Kylling eller torsk? Så enkelt får du en smaksopplevelse!

Spiser du lite kylling eller torsk, rett og slett fordi du ikkje syns det smaker så masse?
Det er ikkje så masse som skal til, her er tre tips til sunn og velsmakende kylling & torsk –


Mmmm ?

Kyllingfilet med pesto, pepperoni & mozarella
Sett steikeovnen på 180 grader. Skjær kyllingfilet i passelige biter, ha over ei ts grønn pesto på kvar. Eg hadde deretter over lavfett pepperoni som eg kjøpte her i Florida – men du kan bruke spekeskinke eller bacon som også gir en fantastisk kombinasjon! Strø over revet ost, og steik midt i ovnen i 15 minutt (eller til kyllingen er gjennomstekt).

Servert med frisk salat og kvitløksdressing (mager kesam, pressa kvitløk, salt, pepper).
Bruk det tibehøret du liker best, eg gjorde det ganske så enkelt!

Så over til to varianter av torsk –
To middager, forskjellige varianter, samme tilbehør, en halvtime på kjøkkenet!

Ovnsbakt torsk med pesto / pinjekjerner
Sett ovnen på 180 grader. Eg hadde fire torskefileter – to av dei strødde eg over salt, pepper og pinjekjerner, og to av dei med ei ts pesto. Steik midt i ovnen i 15-20 minutt.

Asparges med spekeskinke
Surr spekeskinke rundt rå asparges, og steik sammen med torsken i kun 5- 7 minutter.

Søtpotetmos
Kutt søtpoteter i mindre biter, kok møre, sil av alt vatnet og mos med en stavmikser til en jevn og klumpfri masse. Tilsett bittelitt salt og pepper for bedre smak.

Servert med litt ekstra frisk salat. Dette var virkelig en nydelig kombinasjon, smakane mellom torsk – søtpotet – salt asparges – frisk salat – pesto / sprø pinjekjerner blei en smaksfest 🙂

Middagsinspirasjon, kanskje?
Eg er kjempedårlig til å spise torsk – det skal eg bli flinkare på! Fleire som kjenner seg igjen på den?

Ha en fin Onsdagskveld videre 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

22 kommentarer

  1. Kamilla Haaland

    Åh, *vann i munnen*

  2. ritahobbyfoto

    nammmm, så godt ut 🙂

  3. Linda Marie Stuhaug

    Kamilla Haaland: Tommel opp for det 🙂

  4. Linda Marie Stuhaug

    ritahobbyfoto: Det var det absolutt 🙂

  5. Lovelyliller.com

    chorizo skinke (ala pepperoni) er helt nydelig til både fisk og kylling! 😀 Mmmm

  6. Såå herlig! akkurat det jeg trengte :)) gonne make it tomorrow 😀

  7. Kaisa Elise

    Elsker kylling 🙂

  8. Jeg elsker torsk! Gjerne ovnsbakt med masse grønnsaker til og potetstappe, nam! Har enda ikke kommet meg rundt til å lage søtpotetstappe, men det skal prøves det også:D

  9. Marianne Monsen

    Det ser så utrolig godt ut! Naaam 😀 Men her i huset blir det nok bare kylling. Verken meg eller kjæresten er noe glad i fisk, så det blir det dessverre veldig lite av 🙁

  10. theresekristina

    Herligheeet det såg godt ut! Den kyllingretten skal prøvast i løpet av helga eller starten av neste veke. Og torsk er absolutt noke eg burde bli flinkare på å ete, så må nok få til en rett i neste veke 🙂

  11. Silje Margrethe

    Nå blei jeg så sinnsykt sulten 😉 <3

  12. morsinunge

    dette så jo veldig fristende og godt ut!:) jeg er glad i fisk , men er veldig dårlig på å eksprimintere med det og det blir samme regla om igjen og om igjen 😛

  13. Linda Marie Stuhaug

    morsinunge: Det er fort gjort å havne i rutiner og gamle vaner, men gu’ så godt det er med litt nye varianter også! Eg elsker vertfall nye smaker 🙂

  14. Linda Marie Stuhaug

    Silje Margrethe: Så bra 🙂

  15. Linda Marie Stuhaug

    theresekristina: Gjer det, det er såå enkelt og likevell så godt 😀 Torsk går litt i glømmeboksen hos meg og, men så lenge det blit tilberedt riktig så er det nydelig!

  16. Linda Marie Stuhaug

    Marianne Monsen: Kvar sin smak! Kylling er jo enkelt å tilberede og veldig sunt, så tommel opp for det 🙂 SÅ kjan det varierest i så mange ulike varianter, i mitt syn er det vertfall umulig å bli lei, hihi!

  17. Linda Marie Stuhaug

    Mia: Søtpotet og torsk MÅ du smake altså – det er heilt fantastisk godt 😀 Masse grønnsaker og potetstappe hørtes heller ikkje feil ut da, hihi!

  18. Linda Marie Stuhaug

    Kaisa Elise: Då er vi to!

  19. Linda Marie Stuhaug

    tmec: Høres bra ut – korleis smakte det? 😀

  20. Linda Marie Stuhaug

    Lovelyliller.com: Det trur eg på chorizo er jo full av gode smaker 🙂 passer nok også ypperlig til både fisk og kylling!

  21. Smakte helt herlig 😀

  22. Linda Marie Stuhaug

    tmec: Fantastisk 🙂