Linda Stuhaug

Annonse

9. oktober 2013

Oppskrift: sukkerfri og proteinrik banankake

Oppskrift: sukkerfri og proteinrik banankake
Banankake eller bananbrød – navnet går for det samme, men etter mi meining syns eg banankake høres søtare og bedre ut 🙂 Eg lagde samme kake for ei vekes tid siden, men den blei slukt rett fra formen av to sulte frøkner. Då hadde eg rein sjokoladesmak, men denne gangen valgte eg å dele røra i to for å få litt sprell i fargane. Eg fekk spørsmål om oppskrift og då var det berre å sette i gang ny bakerunde, og med noken justeringer blei kaka blei hakket bedre enn forrige gang –
~ Saftig ~ proteinrik ~ sukkerfri ~ fettfri ~ nydelig ~ søt ~ banan,sjokolade&vanilje ~ ?
BANANKAKE , liten brødform 1,5 banan 1 egg + 1 eggekvite 2 ss kesam/gresk yoghurt 2 ss valgfri tørrvare kakemiks, speltmel, mandelmel etc. 1 ts bakepulver Søtning tilsvarande 4 ss sukker sukrinmelis, sukrin+, splenda, stevia etc. Evt. sweetdrops i valgfri smak eg bruke 10 dråper english toffee, eller evt. meir søtning Evt. litt hakka nøtter
FRAMGANGSMETODE Mos banan med gaffel eller stavmikser til den blir klumpfri. Tilsett deretter egg og kesam/gresk yoghurt, rør godt om før du tilsetter resten av tørrvarene og evt. nøtter.
Del deretter røra i to om du ønsker ei banankake med blanda farge. Sjokoladerøre – tilsett 2 ss proteinpulver sjokoladesmak og 2 ts kakaopulver + en klype salt. Lys røre – tilsett 2 ss proteinpulver i vaniljesmak og 2 ts PB2 peanøttpulver / peanøttmel / anna tørrvare.
Hell røra i en liten brødform i fire lag, slik at smakene blander seg med samtidig danner mønster. Steik midt i ovnen på 180 grader, ca. 35 minutt. Steiketida varierer fra ovn til ovn, så sjekk underveis med en kniv e.l og la den evt. stå litt lenger om den fortsatt er blaut. Avkjøl.
Proteinpulver kan droppes om du ikkje har det. Bruk då meir av anna tørrvare og gjerne meir søtning / kakaopulver. Du kan også la være å dele røra i to om du heller ønsker banankaka lys eller mørk, men du må selfølgelig bruke tilsvarande med tørrvare.
Du kan selfølgelig droppe brødformen og heller lage store eller små muffins, rund kake, firkanta kake eller det du måtte ønske, men då vil steiketida variere 🙂 Du kan også variere ved å tilsette hakka nøtter av ulike slag, hakka sukkerfri sjokolade, bananbiter, questbar-biter etc. for å få en liten vri.
Eg har tidligare laga en anna variant av banankaka, en nøytral versjon med sjokoladebiter & frisk glasur. Den passer til stor brødform, og oppskrifta finner du HER eller ved å trykke direkte på bildet –
Lista er LANG på ting eg ønsker å prøve ut på kjøkkenet framover, og det gjelder for alle måltid og ulikt sunt søtt. Steikeovn er det beste kjøpet av har hatt hittil i oppholdet – og det skal seiast at det er blitt kjøpt en del….
Det gjenstår å starte en plass å sjå om eksprimenteringa det lukkast. Skrik ut om det er noke spesilt DU ønsker eg skal prøve å sunnifisere. Tilgangen på ingredienser er litt begrensa her nede, men det er fortsatt masse eg kan lage! Desserter, puddinger, kjeks, kaker, konfekt, middager, tilbehør, frukostvarianter, you name it – valga er mange så det er berre å gi en lyd 🙂
Bakeglede, kjøkkenglede, matglede ?

Banankake eller bananbrød –
navnet går for det samme, men etter mi meining syns eg banankake høres søtare og bedre ut 🙂
Eg lagde samme kake for ei vekes tid siden, men den blei slukt rett fra formen av to sulte frøkner. Då hadde eg rein sjokoladesmak, men denne gangen valgte eg å dele røra i to for å få litt sprell i fargane. Eg fekk spørsmål om oppskrift og då var det berre å sette i gang ny bakerunde, og med noken justeringer blei kaka blei hakket bedre enn forrige gang –

~ Saftig ~ proteinrik ~ sukkerfri ~ fettfri ~ nydelig ~ søt ~ banan,sjokolade&vanilje ~
?

BANANKAKE , liten brødform
1,5 banan
1 egg + 1 eggekvite
2 ss kesam/gresk yoghurt
2 ss valgfri tørrvare
kakemiks, speltmel, mandelmel etc.
1 ts bakepulver
Søtning tilsvarande 4 ss sukker
sukrinmelis, sukrin+, splenda, stevia etc.
Evt. sweetdrops i valgfri smak
eg bruke 10 dråper english toffee, eller evt. meir søtning
Evt. litt hakka nøtter

FRAMGANGSMETODE
Mos banan med gaffel eller stavmikser til den blir klumpfri. Tilsett deretter egg og kesam/gresk yoghurt, rør godt om før du tilsetter resten av tørrvarene og evt. nøtter.

Del deretter røra i to om du ønsker ei banankake med blanda farge.
Sjokoladerøre – tilsett 2 ss proteinpulver sjokoladesmak og 2 ts kakaopulver + en klype salt.
Lys røre – tilsett 2 ss proteinpulver i vaniljesmak og 2 ts PB2 peanøttpulver / peanøttmel / anna tørrvare.

Hell røra i en liten brødform i fire lag, slik at smakene blander seg med samtidig danner mønster. Steik midt i ovnen på 180 grader, ca. 35 minutt. Steiketida varierer fra ovn til ovn, så sjekk underveis med en kniv e.l og la den evt. stå litt lenger om den fortsatt er blaut. Avkjøl.

Proteinpulver kan droppes om du ikkje har det. Bruk då meir av anna tørrvare og gjerne meir søtning / kakaopulver. Du kan også la være å dele røra i to om du heller ønsker banankaka lys eller mørk, men du må selfølgelig bruke tilsvarande med tørrvare.

Du kan selfølgelig droppe brødformen og heller lage store eller små muffins, rund kake, firkanta kake eller det du måtte ønske, men då vil steiketida variere 🙂 Du kan også variere ved å tilsette hakka nøtter av ulike slag, hakka sukkerfri sjokolade, bananbiter, questbar-biter etc. for å få en liten vri.

Eg har tidligare laga en anna variant av banankaka, en nøytral versjon med sjokoladebiter & frisk glasur. Den passer til stor brødform, og oppskrifta finner du HER eller ved å trykke direkte på bildet –

Lista er LANG på ting eg ønsker å prøve ut på kjøkkenet framover, og det gjelder for alle måltid og ulikt sunt søtt. Steikeovn er det beste kjøpet av har hatt hittil i oppholdet – og det skal seiast at det er blitt kjøpt en del….

Det gjenstår å starte en plass å sjå om eksprimenteringa det lukkast.
Skrik ut om det er noke spesilt DU ønsker eg skal prøve å sunnifisere. Tilgangen på ingredienser er litt begrensa her nede, men det er fortsatt masse eg kan lage! Desserter, puddinger, kjeks, kaker, konfekt, middager, tilbehør, frukostvarianter, you name it – valga er mange så det er berre å gi en lyd 🙂

Bakeglede, kjøkkenglede, matglede ?

Annonse

2 Kommentarer

M

Marit

27. mai 2018

Super oppskrift. Skal lage proteinpulverfri versjon til avslutninga i barnehagen. Med melisglasur og strøssel. Så får jeg se om barna merker at den er sukkerfri 😉

Linda Stuhaug

28. mai 2018

Korleis er utfallet? 😀

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg