Linda Stuhaug

Annonse

10. oktober 2013

3 raske laksemiddager + sunn dessert på 5 minutter

3 raske laksemiddager + sunn dessert på 5 minutter
Dagen idag starta med pakke fra Iherb. Lykkelig og smilande start på en ellers så fin Torsdag 🙂 Eg tenkte å vise dåkke innholdet i ett anna innlegg, eg har bestilt noken favoritter og noke nytt som alltid. Eg har også fått smakt alle questbarene no, og funne ut dei som er mine favoritter og dei eg garantert ikkje kjem til å kjøpe igjen. Smaken er som baken, delt i to – vi har forskjellige smaker alle sammen, men eg tenkte også å lage ett innlegg med mine favoritter og korleis dei var på smak 🙂 Det er jo komt en heilt ny smak no – DOUBLE CHOCOLATE CHUNK – som eg har bestilt og venter på i posten, eg gleder meg masse og har ganske høge forventinger til den. Noken her som har smakt den nye smaken, eller som også har veeeldig lyst å smake den?
Nok om det, og tilbake til litt matprat. Eg har så mange lunsj og middagstips liggande som eg ikkje har fått posta enda, og starter med tre varianter av laks som har blitt spist i det siste –
Ovnsbaks laks ~ blomkålmos ~ bønner ~ litt friske grønnsaker
Blomkålmos – kok blomkålbuketter møre, mos med stavmikser sammen med krydder og en klatt kesam/gresk yoghurt. Bruk gjerne litt poteter for en bedre konsistens, eg hadde det ikkje tilgjengelig denne gangen. Laksen – strø over krydder, eg brukte pepper, grillkrydder og chilli. Inn i ovnen på 180 grader i 15-20 minutt.
Servert med bønner, ruccola, mais og tomater – fordi eg hadde det lengst framme i kjøleskapet (hehe). Lagde dobbelt porsjon og hadde til lunsj på skulen neste dag 🙂
Ovnsbakt laks ~ brokkoli, gulerøtter, tomater ~ gresk yoghurt
Laksen – strø over krydder, denne gangen brukte eg kun pepper også en god dæsj soyasaus. Inn i ovnen på 180 grader i 15-20 minutt. Grønnsakene – bruk de du har tilgjengelig. Eg gjorde det superenkelt med kokt brokkoli og gulerøtter + friske tomater
Servert med en god klatt gresk yoghurt ?
Laksesalat ~ diverse grønt ~ soyastekt laks
Laksen – stekt i panne med krydder – cayannepepper, grillkrydder, pepper – og soyasaus. Grønnsaker – salat, mais, agurk, rødløk og tomater.
Servert med kvitløksdressing og ett dryss pepper ?
Sunn bringebærsorbêt ~ laga på 5 minutter
Du kan lage ulike varianter av denne sunne sorbêten. Bringebær er min absolutte favoritt – men eg har også prøvd mango, kiwi, blåbær, banan og jordbær. Den er veldig god aleine, men eg liker å stæsje opp litt med frisk frukt/bær, nøtter, sukkerfrie sauser, eller "vaniljekrem" av gresk yoghurt og søtning.
125 g gresk yoghurt / anna yoghurt ett lite beger yoplait i smaken vaniilje eller bringebær passer perfekt 130 g frosne bringebær mix og triks med ulike varianter Søtning splenda, stevia, sukrinmelis, sukrin+ etc. anbefaler ikkje vanlig sukrin.
Miks sammen ingrediensane, mos med stavmikser eller miksmaster til det blir en jevn masse. Smak til med søtning så den blir god. Spis med en gang, eller frys ned så den får en fastere konsistens.
Eg spise 1-3 porsjoner nesten daglig av denne – eller en variant der eg lar være å mose med stavmikser. Halvfrosne bringebær & søt yoghurt er nydelig det også ? Eg er inni en hekta- periode på ulik mat fortida, spesielt denne, proteinpannekaker og overnight oats. Er man hekta, så er man hekta – rekner med eg ikkje er den einaste med sånne perioder iblant? 😉

Dagen idag starta med pakke fra Iherb.
Lykkelig og smilande start på en ellers så fin Torsdag 🙂
Eg tenkte å vise dåkke innholdet i ett anna innlegg, eg har bestilt noken favoritter og noke nytt som alltid. Eg har også fått smakt alle questbarene no, og funne ut dei som er mine favoritter og dei eg garantert ikkje kjem til å kjøpe igjen. Smaken er som baken, delt i to – vi har forskjellige smaker alle sammen, men eg tenkte også å lage ett innlegg med mine favoritter og korleis dei var på smak 🙂 Det er jo komt en heilt ny smak no – DOUBLE CHOCOLATE CHUNK – som eg har bestilt og venter på i posten, eg gleder meg masse og har ganske høge forventinger til den. Noken her som har smakt den nye smaken, eller som også har veeeldig lyst å smake den?

Nok om det, og tilbake til litt matprat. Eg har så mange lunsj og middagstips liggande som eg ikkje har fått posta enda, og starter med tre varianter av laks som har blitt spist i det siste –

Ovnsbaks laks ~ blomkålmos ~ bønner ~ litt friske grønnsaker

Blomkålmos – kok blomkålbuketter møre, mos med stavmikser sammen med krydder og en klatt kesam/gresk yoghurt. Bruk gjerne litt poteter for en bedre konsistens, eg hadde det ikkje tilgjengelig denne gangen.
Laksen – strø over krydder, eg brukte pepper, grillkrydder og chilli. Inn i ovnen på 180 grader i 15-20 minutt.

Servert med bønner, ruccola, mais og tomater – fordi eg hadde det lengst framme i kjøleskapet (hehe). Lagde dobbelt porsjon og hadde til lunsj på skulen neste dag 🙂

Ovnsbakt laks ~ brokkoli, gulerøtter, tomater ~ gresk yoghurt

Laksen – strø over krydder, denne gangen brukte eg kun pepper også en god dæsj soyasaus. Inn i ovnen på 180 grader i 15-20 minutt.
Grønnsakene – bruk de du har tilgjengelig. Eg gjorde det superenkelt med kokt brokkoli og gulerøtter + friske tomater

Servert med en god klatt gresk yoghurt ?

Laksesalat ~ diverse grønt ~ soyastekt laks

Laksen – stekt i panne med krydder – cayannepepper, grillkrydder, pepper – og soyasaus.
Grønnsaker – salat, mais, agurk, rødløk og tomater.

Servert med kvitløksdressing og ett dryss pepper ?

Sunn bringebærsorbêt ~ laga på 5 minutter

Du kan lage ulike varianter av denne sunne sorbêten. Bringebær er min absolutte favoritt – men eg har også prøvd mango, kiwi, blåbær, banan og jordbær. Den er veldig god aleine, men eg liker å stæsje opp litt med frisk frukt/bær, nøtter, sukkerfrie sauser, eller "vaniljekrem" av gresk yoghurt og søtning.

125 g gresk yoghurt / anna yoghurt
ett lite beger yoplait i smaken vaniilje eller bringebær passer perfekt
130 g frosne bringebær
mix og triks med ulike varianter
Søtning
splenda, stevia, sukrinmelis, sukrin+ etc.
anbefaler ikkje vanlig sukrin.

Miks sammen ingrediensane, mos med stavmikser eller miksmaster til det blir en jevn masse. Smak til med søtning så den blir god. Spis med en gang, eller frys ned så den får en fastere konsistens.

Eg spise 1-3 porsjoner nesten daglig av denne – eller en variant der eg lar være å mose med stavmikser. Halvfrosne bringebær & søt yoghurt er nydelig det også ? Eg er inni en hekta- periode på ulik mat fortida, spesielt denne, proteinpannekaker og overnight oats. Er man hekta, så er man hekta – rekner med eg ikkje er den einaste med sånne perioder iblant? 😉

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg