Oppskrift: sunn&proteinrik sjokolademousse

God Fredagskveld ?
Eg må rett og slett innom igjen for å dele ei skikkelig helgekos- oppskrift med dåkke 🙂 Det tok meg ikkje meir enn 15 minutter å lage, men det må bereknast litt ekstra tid siden den skal kjølast. Eg har posta oppskrift tidligare, og har fått fleire gode tilbakemeldinger på den, og personlig syns eg den smaker som ekte vare –

Sunn&proteinrik sjokolademousse
200 g mager kesam / gresk yoghurt / anna yoghurt
2 eggekvitter
25 g sjokoladeproteinpulver *
30 gram 100% kakao
En klype salt
8 dråper steviadråper – eg brukte chocolate *
Søtning – sukrinmelis/sukrin+ (smak til)
3 plate gelatin
0,3 dl kokande vatn eller kaffi/espresso *

* Du trenger ikkje bruke proteinpulver, men tilsett litt ekstra kakao og søtning visst ikkje. Steviadråper gjer smaken enda bedre, men har du det ikkje kan du droppe det eller erstatte det med vaniljeessens. Bruk kokande vatn om du ønsker en rein sjokolademousse – bruk kaffi/ espresso om du ønsker en litt mocca-aktiv smak på sjokolademoussen.

Slik går du fram
1. Pisk eggekvitten heilt stiv med miksmaster. Sett til side.
2. Visp sammen mager kesam, proteinpulver, kakao, steviadråper, søtning og salt. Smak på den – den må ha en sterk sjokoladesmak og vere litt søt, fordi den blir tammere i smaken etterpå. Juster med evt. meir søtning og kakao.
3. Legg gelatinplatene i kaldt vatn i 5 minutt. Smelt dei i 0,3 dl kokande vatn eller kaffi/espresso, tilsett i en tynn stråle i sjokoladeblandinga mens miksmasteren går.
4. Vend inn den stivpiska eggekvitten med en slikkepott. Vend forsiktig, men pass på at alt blir godt blanda. Eggekvitten skal ikkje miste lufta si.

Ha over i en skål, sett kjølig i minimum 2 timer.Lett & luftig etter kjøling. Oppskrifta over gir mengden du ser på bildene, vil sei det er 3-4 porsjoner 🙂 Eg hadde over litt cashew- clusters og ferske bringebær før servering. Bruk anna frukt, bær, nøtter – eller du kan også vende inn sjokoladebiter i røra sammen med eggekvitten.Servert med ekstra bringebær og heistad sin sukkerfrie vaniljesaus ? Du kan også lage sukkerfri vaniljesaus fra bunnen sjølv, eg har lagt ut oppskrift tidligare HER.

Eg tok med ut i sola sammen med en (tre) kopper kaffi med resten av familien –"Ditta må du lage fleire ganger, det var skikkelig godt, Linda"
– det falt i smak hos resten av gjengen også, og det gjer meg superglad 😀

HAR DU PRØVD SUNN SJOKOLADEMOUSSE FØR?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

18 kommentarer

 1. mmm nammi 😀

 2. Linda Marie Stuhaug

  Keths!: Jaa, fantastisk! 🙂

 3. Lotta Salbuvik

  Elsker sjokolademousse!

 4. Karoline

  Åh herlighet å godt det der så ut! NAM! 😀 Jeg fikk lyst til å bare hoppe inn i skjermen og knabbe den til meg, haha 🙂

 5. Ida Stenersen

  Naam 😀

 6. Linda Marie Stuhaug

  Lotta Salbuvik: Då er vi to! 😀

 7. Linda Marie Stuhaug

  Karoline: Den er suuupergod 😀 Haha, hadde det berre vert så enkelt! 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  Ida Stenersen: Yes indeed 🙂

 9. Marianne Monsen

  Herlighet, det så godt ut!! 😀

 10. Linda Marie Stuhaug

  Marianne Monsen: Den er knallgod, eg måtte lage en ny porsjon no nettopp! Tar ikkje lange tida før den er slukt, haha 🙂

 11. Så jo helt nydelig ut! Har veldig lyst til å lage denne selv, men lurer på om det er noe annet man kan bruke istede for steviadråper 🙂 flott blogg. Følger deg også på intagram. Så inspirerende!

 12. Linda Marie Stuhaug

  Ingrid: Tusen takk! Du kan droppe steviadråpene, det er langt fra det viktigeste 🙂 Eller du kan bruke andre smaker med steviadråper om du har det / vaniljeessens du får kjøpt på butikken. Men absolutt ikkje en nødvendighet altså. Kjekt å høre Ingrid 🙂

 13. Lagde den i går og den var helt utrolig god! Til og med kjæresten min (som er skeptisk til sånne «sunne greier») likte den og spurte om den seriøst var sukkerfri. Suksess! 🙂

 14. Linda Marie Stuhaug

  Elfa: Tusen takk for hyggelig tilbakemelding, så utrulig kjekt å høre! Håper eg kan inspirere deg videre 🙂

 15. Beate Carina Jakobsen

  Jeg har laget denne mange ganger nå, og er blitt en nyyyyydelig favoritt!!!! Har ekstra med kaffesmak i og da blir det fest for smaksløkene! Bruker Synnøve Finden gresk yoghurt for best resultat 🙂

 16. Linda Marie Stuhaug

  Beate Carina Jakobsen: Så kjekt å høre, Beate! Tusen takk for tilbakemelding 😀 Det var faktisk bra du skreiv denne kommentaren, for eg satt å lurte på kva eg skal lage til kveldskosen imorgen. No veit eg kva det blir 😉 Ha en super kveld 🙂

 17. Anette Liljedal

  Denne skal prøves? Kan du skrive hvor mange t-skjeer og spiseskjeer du bruker i tillegg til gram, mye lettere for meg som ikke veier alt! da hadde jeg blitt glad! Bloggen din har fått meg til å legge om kostholdet, men likevel glede meg til alle måltidene mine ?? Du er en stor inspirasjon!:)

 18. Linda Marie Stuhaug

  Anette Liljedal: Så kjekt å høre! Dette med mål med gram og skeier er eg begynt med no i dei fleste oppskriftene mine. Dette er ei oppskrift fra tidligere, men eg kommer nok til å poste denne igjen snart – og da skal eg passe på å ta med mål på den måten 🙂 Tusen takk for fine ord, det setter eg kjempe stor pris på! Utrulig kjekt å lese at eg har hjulpe deg i å legge om livsstilen 🙂 Håper eg kan fortsette å inspirere!