Oppskrift: sukkerfri og proteinrik banankake

Banankake eller bananbrød –
navnet går for det samme, men etter mi meining syns eg banankake høres søtare og bedre ut 🙂
Eg lagde samme kake for ei vekes tid siden, men den blei slukt rett fra formen av to sulte frøkner. Då hadde eg rein sjokoladesmak, men denne gangen valgte eg å dele røra i to for å få litt sprell i fargane. Eg fekk spørsmål om oppskrift og då var det berre å sette i gang ny bakerunde, og med noken justeringer blei kaka blei hakket bedre enn forrige gang –

~ Saftig ~ proteinrik ~ sukkerfri ~ fettfri ~ nydelig ~ søt ~ banan,sjokolade&vanilje ~
?

BANANKAKE , liten brødform
1,5 banan
1 egg + 1 eggekvite
2 ss kesam/gresk yoghurt
2 ss valgfri tørrvare
kakemiks, speltmel, mandelmel etc.
1 ts bakepulver
Søtning tilsvarande 4 ss sukker
sukrinmelis, sukrin+, splenda, stevia etc.
Evt. sweetdrops i valgfri smak
eg bruke 10 dråper english toffee, eller evt. meir søtning
Evt. litt hakka nøtter

FRAMGANGSMETODE
Mos banan med gaffel eller stavmikser til den blir klumpfri. Tilsett deretter egg og kesam/gresk yoghurt, rør godt om før du tilsetter resten av tørrvarene og evt. nøtter.

Del deretter røra i to om du ønsker ei banankake med blanda farge.
Sjokoladerøre – tilsett 2 ss proteinpulver sjokoladesmak og 2 ts kakaopulver + en klype salt.
Lys røre – tilsett 2 ss proteinpulver i vaniljesmak og 2 ts PB2 peanøttpulver / peanøttmel / anna tørrvare.

Hell røra i en liten brødform i fire lag, slik at smakene blander seg med samtidig danner mønster. Steik midt i ovnen på 180 grader, ca. 35 minutt. Steiketida varierer fra ovn til ovn, så sjekk underveis med en kniv e.l og la den evt. stå litt lenger om den fortsatt er blaut. Avkjøl.

Proteinpulver kan droppes om du ikkje har det. Bruk då meir av anna tørrvare og gjerne meir søtning / kakaopulver. Du kan også la være å dele røra i to om du heller ønsker banankaka lys eller mørk, men du må selfølgelig bruke tilsvarande med tørrvare.

Du kan selfølgelig droppe brødformen og heller lage store eller små muffins, rund kake, firkanta kake eller det du måtte ønske, men då vil steiketida variere 🙂 Du kan også variere ved å tilsette hakka nøtter av ulike slag, hakka sukkerfri sjokolade, bananbiter, questbar-biter etc. for å få en liten vri.

Eg har tidligare laga en anna variant av banankaka, en nøytral versjon med sjokoladebiter & frisk glasur. Den passer til stor brødform, og oppskrifta finner du HER eller ved å trykke direkte på bildet –

Lista er LANG på ting eg ønsker å prøve ut på kjøkkenet framover, og det gjelder for alle måltid og ulikt sunt søtt. Steikeovn er det beste kjøpet av har hatt hittil i oppholdet – og det skal seiast at det er blitt kjøpt en del….

Det gjenstår å starte en plass å sjå om eksprimenteringa det lukkast.
Skrik ut om det er noke spesilt DU ønsker eg skal prøve å sunnifisere. Tilgangen på ingredienser er litt begrensa her nede, men det er fortsatt masse eg kan lage! Desserter, puddinger, kjeks, kaker, konfekt, middager, tilbehør, frukostvarianter, you name it – valga er mange så det er berre å gi en lyd 🙂

Bakeglede, kjøkkenglede, matglede ?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

46 kommentarer

 1. Ida Stenersen

  Åh, nam. Den må jeg smake 😀

 2. Kaisa Elise

  Liker ikke banan jeg …

 3. Lovelyliller.com

  Så kjempegodt ut!!! :d NAM

 4. TheVanillaMonologues.

  Har jeg glemt å nevne at du kan få bo her gratis om du baker til meg? 😛

 5. Martine

  Skal prøve denne med en modne bananer i morgen 🙂 hehe. Har du prøvd deg på snickerskake tidligere? Eller kunne du gjort et forsøk? Evt. Også gjort en forsøk på bountykake/muffins? Hehe. Dette er mine store ønsker 🙂 🙂

 6. Halla! Har du det bra? Først av alt at denna blogen er den gøyeste websiden på hele blogg, det er jeg helt sikker på! Jeg må bare si unnskyld for at jeg ike har postet komentarer de andre gangene jeg har vært her men noe gungar så er jeg berre litegrann lat så ender man opp med å droppe det. Fordi det er mega menga dume sender inn og kommenterer. Før fikk jeg nemlig sleme kommenterer før når jeg hadde blogg. Det var veldig sårende. Jeg håpper dypt at du ikkje får noen frekje kommenterer og at du får hundre ganger flere søte komentarer. Siden jeg har lagt ned blogg tykjet jeg at jeg skulle dele ein lenkje til en konk som jeg nettopp har meldt meg påsignert opp påblitt med pådeltatt på. Premmien er et gavekort. Jeg håper kjempe sterkt at jeg vinnner, men lykke så håper jeg at du skal! Det hadde vært koselig om du ble med!

 7. Linda Marie Stuhaug

  Anette: SERIØST, eg er lei av deg. Gå å ta en bolle. Slutt å spam alle blogger. Eg ser deg overalt.

 8. Linda Marie Stuhaug

  Martine: Eg har ikkje smakt snickeskake for å vere ærlig, så først og fremst må eg nesten gjere det! Kan jo søke litt å få inspirasjon då, det var jo ett supert tips 🙂 Bountykake/muffins tippe eg blir ganske lett, så det skal eg ha i bakhodet!

 9. Linda Marie Stuhaug

  TheVanillaMonologues.: Haha – du er ikkje den første som seier det! Skulle så gjerne sagt ja til alle, å spre enda meir bakeglede hadde jo berre våre fantastisk 😀

 10. Linda Marie Stuhaug

  Lovelyliller.com: Det var sååå godt, gleder meg allerede til neste gang 😀

 11. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Ja er kanskje ikkje denne kaka heilt midt i blinken nei! syns banan er kanongodt 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  Ida Stenersen: Mhm, den er kjempegod 🙂

 13. Det så godt ut! Må prøves 🙂 Elise-solberg.blogspot.com

 14. Iselin Renée

  Wow den skal jeg teste ut! 🙂

 15. TheVanillaMonologues.

  Ikkesant 😛 I morgen har jeg faktisk tenkt å lage noen sunne sukkerfri muffins som til og med de sukkerfrie av oss kan spise så følg med! ^^

 16. Linda Marie Stuhaug

  Elise: Så hyggelig, håper du liker den 🙂

 17. Linda Marie Stuhaug

  Iselin Renée: Så kjekt å høre, du får gi en tilbakemelding 🙂

 18. Linda Marie Stuhaug

  TheVanillaMonologues.: Høres bra ut – skal ta en titt 😀

 19. Camilla

  Hei Denne så veldig god ut – tror du man kan ta vanilje kesam istedet for vanlig kesam? Det kan jo hjelpe litt på søtningen tenkte jeg 🙂

 20. Karina Dale

  NAM! Dinne oppskrifta e lagra og skaaal prøvast i helga 🙂

 21. Linda Marie Stuhaug

  Camilla: Jepp, ingen problem 😀

 22. Linda Marie Stuhaug

  Karina Dale: Knall – håper den faller i smak 😀 Fått fire gode tilbakemeldinger allerede – så satse på du er like heldig! God helg til deg 🙂

 23. Line Søraa

  Er det mulig og legge inn bestilling 😀 ? Den såg bare himmelsk ut! Jeg elsker banankake 😀 HIHI

 24. Linda Marie Stuhaug

  Line Søraa: Skal ha deg i bakhodet neste gang!!! 😀 Bananene blir overmodne fort her nede, så tippe eg kommer til å lage noken banankaker! 🙂

 25. Caroline

  Lagde denne forleden, og ville bare si at den var helt fantastisk! Tusen takk for supre oppskrifter 🙂

 26. Linda Marie Stuhaug

  Caroline: Åh, så utrulig kjekt å høre! fantastisk at det falt i smak 🙂 Versegod – alltid kjekt å dele matgleden med andre!

 27. Camilla b

  Hei! Jeg prøvde nettop kaken og fulte oppskriften etter punkt og prikke. Den ble ikke gjennomstekt, men det la seg et brunt lag på toppen. Den ble bare deigete og den hevet heller ikke. Jeg ser på kaken din på bildene at den er veldig høy. Det ble ikke min. Hver gang jeg baker noe med sunne ingredienser, så blir det misslykket. Vet virkelig ikke hvorfor.

 28. Linda Marie Stuhaug

  Camilla b: Så rart, då må det vere noke med ingrediensene eller ovnen… du kan evt. legge bakepapir over kaka så det blir gjennomstekt uten å bli brent på toppen. Kva søtning bruker du? Kas proteinpulver bruker du? Har bakepulveret stått åpent lenge? Steiker du kaka med varmluft? Midt i ovnen? Kas brødform brukte du? Gi meg litt informasjon så kan det hende eg kan hjelpe deg ut av knipa 🙂

 29. Kristiane

  Laget nettopp denne banankaken, og den ble kjempegod! Jeg hadde valnøtter i, og det minnet meg veldig om en «banana nut muffin» jeg alltid pleide å kjøpe da jeg bodde i NY. Såå, banan + valnøtter= NAM! 🙂

 30. Linda Marie Stuhaug

  Kristiane: Så kjekt at du prøvde oppskrifta 😀 det gleder meg virkelig når oppskriftene mine lykkast av andre! Skal huske banan + valnøtter = sant, så eg får prøvd det i en bakst seinare, takk for tips 🙂 Ha en fin kveld videre, Kristiane!

 31. Idadida

  Nå står kaken i ovnen. Jeg er spent! 🙂

 32. Linda Marie Stuhaug

  Idadida: Håper virkelig den faller i smak! 🙂

 33. Johanne

  Hvor stor er en liten brødform?:) Har du noen mål jeg kan gå etter?:)

 34. Linda Marie Stuhaug

  Johanne: Svart deg på facebook 🙂

 35. Bananbrødet ble kjempe saftig og godt 🙂 Fikk så utrolig lyst til å eksperimentere litt…Tror du det er mulig å bytte ut banan med moste epler og legge til litt(mye) kanel? Så det blir mer som en slags «eplekake» lignende brød 🙂

 36. Linda Marie Stuhaug

  Celina: Så hyggelig, takk for tilbakemelding Celina 🙂 Det er godt mulig går an – har aldri prøvd en sånn type oppskrift før, så eg kan ikkje garantere noke. Men det er nok verdt ett forsøk! Gi gjerne en tilbakemelding om du prøver 🙂

 37. Elisabeth

  Hei, jeg tenker å lage enten denne oppskriften eller den andre du linket til som muffins i helgen (uten glasur). Har ikke protein pulver så jeg blir nok å bytte ut med annen tørrvare, men hvilken av oppskriftene ble best synes du? 🙂 tenker å lage slik at jeg kan fryse de, og enkelt ta opp å tine en og en ettersom behov

 38. Linda Marie Stuhaug

  Elisabeth: Eg skjønner ikkje heilt kas oppskrift du hinter til når du meiner muffinser eg linka til i helga? Det går heilt fint å bytte proteinpulver med anna tørrvare, og dette er typisk bakst som er ypperlig å fryse og ta opp ved behov 🙂

 39. Elisabeth

  Oi, ja det var den oppskriften som var linket til jeg tenkte på. Men nå prøver jeg denne! Håper det blir godt ^^

 40. Linda Marie Stuhaug

  Elisabeth: Satser på det 🙂 Gi gjerne en tilbakemelding!

 41. Kathrine

  Bakte denne tidligere i dag, veldig god og saftig. :- ) Takk for oppskrift, denne skal bakes flere ganger! Btw, vet du sånn ca hvor mye kalorier det er i hele kaken?

 42. Linda Marie Stuhaug

  Kathrine: Så hyggelig å høre, Kathrine! Kjekt at tidligere oppskrifter også blir tatt i bruk 🙂 Nei, eg veit ikkje kaloriinnholdet i kaka dessverre!

 43. Elisabeth

  Denne var saftig og god!!!! Tusen takk for oppskrift

  1. Berre hyggelig, Elisabeth! Kjekt den falt i smak 🙂

 44. Super oppskrift. Skal lage proteinpulverfri versjon til avslutninga i barnehagen. Med melisglasur og strøssel. Så får jeg se om barna merker at den er sukkerfri 😉

  1. Korleis er utfallet? 😀