Linda Stuhaug

Annonse

12. september 2013

Oppskrift: sunn&proteinrik kvit pizza

Oppskrift: sunn&proteinrik kvit pizza
Heii 🙂 Etter eg lagde tunfiskpizza første gang, så har den blitt laga i tre ganger i forskjellige variasjoner før eg drog heimefra. En sunnere, meir proteinrik og likevell GOD pizzabunn trur eg ikkje blir så lett å finne, og at det går så fort gjer jo heile pizzaen hakket bedre! Eg ville prøve meg på en kvit pizzavariant, og det syns eg faktisk var enda bedre enn den "tradisjonelle" pizzatoppingen. Smakskombinasjonane var kanongode, er herved min absolitt favorittpizza over alle pizzaer ?
Fleire har spurt kor mange porsjoner det blir ut av denne oppskrifta. Det kjem av på kor tynn bunn du lager, men eg får 6 pizzastykker og er stappmett (!) etter to stykker + masse salat. Den er altså veldig mettande. Er dåkke fleire som skal spise, kan oppskrifta gjerne doblast.
Pizzabunn 1 boks tunfisk i vatn 60 g lettkokte havregryn 1 egg Krydder eg brukte grovkverna kvitløk, pepper, grillkrydder og oregano
Sett ovnen på 200 grader. Rør sammen ingrediensane til en deig, smør ut over bakepapirkledd langpanne og forsteik i 12 minutter. La bunnen avkjøle seg litt før du tar på pizzasaus og fyll, så unngår du at den blir mjuk / blaut.
Pizzafyll Dette er jo smak og behag, og fyll med det du liker best og har tilgjengelig. Vil likevell dele min favoritt –
Pizzasaus av 2 ss lett creme fraice / kesam + 1 ss grønn pesto Smør dette over den forstekte bunnen. Proteinkilde – eg bruke 1 pakke røkt kalkunskinke og masse spekeskinke. Dryss over. Du kan bruke bokskinke, kylling eller det du foretrekker. Grønnsaker – eg bruke sopp, mais, purreløk og rødløk. Fordel over pizzaen. Krydder og ost – eg brukte sunnøve sin 10% lettost.
Inn i ovnen på 200 grader til osten er smelta, ca. 15 minutt (følg med).
Eg hadde nok til to måltider + at både mor og bror fekk kvar sitt stykke. Og dei LIKTE det 🙂
MANGE har gitt gode tilbakemeldinger på å lage pizzabunn med tunfisk, det er visst ikkje berre eg som er hekta! Eg og kjæresten lagde denne varianten en Lørdagskveld og han var veldig overraska over smaken, og syns det var kjempegodt 🙂 Deretter har han laga den til familien hans, og dei likte det alle sammen!!! Når eg fekk den meldinga mens eg var her nede i Florida blei eg sittande som ett STORT glis, det er så rått når dei tørr å prøve og liker kombinasjoner som høres så sære ut 😀 Så eg anbefaler DEG å prøve, det er virkelig verdt forsøket! Her gjenstår det å prøve å lage favorittpizzaen min uten steikeovn, framgangsmetoden er uttenkt og det gjenstår å prøve.
HAR DU PRØVD TUNFISKPIZZA? KUNNE DU TENKT DEG Å PRØVE DET?

Heii 🙂
Etter eg lagde tunfiskpizza første gang, så har den blitt laga i tre ganger i forskjellige variasjoner før eg drog heimefra. En sunnere, meir proteinrik og likevell GOD pizzabunn trur eg ikkje blir så lett å finne, og at det går så fort gjer jo heile pizzaen hakket bedre! Eg ville prøve meg på en kvit pizzavariant, og det syns eg faktisk var enda bedre enn den "tradisjonelle" pizzatoppingen. Smakskombinasjonane var kanongode, er herved min absolitt favorittpizza over alle pizzaer ?

Fleire har spurt kor mange porsjoner det blir ut av denne oppskrifta. Det kjem av på kor tynn bunn du lager, men eg får 6 pizzastykker og er stappmett (!) etter to stykker + masse salat. Den er altså veldig mettande. Er dåkke fleire som skal spise, kan oppskrifta gjerne doblast.


Pizzabunn
1 boks tunfisk i vatn
60 g lettkokte havregryn
1 egg
Krydder
eg brukte grovkverna kvitløk, pepper, grillkrydder og oregano

Sett ovnen på 200 grader. Rør sammen ingrediensane til en deig, smør ut over bakepapirkledd langpanne og forsteik i 12 minutter. La bunnen avkjøle seg litt før du tar på pizzasaus og fyll, så unngår du at den blir mjuk / blaut.

Pizzafyll
Dette er jo smak og behag, og fyll med det du liker best og har tilgjengelig. Vil likevell dele min favoritt –

Pizzasaus av 2 ss lett creme fraice / kesam + 1 ss grønn pesto
Smør dette over den forstekte bunnen.
Proteinkilde – eg bruke 1 pakke røkt kalkunskinke og masse spekeskinke.
Dryss over. Du kan bruke bokskinke, kylling eller det du foretrekker.
Grønnsaker – eg bruke sopp, mais, purreløk og rødløk.
Fordel over pizzaen.
Krydder og ost – eg brukte sunnøve sin 10% lettost.

Inn i ovnen på 200 grader til osten er smelta, ca. 15 minutt (følg med).



Eg hadde nok til to måltider + at både mor og bror fekk kvar sitt stykke. Og dei LIKTE det 🙂

MANGE har gitt gode tilbakemeldinger på å lage pizzabunn med tunfisk, det er visst ikkje berre eg som er hekta! Eg og kjæresten lagde denne varianten en Lørdagskveld og han var veldig overraska over smaken, og syns det var kjempegodt 🙂 Deretter har han laga den til familien hans, og dei likte det alle sammen!!! Når eg fekk den meldinga mens eg var her nede i Florida blei eg sittande som ett STORT glis, det er så rått når dei tørr å prøve og liker kombinasjoner som høres så sære ut 😀
Så eg anbefaler DEG å prøve, det er virkelig verdt forsøket!
Her gjenstår det å prøve å lage favorittpizzaen min uten steikeovn, framgangsmetoden er uttenkt og det gjenstår å prøve.

HAR DU PRØVD TUNFISKPIZZA?
KUNNE DU TENKT DEG Å PRØVE DET?

Annonse

2 Kommentarer

M

Mette

15. juli 2020

Elsker tunfisk så jeg måtte jo prøve denne pizzaen, wow…for en nydelig pizza! Blir garantert en gjenganger for meg Du leverer igjen Linda

Linda Stuhaug

15. juli 2020

Så kjekt å lese, Mette 😀 det er stas!!

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg