Linda Stuhaug

Annonse

27. august 2013

Oppskrift: sunn mangosorbêt & bringebærsorbêt

Oppskrift: sunn mangosorbêt & bringebærsorbêt
Heii, og god Tirsdagskveld! Mange forbinder sommer med is, men eg spise like gjerne is året rundt 🙂 Bedre blir det ikkje når en du har funne deg favorittisen som kan nytast med god samvittighet, kvardag som helg. Oppskrifta krever kun TRE ingredienser og den er ferdig på 5 minutt. Den er også søt og nydelig på smak, perfekt med en kopp kaffi for oss kaffielskere –
Grunnoppskrift på sorbêt 130 g frosne bær/frukt 125 g yoplait 0% vaniljeyoghurt (lite beger) du kan og bruke gresk yoghurt, mager kesam etc. Søtning etter smak stevia/splenda/sukrinmelis/sukrin+
Som dåkke sikkert skjønner så har eg på bildene laga to grunnoppskrifter, en med bringebær og en med mango. Du tar rett og slett ingrediensane i en bolle, og bruker en stavmikser/miksmaster til du får en jevn og klumpfri masse. Deretter smaker du til med søtning – det er ofte litt surt så det krever litt før smaken blir god. Serverer straks eller frys ned til du skal spise den – då må den tine noken minutter i romtemperatur først 🙂
Oppskrifta gir 1 stor / 2 små porsjoner – på bildene har eg brukt halvparten av kvar is, så det tilsvarer mengden av 1 grunnoppskrift.
Mangosmaken var ny, men bringebærvarianten har vert en favoritt siden Mai, og mange av dåkke har sikkert sett den fleire ganger før. Her servert med "vaniljekrem" og blåbær, fantastisk kombinasjon ?
Topp gjerne med nøtter, frisk frukt/bær, "vaniljekrem", sukkerfritt syltetøy, rørte bær etc. Husk at ditta er grunnoppskrift og du kan variere/mikse med ulike frukter og bær, så får du forskjellige smaker. Eg har fryst ned kiwi i biter, så neste gang skal eg prøve meg på en grønn variant 🙂
HAR DU PRØVD SUNN IS / SORBÊT FØR?
Trykk HER eller på bildet under for å komme direkte til facebook-sida mi 🙂

Heii, og god Tirsdagskveld!
Mange forbinder sommer med is, men eg spise like gjerne is året rundt 🙂 Bedre blir det ikkje når en du har funne deg favorittisen som kan nytast med god samvittighet, kvardag som helg. Oppskrifta krever kun TRE ingredienser og den er ferdig på 5 minutt. Den er også søt og nydelig på smak, perfekt med en kopp kaffi for oss kaffielskere –

Grunnoppskrift på sorbêt
130 g frosne bær/frukt
125 g yoplait 0% vaniljeyoghurt (lite beger)
du kan og bruke gresk yoghurt, mager kesam etc.
Søtning etter smak
stevia/splenda/sukrinmelis/sukrin+

Som dåkke sikkert skjønner så har eg på bildene laga to grunnoppskrifter, en med bringebær og en med mango. Du tar rett og slett ingrediensane i en bolle, og bruker en stavmikser/miksmaster til du får en jevn og klumpfri masse. Deretter smaker du til med søtning – det er ofte litt surt så det krever litt før smaken blir god. Serverer straks eller frys ned til du skal spise den – då må den tine noken minutter i romtemperatur først 🙂

Oppskrifta gir 1 stor / 2 små porsjoner – på bildene har eg brukt halvparten av kvar is, så det tilsvarer mengden av 1 grunnoppskrift.


Mangosmaken var ny, men bringebærvarianten har vert en favoritt siden Mai, og mange av dåkke har sikkert sett den fleire ganger før. Her servert med "vaniljekrem" og blåbær, fantastisk kombinasjon ?


Topp gjerne med nøtter, frisk frukt/bær, "vaniljekrem", sukkerfritt syltetøy, rørte bær etc. Husk at ditta er grunnoppskrift og du kan variere/mikse med ulike frukter og bær, så får du forskjellige smaker. Eg har fryst ned kiwi i biter, så neste gang skal eg prøve meg på en grønn variant 🙂

HAR DU PRØVD SUNN IS / SORBÊT FØR?

Trykk HER eller på bildet under for å komme direkte til facebook-sida mi 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg