Linda Stuhaug

Annonse

5. november 2013

Middagstips, oppskrift på brokkolisalat & 3 sunne desserter!

Middagstips, oppskrift på brokkolisalat & 3 sunne desserter!
Eg gjekk ut av matbutikken med ett stort smil om munnen igår. Eg fant nemlig epleeddik – som betyr at eg kunne lage brokkolisalat, som er en stor favoritt! Det var ingen tvil om kva middagen skulle bli, og eg lagde dobbelt porsjon så eg hadde til to måltider. Mange er skeptiske til kombinasjonen mellom ingredienser i brokkolisalaten, men alle eg har servert det til liker det med en gang! Det er nemlig kombiasjonen som gjer den så god og spesiell. Eg veit det er mange måter å lage den på, blant anna med baconterninger, men her har dåkke min metode som selfølgelig er sunnifisert med alternative ingredienser –
Brokkolisalat, 2 porsjoner 1 brokkoli 1 boks mager kesam / kesam 2 ss epleeddik 3- 4 ss sukrin Rosiner Pinjekjerner
Framgangsmetode Kutt brokkoli i små buketter. Strø over ønska mengde – masse – rosiner og pinjekjerner. Bland sammen mager kesam, sukrin og epleeddik i egen bolle, og smak til om du vil ha den meir syrlig eller om avrundinga mellom det syrlige og søte er grei. Hell over brokkolien, og bland godt.
Brokkolisalat passer ypperlig på koldtbord, tapasbord, som tilbehør til grillmaten, middagen, lunsjen eller som ei skei rett fra skåla. Sammen med svin, kylling, kalkun, rødt kjøtt og skalldyr blir kombinasjonen fantastisk 🙂 Til middag serverte eg sammen med ovnsbakt, spicy kyllingfilet & tomater, og til kvelds serverte eg med røykt kalkunskinke.
Så til dagens tre dessert- tips! En gjenganger på kjøkkenet, en gjenganger på bloggen. Sunn panna cotta i tre ulike versjoner, dette er det eg kan kalle luksusdessert uten å kunne fatte at den er både sunn, proteinrik, sukkerfri og uten masse fett. Trykk HER eller på bildene for å komme til oppskriftene –
? Panna cotta med pasjonsfruktsaus
? Panna cotta med bringebærcoulis
? Bringebær- panna cotta med vaniljekrem
Har du smakt brokkolisalat før? Om du lager din egen variant – korleis lager du din?

Eg gjekk ut av matbutikken med ett stort smil om munnen igår.
Eg fant nemlig epleeddik – som betyr at eg kunne lage brokkolisalat, som er en stor favoritt!
Det var ingen tvil om kva middagen skulle bli, og eg lagde dobbelt porsjon så eg hadde til to måltider. Mange er skeptiske til kombinasjonen mellom ingredienser i brokkolisalaten, men alle eg har servert det til liker det med en gang! Det er nemlig kombiasjonen som gjer den så god og spesiell. Eg veit det er mange måter å lage den på, blant anna med baconterninger, men her har dåkke min metode som selfølgelig er sunnifisert med alternative ingredienser –

Brokkolisalat, 2 porsjoner
1 brokkoli
1 boks mager kesam / kesam
2 ss epleeddik
3- 4 ss sukrin
Rosiner
Pinjekjerner

Framgangsmetode
Kutt brokkoli i små buketter. Strø over ønska mengde – masse – rosiner og pinjekjerner. Bland sammen mager kesam, sukrin og epleeddik i egen bolle, og smak til om du vil ha den meir syrlig eller om avrundinga mellom det syrlige og søte er grei. Hell over brokkolien, og bland godt.

Brokkolisalat passer ypperlig på koldtbord, tapasbord, som tilbehør til grillmaten, middagen, lunsjen eller som ei skei rett fra skåla. Sammen med svin, kylling, kalkun, rødt kjøtt og skalldyr blir kombinasjonen fantastisk 🙂 Til middag serverte eg sammen med ovnsbakt, spicy kyllingfilet & tomater, og til kvelds serverte eg med røykt kalkunskinke.

Så til dagens tre dessert- tips!
En gjenganger på kjøkkenet, en gjenganger på bloggen. Sunn panna cotta i tre ulike versjoner, dette er det eg kan kalle luksusdessert uten å kunne fatte at den er både sunn, proteinrik, sukkerfri og uten masse fett. Trykk HER eller på bildene for å komme til oppskriftene –


? Panna cotta med pasjonsfruktsaus


? Panna cotta med bringebærcoulis


? Bringebær- panna cotta med vaniljekrem

Har du smakt brokkolisalat før?
Om du lager din egen variant – korleis lager du din?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg