3 dl kokande vatn eller kaffi/espresso, tilsett i en tynn stråle i sjokoladeblandinga mens miksmasteren går. 4. Vend inn den stivpiska eggekvitten med en slikkepott. Vend forsiktig, men pass på at alt blir godt blanda. Eggekvitten skal ikkje miste lufta si.
Ha over i en skål, sett kjølig i minimum 2 timer.
Lett & luftig etter kjøling. Oppskrifta over gir mengden du ser på bildene, vil sei det er 3-4 porsjoner 🙂 Eg hadde over litt cashew- clusters og ferske bringebær før servering. Bruk anna frukt, bær, nøtter – eller du kan også vende inn sjokoladebiter i røra sammen med eggekvitten.
Servert med ekstra bringebær og heistad sin sukkerfrie vaniljesaus ? Du kan også lage sukkerfri vaniljesaus fra bunnen sjølv, eg har lagt ut oppskrift tidligare HER.
Eg tok med ut i sola sammen med en (tre) kopper kaffi med resten av familien –
"Ditta må du lage fleire ganger, det var skikkelig godt, Linda" – det falt i smak hos resten av gjengen også, og det gjer meg superglad 😀
HAR DU PRØVD SUNN SJOKOLADEMOUSSE FØR?

God Fredagskveld ?
Eg må rett og slett innom igjen for å dele ei skikkelig helgekos- oppskrift med dåkke 🙂 Det tok meg ikkje meir enn 15 minutter å lage, men det må bereknast litt ekstra tid siden den skal kjølast. Eg har posta oppskrift tidligare, og har fått fleire gode tilbakemeldinger på den, og personlig syns eg den smaker som ekte vare –

Sunn&proteinrik sjokolademousse
200 g mager kesam / gresk yoghurt / anna yoghurt
2 eggekvitter
25 g sjokoladeproteinpulver *
30 gram 100% kakao
En klype salt
8 dråper steviadråper – eg brukte chocolate *
Søtning – sukrinmelis/sukrin+ (smak til)
3 plate gelatin
0,3 dl kokande vatn eller kaffi/espresso *

* Du trenger ikkje bruke proteinpulver, men tilsett litt ekstra kakao og søtning visst ikkje. Steviadråper gjer smaken enda bedre, men har du det ikkje kan du droppe det eller erstatte det med vaniljeessens. Bruk kokande vatn om du ønsker en rein sjokolademousse – bruk kaffi/ espresso om du ønsker en litt mocca-aktiv smak på sjokolademoussen.

Slik går du fram
1. Pisk eggekvitten heilt stiv med miksmaster. Sett til side.
2. Visp sammen mager kesam, proteinpulver, kakao, steviadråper, søtning og salt. Smak på den – den må ha en sterk sjokoladesmak og vere litt søt, fordi den blir tammere i smaken etterpå. Juster med evt. meir søtning og kakao.
3. Legg gelatinplatene i kaldt vatn i 5 minutt. Smelt dei i 0,3 dl kokande vatn eller kaffi/espresso, tilsett i en tynn stråle i sjokoladeblandinga mens miksmasteren går.
4. Vend inn den stivpiska eggekvitten med en slikkepott. Vend forsiktig, men pass på at alt blir godt blanda. Eggekvitten skal ikkje miste lufta si.

Ha over i en skål, sett kjølig i minimum 2 timer.



Lett & luftig etter kjøling. Oppskrifta over gir mengden du ser på bildene, vil sei det er 3-4 porsjoner 🙂 Eg hadde over litt cashew- clusters og ferske bringebær før servering. Bruk anna frukt, bær, nøtter – eller du kan også vende inn sjokoladebiter i røra sammen med eggekvitten.



Servert med ekstra bringebær og heistad sin sukkerfrie vaniljesaus ? Du kan også lage sukkerfri vaniljesaus fra bunnen sjølv, eg har lagt ut oppskrift tidligare HER.

Eg tok med ut i sola sammen med en (tre) kopper kaffi med resten av familien –



"Ditta må du lage fleire ganger, det var skikkelig godt, Linda" – det falt i smak hos resten av gjengen også, og det gjer meg superglad 😀

HAR DU PRØVD SUNN SJOKOLADEMOUSSE FØR?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg