Linda Stuhaug

Annonse

25. oktober 2013

Ovnsbakte søtpotetskiver – som middagstilbehør, sunn dessert (og kake!)

Ovnsbakte søtpotetskiver – som middagstilbehør, sunn dessert (og kake!)
Fleire enn meg som er glad i søtpotet? Etter mi meining er søtpotet nydelig, og den søt- aktige smaken passer så godt som tilbehør i ulike varianter til middagen. Forrige veke måtte eg også prøve meg på en dessert med søtpoteta, og jammen blei det ikkje både sunt, godt og mettande! Det er ofte ikkje så masse som skal til for å få en litt anna vri på maten –
Ovnsbakt søtet søtpotet med gresk yoghurt, kiwi, bringebær og cashewnøtter ?
Framgangsmetode Skrell søtpoteta, kutt i skiver og plasser en bakepapirkledd langpanne. Strø over sukrin og kanel på begge sider, inn i ovnen på 175 grader i 15-30 minutt, alt ettersom kor harde / mjuke du ønsker dei 🙂 Server varme, lune eller avkjølte med valgfritt tilbehør! Enkelt? Oh yes!
Eg lagde i grunn en "dip" av gresk yoghurt og søtning (stevia) – men tok den heller i sprøytepose og lagde litt mønster over desserten. Alt for å kunne leike litt eksta med maten, dåkke begynner vell å kjenne til den etterkvart? 😉
Så over til middagen som eg i utgangspunkte brukte søtpoteta til –
Krema fiskewok, ovnsbakte søtpoteter, gresk yoghurt og friske grønnsaker ?
Krema fiskewok lagde eg ved å steike laksebiter sammen med rødløk og frosen grønnsaksblanding (fordi det var det einaste eg hadde, ellers hadde eg kun brukt friske grønnsaker som smaker masse bedre!), tilsatte et par spiseskeier fullfett kokosmelk, soyasaus og masse krydder. Lot det surre og putre litt før eg tilsatte en boks tunfisk – som egentlig ikkje var planen, men eg fikk en spontanide pluselig låg tunfisken i panna sammen med resten. Godt var det da 🙂 Dropp tunfisken om du ikkje liker det, laksewok er kjempegodt!
Ovnsbakte søtpotetskiver lagde eg ved å skrelle og kutte søtpoteta i skiver, krydra med masse krydder på begge sider, inn i ovnen på 200 grader i 20-45 minutt. Her varierer det også ettersom kor harde / mjuke du ønsker dei – denne varianten liker eg best som godt gjennomstekt.
Som det meste anna av middagsvarianter her nede i Florida, så lager eg opp store porsjoner og har fleire måltider til middag / lunsj. Varierer tilbehøret stort sett fra gang til gang, og maten er klar på knappe 5 minutter etter ei ihjelsulten frøken kjem inn døra fra skule eller trening. Matvrak ja!
Microbakt søtpotet, heilbakt søtpotet, søtpotetmos og ovnsbakte søtpotetskiver er det eg har prøvd av denne superpoteta. Det er så og sei den einaste middags-tilbehør-karbohydratkilda eg foretrekker, ettersom ris, pasta og stort sett potet er utelukka.
Psssst! i går lagde eg nydelig søtpotetkake/muffins. Det går faktisk an å bake med søtpotet også ja! Oppskrift kommer i løpet av helga/neste veke! Har du fleire tips til kva eg kan bruke søtpoteta til, så tar eg gjerne imot – alt fra middag til dessert :):)
Ønske dåkke ei fortsatt fin Fredag og god helg ?


Fleire enn meg som er glad i søtpotet?
Etter mi meining er søtpotet nydelig, og den søt- aktige smaken passer så godt som tilbehør i ulike varianter til middagen. Forrige veke måtte eg også prøve meg på en dessert med søtpoteta, og jammen blei det ikkje både sunt, godt og mettande! Det er ofte ikkje så masse som skal til for å få en litt anna vri på maten –

Ovnsbakt søtet søtpotet med gresk yoghurt, kiwi, bringebær og cashewnøtter ?

Framgangsmetode
Skrell søtpoteta, kutt i skiver og plasser en bakepapirkledd langpanne. Strø over sukrin og kanel på begge sider, inn i ovnen på 175 grader i 15-30 minutt, alt ettersom kor harde / mjuke du ønsker dei 🙂 Server varme, lune eller avkjølte med valgfritt tilbehør! Enkelt? Oh yes!

Eg lagde i grunn en "dip" av gresk yoghurt og søtning (stevia) – men tok den heller i sprøytepose og lagde litt mønster over desserten. Alt for å kunne leike litt eksta med maten, dåkke begynner vell å kjenne til den etterkvart? 😉

Så over til middagen som eg i utgangspunkte brukte søtpoteta til –

Krema fiskewok, ovnsbakte søtpoteter, gresk yoghurt og friske grønnsaker ?

Krema fiskewok lagde eg ved å steike laksebiter sammen med rødløk og frosen grønnsaksblanding (fordi det var det einaste eg hadde, ellers hadde eg kun brukt friske grønnsaker som smaker masse bedre!), tilsatte et par spiseskeier fullfett kokosmelk, soyasaus og masse krydder. Lot det surre og putre litt før eg tilsatte en boks tunfisk – som egentlig ikkje var planen, men eg fikk en spontanide pluselig låg tunfisken i panna sammen med resten. Godt var det da 🙂 Dropp tunfisken om du ikkje liker det, laksewok er kjempegodt!

Ovnsbakte søtpotetskiver lagde eg ved å skrelle og kutte søtpoteta i skiver, krydra med masse krydder på begge sider, inn i ovnen på 200 grader i 20-45 minutt. Her varierer det også ettersom kor harde / mjuke du ønsker dei – denne varianten liker eg best som godt gjennomstekt.

Som det meste anna av middagsvarianter her nede i Florida, så lager eg opp store porsjoner og har fleire måltider til middag / lunsj. Varierer tilbehøret stort sett fra gang til gang, og maten er klar på knappe 5 minutter etter ei ihjelsulten frøken kjem inn døra fra skule eller trening. Matvrak ja!

Microbakt søtpotet, heilbakt søtpotet, søtpotetmos og ovnsbakte søtpotetskiver er det eg har prøvd av denne superpoteta. Det er så og sei den einaste middags-tilbehør-karbohydratkilda eg foretrekker, ettersom ris, pasta og stort sett potet er utelukka.

Psssst! i går lagde eg nydelig søtpotetkake/muffins. Det går faktisk an å bake med søtpotet også ja! Oppskrift kommer i løpet av helga/neste veke! Har du fleire tips til kva eg kan bruke søtpoteta til, så tar eg gjerne imot – alt fra middag til dessert :):)

Ønske dåkke ei fortsatt fin Fredag og god helg ?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg