Oppskrift: overnight oats


God Torsdagsføremiddag!

Overnight oats er rett og slett havregrøt som lager seg sjølv over natta. På godt norsk kan du kalle det over natten havregrøt, men må innrømme eg likte den engelske versjonen bedre 😉 Raskare og enklare frukost får du ikkje, den står nemlig klar for å bli spist i det du åpner kjøleskapsdøra en tidlig morgen. Dette blei min frukost idag, etter alt for mange måneder i glømmeboksen. Trur eg allerede er starta på min nye hekta- periode, for overnight oats er også sunt, godt og kan varierast i mange ulike former –

Oppskrifta nedenfor gir det eg kaller perfekt konsistens, om eg kan få sei det sjølv. Ikkje for rennande, ikkje for tjukk og rett og slett skikkelig grøt- aktig. Du kan selfølgelig bruke enten berre melk / gresk yoghurt, men eg liker best med en blanding.


Overnight oats
1,5 dl store havregryn
1 dl melk
1 dl gresk yoghurt
mager kesam / anna yoghurt kan og brukes
Bittelitt salt
Evt. kanel / kardemomme
Evt. søtning
eg brukte 1 g stevia + 5 steviadråper english toffee

Bland sammen ingrediensane og sett kjølig i matboks over natten. Om morgonen er det berre å ta den ferdige grøten over i en skål og toppe med det du måtte ønske 🙂

Tips:
? bland inn litt sukkerfritt syltetøy når du lager til grøten på kvelden, så får du en fargerik overnight oat med smak av enten blåbær, aprikos, jordbær eller ditt favorittsyltetøy.
? bland gjerne inn proteinpulver om du vil ha en meir proteinrik grøt, eller ønsker smaken av f.eks sjokolade eller vanilje. Kan hende du må bruke litt ekstra væske då.
? du kan også blande inn ulike kjerner og frø i tillegg til havregryna, så får du litt sunt fett også.
? det er fantastisk godt toppe med nøttesmør, PB2 peanøttpulver eller cruncy nøtter. Kan og anbefale DETTE sjokolade&peanøttsmøret fra Iherb.
? cottage cheese eller mager kesam / anna yoghurt passer også ypperlig som topping i tilleg til frukt og bær.

Eg blanda inn kanel i min versjon kvelden før denne gangen, så den hadde en god kanelsmak. Toppa deretter med bananbiter, bringebær, blåbær, PB2 peanøttsmør + sukringold og enda meir kanel etter bildene blei tatt. Med en kopp kaffi & selskap av mamma så var frukosten og morgonen komplett ?

HAR DU PRØVD OVERNIGHT OATS FØR?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

20 kommentarer

 1. Emilie-Therese

  Nam! Det så godt ut! 😀

 2. Mammaine

  Åh, såg bare himmelsk godt ut 😀

 3. Ida Stenersen

  Nam 😀

 4. Dette må jeg prøve ut! 🙂 Takk for tips!

 5. vilblifrisk

  Det ser kjempe godt ut. Aldri prøvd det før. Liker liksom grøten min varm jeg, men jeg kan jo ikke uttale meg før jeg har testet overnight oats….så i helgen skal det prøves=D

 6. Nina Bakke

  lekkert 🙂

 7. Signe Veronika

  Yummi! Det må jeg få prøvd ut 🙂 Så skikkelig fristende ut!

 8. Linda Marie Stuhaug

  Emilie: Det var det definitivt 🙂

 9. Linda Marie Stuhaug

  Mammaine: Kjempegodt, bedre blir det ikkje når det er sååå enkelt 😀

 10. Linda Marie Stuhaug

  Ida Stenersen: Absolutt 🙂

 11. Linda Marie Stuhaug

  Monica: Versegod, håper det smaker 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  vilblifrisk: Eg og liker veldig godt grøten min varm, men denne kalde versjonen blir på en måte litt annleis, og den er kjempegod! Du får gi en lyd når du har prøvd 😀

 13. Linda Marie Stuhaug

  Nina Bakke: … og veldig godt 😀

 14. Linda Marie Stuhaug

  Signe Veronika: Det anbefaler eg deg å gjere 😀

 15. Marianne Monsen

  Naaam! Det så kjempe godt ut 😀 Men er den god kald? Jeg er vant med å spise grøten min varm, hihi 🙂

 16. Linda Marie Stuhaug

  Marianne Monsen: Det er eg også vant med, og eg er veldig nøye på at den skal vere varm heile tida (varme gjerne opp igjen i mikro når eg er halvveis, haha!) – men overnight oats blir litt annleis og virkelig verdt å prøve, eg syns det er en fantastisk vri på den tradisjonelle havregrøten 🙂

 17. Solveig

  Hvor mange kalorier er det i grunnoppskriften?

 18. Linda Marie Stuhaug

  Solveig: Rekner ikkje kalorier, så det veit eg ikkje.

 19. Silje Anine

  Hei! Jeg lurer på om du blander inn proteinpulveret i grøten på kvelden, eller om det blandes inn når det skal spises? 🙂

 20. Linda Marie Stuhaug

  Silje Anine: Alt blandes sammen om kvelden 🙂