Oppskrift: heimelaga sjokolade&peanøtt proteinbar

USAtid: 10.30
Bakegleden er tilbake for fullt, det var ikkje meir enn en steikeovn og fullført eksamen som skulle til. Dei siste vekene har det lille av fritid gått til å vere sosial – men no strekker tida til så eg kan bake litt også 🙂 I går kveld blei det to ekspriment, og begge blei vellykka. Heimelaga sjokolade-proteinbar med peanøtter var ett av dei, og er noke eg garantert kjem til å lage igjen –

Sjokolade & nøtter ~ salt & søtt ~ mjuk & crunchy ~ sunn & proteinrik ?

Eg har tatt utgangspunkt i oppskrifta mi på proteinrike brownieskuler – med ett par endringer. Eg har heller ikkje vekt her nede og tar alt på slumpen, men skriver opp mål som denne oppskrifta, for det blei ganske så likt.

Heimelaga sjokolade&peanøtt proteinbar
En stor eller to mindre.
40 g proteinpulver, sjokolade
15 g 100% kakao
25 g pb2 peanøttpulver – kan bruke anna tørrvare
4 dråper sweetdrops english toffee – ikkje nødvendig
Sukrinmelis – eller anna søtning
Litt grovthakkede peanøtter/cashewnøtter – kan droppast om du vil ha rein sjokolade
En klype salt
Bittelitt vatn

Bland sammen alle dei tørre ingrediensane + nøttene, og ha litt og litt vatn i, og rør godt mellom. Det skal bli en seig masse du akkurat klarer å forme, får du for masse vatn blir det klissette og du klarer ikkje forme proteinbaren med hendene dine. Sett kjølig. Som "topping" blanda eg sammen pb2 peanøttpulver, en klype salt og ett par dråper stevia english toffee – og lagde mønster berre for morroskyld 🙂

Perfekt kombinasjon mellom sjokoladen og dei crunchy nøttene inni. Den blei godekjent av roomien min Terese og Christina også, kjempegøy å dele litt bakeglede, tihi ?

Lagde også sukkerfri og proteinrik sjokolade-banan-kake som forsvant på ett blunk igår kveld. Eg og Terese slukte den før eg i det heile tatt fekk knipsa ett bilde, men oppskrifta husker eg og eg tenkte å lage den på nytt idag så eg kan dele den med dåkke, for den blei knallgod!!! 🙂

Ha en fortsatt fin dag 😀

18 kommentarer

 1. Emilie-Therese

  nam!

 2. RaversSpeech

  så herlig 🙂

 3. etsprekereliv

  Har du prøvd å lagre proteinbarer du lager selv lenge? Har tenkt at det er lurt å lage flere når man først holder på, men redd for at de blir mugne før jeg får spist de. Eller at jeg spiser opp alle kanskje :p

 4. Linda Marie Stuhaug

  Emilie: Definitivt 🙂

 5. Linda Marie Stuhaug

  RaversSpeech: Ja, ingen tvil om det 🙂

 6. Linda Marie Stuhaug

  etsprekereliv: Eg har hatt kuler stående i kjøleskapet i 3-4 dager, det fungerer heilt fint. Har du plastikk rundt bevarer de saftigheten og ikkje blir tørre 🙂

 7. Hei kjære deg! Jeg lurte bare på om du ville være så snill å stemme på koffert nr. 2? Da gjør du meg til verdens gladeste jente. 🙂 Vet at du liker godt rosa, så hvis jeg vinner vil du kunne kjøpe kofferten i butikkene om ikke lenge 😀 http://notabeneblogg.wordpress.com/2013/09/27/stem-pa-ditt-favorittdesign/

 8. Heisan!!!! Først av alt må jeg si at denne bloggen er til sykt stor glede for meg. Jeg synes helt ærlig at du er en av de viktigste på blogg.no. Jeg blir helt ærlig nesten litt misunnelig fordi jeg skulle ønske dette var min blogg. Hahaha!!! Jeg hadde blogg før, men jeg sluttet å blogge fordi jeg fikk så utrolig kjempe masse stygge kommentarer. Derfor sluttet jeg helt å blogge, men du må ikke slutte, fordi da vinner bare de frekke. Men siden jeg ikke har blogg, tenkte jeg å legge igjen en konkurranse i stedet for blogglenke. Så om du klikker på lenken min så kommer du til en bra konkurranse jeg nettopp ble med i! Kanskje du kan være snill å dele den på bloggen? 😀 Det hadde vært veldig gøy om du gjorde. Uansett håper jeg du deltar selv og at du blogger kjempe masse fremover!

