Linda Stuhaug

Annonse

26. oktober 2013

Heimelaga musli på 10 minutter!

Heimelaga musli på 10 minutter!
Det er snart Lørdag og helg, endelig! For meg betyr det undervisningsfri veke og eg reise på ferie til vakre Bahamas ? En liten sniktitt får du under all matpraten!
Så, det innlegget egentlig handler om. For ett par dager siden hadde eg tidenes bakerunde på kjøkkenet, og ettersom ovnen var opptatt konstant og eg fekk kjempelyst på musli til middag (måltida mine her nede henger ikkje på slep med klokkesletta, for å sei det sånn!) – så måtte eg prøve meg på en pannestekt variant. Det tok meg kun 10 minutter å lage musli på denne måten, og resultatet blei nydelig ? Det trengst ikkje mange ingrediensane, og det passer for alle i en kvar heim. Eg har tidligere lagt ut oppskrift på en litt meir tidskrevande, crunchy musli her, med konkrete mål – der du får lage opp en masse større porsjon. No over til den enklaste varianten!
Dagens frukost –
Gresk yoghurt ~ bringebær ~ blåbær ~ banan ~ musli ~ honning ?
Du trenger Havregryn, eg brukte store Valgfrie nøtter, eg brukte hakka valnøtter Kanel, kardemomme og sukrin * Evt. litt walden farms pannekakesirup *
* Sukrin kan byttes med anna søtningmiddel, eg trur sukrin gold hadde gitt ett kjempebra resultat. Då trengst heller ikkje pannekakesirupen. * Walden farms pannekakesirup trengst ikkje, men kan i tilfelle byttes med honning, yaconsirup, agavesirup etc.
Framgangsmetode Bruk ønska mengde av havregryn og nøtter, og strø over sukrin, kanel og kardemomme etter smak. Eg bruker alltid masse, fordi eg syns det er så godt! Ha over i ei tørr panne, og steik på sterk varme. Pass på å rør heile tida så det ikkje svir seg. Tilsett evt. pannekakesirup / det du velger – og forsett å rør til den får en gyllen brun farge. Blandinga blir på en måte karamellisert og binder seg etterkvart. Ha over ett bakepapir og avkjøl litt.
Passer til det aller meste! Mi blanding holdt til fire måltider / mellommåltider, og blei servert sammen med –
Gresk yoghurt, bringebær, blåbær, banan og kanel.
Sjokoladeproteinmelk blanda med gresk yoghurt for tjukkare konsistens.
Cottage cheese, sukkerfri aprikossylte, bringebær, blåbær.
Til helgefrukosten, kanskje? Passer også utmerket til lunsj, mellommåltid, før/etter trening, kvelds – eller for min del…. middag!
Så, imorra tidlig reiser vi altså til Nassau –
Bilder låne fra google.
Krysser fingrene for sol og fint vær, det er næmlig meldt regn heile veka der nede! Vi reise vell rundt 30 studenter og bur på samme hotell på stranda – åååh eg gleda meg sånn!!!
Ha en fin helg videre, så blogges vi fra Bahamas ?


Det er snart Lørdag og helg, endelig!
For meg betyr det undervisningsfri veke og eg reise på ferie til vakre Bahamas ? En liten sniktitt får du under all matpraten!

Så, det innlegget egentlig handler om. For ett par dager siden hadde eg tidenes bakerunde på kjøkkenet, og ettersom ovnen var opptatt konstant og eg fekk kjempelyst på musli til middag (måltida mine her nede henger ikkje på slep med klokkesletta, for å sei det sånn!) – så måtte eg prøve meg på en pannestekt variant. Det tok meg kun 10 minutter å lage musli på denne måten, og resultatet blei nydelig ? Det trengst ikkje mange ingrediensane, og det passer for alle i en kvar heim. Eg har tidligere lagt ut oppskrift på en litt meir tidskrevande, crunchy musli her, med konkrete mål – der du får lage opp en masse større porsjon. No over til den enklaste varianten!

Dagens frukost –

Gresk yoghurt ~ bringebær ~ blåbær ~ banan ~ musli ~ honning ?

Du trenger
Havregryn, eg brukte store
Valgfrie nøtter, eg brukte hakka valnøtter
Kanel, kardemomme og sukrin *
Evt. litt walden farms pannekakesirup *

* Sukrin kan byttes med anna søtningmiddel, eg trur sukrin gold hadde gitt ett kjempebra resultat. Då trengst heller ikkje pannekakesirupen.
* Walden farms pannekakesirup trengst ikkje, men kan i tilfelle byttes med honning, yaconsirup, agavesirup etc.

Framgangsmetode
Bruk ønska mengde av havregryn og nøtter, og strø over sukrin, kanel og kardemomme etter smak. Eg bruker alltid masse, fordi eg syns det er så godt! Ha over i ei tørr panne, og steik på sterk varme. Pass på å rør heile tida så det ikkje svir seg. Tilsett evt. pannekakesirup / det du velger – og forsett å rør til den får en gyllen brun farge. Blandinga blir på en måte karamellisert og binder seg etterkvart. Ha over ett bakepapir og avkjøl litt.

Passer til det aller meste! Mi blanding holdt til fire måltider / mellommåltider, og blei servert sammen med –


Gresk yoghurt, bringebær, blåbær, banan og kanel.


Sjokoladeproteinmelk blanda med gresk yoghurt for tjukkare konsistens.


Cottage cheese, sukkerfri aprikossylte, bringebær, blåbær.

Til helgefrukosten, kanskje? Passer også utmerket til lunsj, mellommåltid, før/etter trening, kvelds – eller for min del…. middag!

Så, imorra tidlig reiser vi altså til Nassau –




Bilder låne fra google.

Krysser fingrene for sol og fint vær, det er næmlig meldt regn heile veka der nede! Vi reise vell rundt 30 studenter og bur på samme hotell på stranda – åååh eg gleda meg sånn!!!

Ha en fin helg videre, så blogges vi fra Bahamas ?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg