Oppskrift: sunn&proteinrik kvit pizza

Heii 🙂
Etter eg lagde tunfiskpizza første gang, så har den blitt laga i tre ganger i forskjellige variasjoner før eg drog heimefra. En sunnere, meir proteinrik og likevell GOD pizzabunn trur eg ikkje blir så lett å finne, og at det går så fort gjer jo heile pizzaen hakket bedre! Eg ville prøve meg på en kvit pizzavariant, og det syns eg faktisk var enda bedre enn den "tradisjonelle" pizzatoppingen. Smakskombinasjonane var kanongode, er herved min absolitt favorittpizza over alle pizzaer ?

Fleire har spurt kor mange porsjoner det blir ut av denne oppskrifta. Det kjem av på kor tynn bunn du lager, men eg får 6 pizzastykker og er stappmett (!) etter to stykker + masse salat. Den er altså veldig mettande. Er dåkke fleire som skal spise, kan oppskrifta gjerne doblast.


Pizzabunn
1 boks tunfisk i vatn
60 g lettkokte havregryn
1 egg
Krydder
eg brukte grovkverna kvitløk, pepper, grillkrydder og oregano

Sett ovnen på 200 grader. Rør sammen ingrediensane til en deig, smør ut over bakepapirkledd langpanne og forsteik i 12 minutter. La bunnen avkjøle seg litt før du tar på pizzasaus og fyll, så unngår du at den blir mjuk / blaut.

Pizzafyll
Dette er jo smak og behag, og fyll med det du liker best og har tilgjengelig. Vil likevell dele min favoritt –

Pizzasaus av 2 ss lett creme fraice / kesam + 1 ss grønn pesto
Smør dette over den forstekte bunnen.
Proteinkilde – eg bruke 1 pakke røkt kalkunskinke og masse spekeskinke.
Dryss over. Du kan bruke bokskinke, kylling eller det du foretrekker.
Grønnsaker – eg bruke sopp, mais, purreløk og rødløk.
Fordel over pizzaen.
Krydder og ost – eg brukte sunnøve sin 10% lettost.

Inn i ovnen på 200 grader til osten er smelta, ca. 15 minutt (følg med).Eg hadde nok til to måltider + at både mor og bror fekk kvar sitt stykke. Og dei LIKTE det 🙂

MANGE har gitt gode tilbakemeldinger på å lage pizzabunn med tunfisk, det er visst ikkje berre eg som er hekta! Eg og kjæresten lagde denne varianten en Lørdagskveld og han var veldig overraska over smaken, og syns det var kjempegodt 🙂 Deretter har han laga den til familien hans, og dei likte det alle sammen!!! Når eg fekk den meldinga mens eg var her nede i Florida blei eg sittande som ett STORT glis, det er så rått når dei tørr å prøve og liker kombinasjoner som høres så sære ut 😀
Så eg anbefaler DEG å prøve, det er virkelig verdt forsøket!
Her gjenstår det å prøve å lage favorittpizzaen min uten steikeovn, framgangsmetoden er uttenkt og det gjenstår å prøve.

HAR DU PRØVD TUNFISKPIZZA?
KUNNE DU TENKT DEG Å PRØVE DET?

34 kommentarer

 1. Hilde Stensaker

  Denne skal jeg prøve ut til helgen!! Har aldri fått i meg tunfisk før, så kanskje dette blir redningen min til å lære å like det?? Gleder meg hvertfall til å smake. Håper du koser deg i Florida <3

 2. Åh det såg utrolig godt ut!

 3. Skal absolutt prøve ut denne i nærmeste fremtid! 🙂

 4. etsprekereliv

  Så genialt å bruke tunfisk i bunnen. Har jeg aldri prøvd og aldri tenkt på at går an :p

 5. Lena Strømmen

  Kva størrelse er den tunfisk-boksen du bruker? Fordi eg har laga det både en og to gongar, men eg bruker sånn liten boks på kanskje 80g? Får aaaldri så stor pizza eg altså, men den blir likevel veldig god! Den er jo sånn perfekt porsonsstørrelse for eit matvrak,hehe:) Har faktisk ikkje prøvd med «vanlig» pizzafyll fordi eg syns den er sååå fantastisk god som kvit! Kjører samme saus som deg, og fyllet består av purre, rødløk, paprika, sopp (forhåndsstekt) og myyykje lettost! Smaksfest altså!:) Verkar som du har det knall i USA, er sånn det skal vere! 😀

 6. Wow, ser helt utrolig ut! Har lagret oppskriften, for dette må jeg virkelig få prøvd ut!

 7. Fit and Happy

  hei 🙂 ser ut som du koser deg med PT utdanningen på insta 🙂 den pizzabunnen har jeg ikke prøvd og ikke hørt om men tro meg, nå, når jeg byttet jobb og ikke har kantina lenger, så skal den prøves

 8. Hanne Mjåseth

  Tunfisk høyres så ekkelt ut… Men viss man ikkje kjenner smaken er jo det bra 😀 Blir pizzabunnen sprø? Hater når den blir sånn omelettblaut :S

 9. Marianne Monsen

  Det SER jo veldig godt ut, men det med å bruke tunfisk…? Hmmm 😛 Smaker man tunfisken veldig godt?? Har jo litt lyst å prøve da, er jo interessant å prøve ut nye ting 😀 Men er liksom ikke heeeelt fan av tunfisk 😛

 10. Veronika

  Jeg prøvde og den ble veldig god 🙂 Det eneste var at jeg syns det tok litt lang tid å smøre/kjevle ut deigen, så det var ikke helt fort gjort, men ganske da 🙂 – V

 11. Linda Marie Stuhaug

  Veronika: Så bra at den falt i smak! Eg bruker en itt vår slikkepott til å smøre ut deiga, det tar meg ikkje meir enn 2 minutter 😉 prøv det neste gang!

 12. Linda Marie Stuhaug

  Marianne Monsen: Nei, du kjenne rikkje tunfisksmaken i det heile tatt! Det føles virkelig som en vanlig bunn, tru eg 🙂 gi det ett forsøk, det er SÅ mange som har gitt gode tilbakemeldinger (sjølv om dei ikkje liker tunfisk u utgangspunktet også!) Tihi 🙂

 13. Linda Marie Stuhaug

  Fit and Happy: Heisann! Det gjer eg definitivt 🙂 høres ut som en veldig god ide, håper det smaker!! 🙂

 14. Linda Marie Stuhaug

  Vilde: Så bra, dufår gi en tilbakemelding når den er prøvd! tihi 😀

 15. Linda Marie Stuhaug

  etsprekereliv: Ja, ikkje sant? Prøv det, du vil bli overraska over resultatet 😀

 16. Linda Marie Stuhaug

  Monica: Det høres ut som en god ide! Lykke til 😀

 17. Linda Marie Stuhaug

  nyto: Fantastsik, definitivt favorittpizzaen 🙂

 18. Linda Marie Stuhaug

  Hilde Stensaker: Det høres veldig bra ut 😀 du kjenner ikkje tunfisk smaken, men det er jo en fin måte å starte på! Gi en tilbakemelding på resultatet då, tihi .) De gjer eg, stoorkoser meg <3

 19. Linda Marie Stuhaug

  Lena Strømmen: Eg bruker den vanilije størrelsen, som du får i tunfisk i fleire varianter. Eg husker ikkje gram i hodet, eg tippe du bruke en mindre boks enn meg, men det skal eg finne ut 🙂 Ja, ikkje sant? eg elska den, og toppingen din hørtes jo kjempegod ut også 😀 – eg har det heilt kanon her nede, ingen tvil om det 🙂 ha en fiin helg Lena 🙂

 20. Linda Marie Stuhaug

  hannemjas: Ja, det høres sært ut, men det blir ikkje det altså 🙂 bunnen blir litt sprø i kantane og typisk pizzabun- konsistens ellers. Kan anfdebale deg å avkjøle bunnen bittelitt før du har på fyllet, så unngår du at sausen trekker seg inn . sjølv har eg ikkje hatt problem med det då 🙂 Lykke til Hanne!

 21. Hanne Mjåseth

  Okei, takk 😀

 22. Hvor mange dl tilsvarer 50g havregryn egentlig? Har ikke vekt på hybelen :/

 23. Linda Marie Stuhaug

  hannemjas: Berre hyggelig 😀

 24. Linda Marie Stuhaug

  Silje: Eg er faktisk ikkje sikker, for øyeblikket har eg heller ikkje tilgang til vekt og kan sjekke. Men tippe ca. mellom 1 og 1,5 dl 🙂

 25. Er denne så sunn at man kan spise den selv om det ikke er helg? 🙂

 26. Linda Marie Stuhaug

  Ane: Kjem an på kor streng du er, men det er jo ingenting usunt i denne pizzaen med mindre du bruker ekstremt masse feit ost. Eg spise den likeså gjerne i kvardagen som helg 😉

 27. anne helene

  Hva kan e bruke istedefor tunfisk?:p men vis man ikke kjenner tunfisksmaken så er d jo d samme:p

 28. Linda Marie Stuhaug

  anne helene: Tunfisk er halve pizzaen, skal du droppe den blir det heilt en anna oppskrift… Men du smaker ikkje tunfisken nei, og bunne blir skikkelig god så eg ville gitt den ett førsøk først 🙂

 29. Prøvde ut denne oppskriften i går og det var sykt godt! Gikk ned på høykant her i huset, så i dag dobler vi oppskriften! Fikk absolutt ikke nok i går! Takk for inspirasjon til sunne middagsretter! 🙂

 30. Linda Marie Stuhaug

  Marita: Fantastisk tilbakemelding, Marita – setter virkelig pris på det 🙂 Håper eg kan inspirere deg masse vidare!

 31. Silje Johansen

  Jeg lurer på hva du mener med «hvit» pizza? Altså, hvorfor det kalles det? Skjønner jo at det betyr at det ikke er tomatsaus, men hvorfor ikke grønn pizza dersom det er pesto? Kanskje et dumt spørsmål 😉 Veldig god pizza forresten!! Både Tunfisk og søtpotet!

 32. Linda Marie Stuhaug

  Silje Johansen: Rød pizza er tomatbasert fyll, mens kvit pizza er når man ikkje har tomatbasert fyll. Eg bruker jo kesam som basis, men tilsetter pesto for ekstra smak 🙂

 33. Elsker tunfisk så jeg måtte jo prøve denne pizzaen, wow…for en nydelig pizza! Blir garantert en gjenganger for meg Du leverer igjen Linda

  1. Så kjekt å lese, Mette 😀 det er stas!!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *