Annonse
6. oktober 2013
jokolademuffins uten sukker og smør
Salt & søtt,
sjokolade og peanøtt ?
Det er en smakskombinasjon som rett og slett er nydelig!
På hyttetur er det greit med halvferige mikser, og eg slo til med sjokolademuffins på fjellhytta vår for ei lita stund sida, før eg drog til USA. Ved å bytte olje med kesam bli kaloriinnholdet masse mindre og fettinnholdet minimalt.
Sjokolademuffins
1 pakke sjokoladekakemiks fra funksjonellmat
1,5 dl kesam
2,5 dl vatn
3 egg
Miks alle ingrediensene sammen, og fordel i små muffinsformer. Du kan sjølvsagt lage store muffinser eller kake også – rund form som er 24 cm i diameter, men steiketida vil då variere. Steik muffinsane på 175 grader i 12-15 minutt, og avkjøl på rist.
Peanøttglasur
Pb2 peanøttpulver
Evt. 50/50 med peanøttproteinpulver
Sukrinmelis
En klype salt
Vatn til passe konsistens
Rør sammen, smak til og smør på muffinsane.
Tips:
Tilsett hakkede nøtter / hakka sukkerfri sjokolade / bananbiter / bær / peanøttsmør / kanel / vaniljekrem i midten for variasjon til dne tradisjonelle sjokolademuffinsen! Vaniljekrem kan tilsettes etter fylte former, alt det andre kan røres inn i røra.
Nyt en muffins eller to (fem) med masse bedre samvittighet 🙂
Annonse
SKRIV EN KOMMENTAR