 9. Madeleine

  d så skikkelig digg ut da =)

 10. Linda Marie Stuhaug

  tiggerlilly: Definitivt, blir ikkje lenge til neste gang for å sei det sånn 😀

 11. Fredrikke

  Yo!!!! Må bare starte meed fortellle deg at blogggen din er til mega stor inspirasjonn for meg. Jeg synees helt ærlig at du er en av de flinkeste i hele bloggeverden. Jeg blir helt ærlig nesten litt misunnelig fordi jeg skulle ønske dette var min blogg. Hahaha!!! Jeg hadde blogg før, men jeg sluttet å blogge fordi jeg fikk så utrolig kjempe masse stygge kommentarer. Derfor sluttet jeg helt å blogge, men du må ikke slutte, fordi da vinner bare de frekke. Men siden jeg ikke har blogg, tenkte jeg å legge igjen en konkurranse i stedet for blogglenke. Så om du klikker på lenken min så kommer du til en bra konkurranse jeg nettopp mdeldte meg på! Kanskje du kan være mega snill å dele den på bloggen???? :-3 Det hadde vært veldig gøy om du gjorde altså. Uansett håper jeg du blir med selv og at du oppdaterer mega ofte fremover!!!!!

 12. Hei på deg!!! Jeg vil bare starte meed fortellle deg at dennne siden er til mega stor gledee for meg. Jeg synees helt ærlig at du er en av de tøffeste på blogg.no. Jeg blir helt ærlig nesten litt misunnelig fordi jeg skulle ønske dette var min blogg. Hahaha!!! Jeg hadde blogg før, men jeg sluttet å blogge fordi jeg fikk så utrolig kjempe masse stygge kommentarer. Derfor sluttet jeg helt å blogge, men du må ikke slutte, fordi da vinner bare de frekke. Men siden jeg ikke har blogg, tenkte jeg å legge igjen en konkurranse i stedet for blogglenke. Så om du klikker på lenken min så kommer du til en bra konk jeg nettopp mdeldte meg på! Kanskje du kan være grei å dele den på bloggen????? ;P Det hadde vært veldig gøy om du gjorde altså. Uansett håper jeg du melder deg på selv og at du blogger mega ofte fremover!!!!!

 13. Martine

  Kan jeg spørre hvilket proteinpulver du bruker? De ser såå gode ut 😀 Flinke deg! Jeg ønsker deg en god helg. Klem fra Martine <3

 14. Er det sunt

  Høres fantastisk ut! Sunt og godt 🙂 Hva er «25 g pb2 peanøttpulver»? Hvor lenge kan man oppbevare dem og hvor? I kjøleskap? Dette er egentlig bare blande sammen, uten å bake, ikke sant? Så fantastisk enkelt!!

 15. Kan du være så snill å legge ut oppskriften på den banan-kaken? Den hørtes dødsgod ut 😀

 16. Linda Marie Stuhaug

  Aurora: Det skal eg absolutt gjere, må lage en ny og knipse litt bilder først 🙂 Planen om å lage den på Fredag gjekk ikkje når eg ganske spontant bestemte meg for å reise til Miami, men skal få det til i løpet av dei neste dagane 🙂

 17. Linda Marie Stuhaug

  Er det sunt: Pb2 peanøttpulver er avfetta, pulverisert peanøttsmør. Du oppbevarer den i skapet til det er tomt, hehe. Det stemmer, bland samme, form til kuler/proteinbar og sett kaldt 🙂

 18. Linda Marie Stuhaug

  Martine: Tusen takk for det, Martine 🙂 Her i USA bruker eg 100% gold standard whey / chocolite sitt browniesproteinpulver fra Iherb. Det er sistnevnte eg bruke i oppskriften her. Heime hadde eg uten tvil brukt proteinfabrikken sitt whey tech chocolate / myrevolution sitt moccaprotein. Veldig gode å bake med 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *