Linda Stuhaug

Annonse

17. september 2013

Cayannestekt kyllingfilet i tre variasjoner

Cayannestekt kyllingfilet i tre variasjoner
En ting eg har lært etter eg kom ned her: Cayannepepper er jammen sterkt! Eg elsker sterk og krydra mat, og har lest fleire plasser at cayannepepper er ganske så spicy. Eg kjøpte krydderet her nede, og brukte det for første gang til å steike sammen med kyllingfilet. Eg var veldig raus og brukte i tillegg andre krydder, og resultatet blei… meget hot må eg sei! Godt var det absolutt, men eg skal vere litt meir forsiktig en anna gang (det har forresten skjedd igjen etter denna gangen, då med karbonadedeig!).
Eg stekte opp 3 kyllingfileter sammen med cayannepepper, kvitløkssalt, pepper og grillkrydder. Eg har valgt å lage større porsjoner når eg først er i gang, sånn at eg har sunn og rask mat tilgjengelig i hektisk kvardag her nede. Eg hadde nok kylling til tre måltidet, og varierte tilbehøret kvar gang:
Frisk salat & heimelaga guacamole –
Heimelaga guacamole lagde eg av 1/2 avokado, 1 ss gresk yoghurt, kvitlløkssalt, pepper og chilikrydder.
Mikrobakt søtpotet m/ kvitløksdressning, kokte grønnsaker og friske tomater –
Herlig middag etter en lang skuledag, klar på 5 minutt.
Kokte grønnsaker, frisk mais og fetaost –
... som blei lunsj på skulen.
I tillegg til å steike opp proteinkilde, koker eg både egg og grønnsaker sånn at eg slippe det kvar dag. Med litt planlegging sparer man masse tid 🙂
FLEIRE SOM HAR GÅTT I FELLA MED FOR STERK MAT?

En ting eg har lært etter eg kom ned her:
Cayannepepper er jammen sterkt! Eg elsker sterk og krydra mat, og har lest fleire plasser at cayannepepper er ganske så spicy. Eg kjøpte krydderet her nede, og brukte det for første gang til å steike sammen med kyllingfilet. Eg var veldig raus og brukte i tillegg andre krydder, og resultatet blei… meget hot må eg sei! Godt var det absolutt, men eg skal vere litt meir forsiktig en anna gang (det har forresten skjedd igjen etter denna gangen, då med karbonadedeig!).

Eg stekte opp 3 kyllingfileter sammen med cayannepepper, kvitløkssalt, pepper og grillkrydder. Eg har valgt å lage større porsjoner når eg først er i gang, sånn at eg har sunn og rask mat tilgjengelig i hektisk kvardag her nede. Eg hadde nok kylling til tre måltidet, og varierte tilbehøret kvar gang:

Frisk salat & heimelaga guacamole –




Heimelaga guacamole lagde eg av 1/2 avokado, 1 ss gresk yoghurt, kvitlløkssalt, pepper og chilikrydder.

Mikrobakt søtpotet m/ kvitløksdressning, kokte grønnsaker og friske tomater –



Herlig middag etter en lang skuledag, klar på 5 minutt.

Kokte grønnsaker, frisk mais og fetaost –



... som blei lunsj på skulen.

I tillegg til å steike opp proteinkilde, koker eg både egg og grønnsaker sånn at eg slippe det kvar dag. Med litt planlegging sparer man masse tid 🙂

FLEIRE SOM HAR GÅTT I FELLA MED FOR STERK MAT?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg