Linda Stuhaug

Annonse

13. november 2013

Kylling eller torsk? Så enkelt får du en smaksopplevelse!

Kylling eller torsk? Så enkelt får du en smaksopplevelse!
Spiser du lite kylling eller torsk, rett og slett fordi du ikkje syns det smaker så masse? Det er ikkje så masse som skal til, her er tre tips til sunn og velsmakende kylling & torsk –
Mmmm ?
Kyllingfilet med pesto, pepperoni & mozarella Sett steikeovnen på 180 grader. Skjær kyllingfilet i passelige biter, ha over ei ts grønn pesto på kvar. Eg hadde deretter over lavfett pepperoni som eg kjøpte her i Florida – men du kan bruke spekeskinke eller bacon som også gir en fantastisk kombinasjon! Strø over revet ost, og steik midt i ovnen i 15 minutt (eller til kyllingen er gjennomstekt).
Servert med frisk salat og kvitløksdressing (mager kesam, pressa kvitløk, salt, pepper). Bruk det tibehøret du liker best, eg gjorde det ganske så enkelt!
Så over til to varianter av torsk – To middager, forskjellige varianter, samme tilbehør, en halvtime på kjøkkenet!
Ovnsbakt torsk med pesto / pinjekjerner Sett ovnen på 180 grader. Eg hadde fire torskefileter – to av dei strødde eg over salt, pepper og pinjekjerner, og to av dei med ei ts pesto. Steik midt i ovnen i 15-20 minutt.
Asparges med spekeskinke Surr spekeskinke rundt rå asparges, og steik sammen med torsken i kun 5- 7 minutter.
Søtpotetmos Kutt søtpoteter i mindre biter, kok møre, sil av alt vatnet og mos med en stavmikser til en jevn og klumpfri masse. Tilsett bittelitt salt og pepper for bedre smak.
Servert med litt ekstra frisk salat. Dette var virkelig en nydelig kombinasjon, smakane mellom torsk – søtpotet – salt asparges – frisk salat – pesto / sprø pinjekjerner blei en smaksfest 🙂
Middagsinspirasjon, kanskje? Eg er kjempedårlig til å spise torsk – det skal eg bli flinkare på! Fleire som kjenner seg igjen på den?
Ha en fin Onsdagskveld videre 🙂

Spiser du lite kylling eller torsk, rett og slett fordi du ikkje syns det smaker så masse?
Det er ikkje så masse som skal til, her er tre tips til sunn og velsmakende kylling & torsk –


Mmmm ?

Kyllingfilet med pesto, pepperoni & mozarella
Sett steikeovnen på 180 grader. Skjær kyllingfilet i passelige biter, ha over ei ts grønn pesto på kvar. Eg hadde deretter over lavfett pepperoni som eg kjøpte her i Florida – men du kan bruke spekeskinke eller bacon som også gir en fantastisk kombinasjon! Strø over revet ost, og steik midt i ovnen i 15 minutt (eller til kyllingen er gjennomstekt).

Servert med frisk salat og kvitløksdressing (mager kesam, pressa kvitløk, salt, pepper).
Bruk det tibehøret du liker best, eg gjorde det ganske så enkelt!

Så over til to varianter av torsk –
To middager, forskjellige varianter, samme tilbehør, en halvtime på kjøkkenet!

Ovnsbakt torsk med pesto / pinjekjerner
Sett ovnen på 180 grader. Eg hadde fire torskefileter – to av dei strødde eg over salt, pepper og pinjekjerner, og to av dei med ei ts pesto. Steik midt i ovnen i 15-20 minutt.

Asparges med spekeskinke
Surr spekeskinke rundt rå asparges, og steik sammen med torsken i kun 5- 7 minutter.

Søtpotetmos
Kutt søtpoteter i mindre biter, kok møre, sil av alt vatnet og mos med en stavmikser til en jevn og klumpfri masse. Tilsett bittelitt salt og pepper for bedre smak.

Servert med litt ekstra frisk salat. Dette var virkelig en nydelig kombinasjon, smakane mellom torsk – søtpotet – salt asparges – frisk salat – pesto / sprø pinjekjerner blei en smaksfest 🙂

Middagsinspirasjon, kanskje?
Eg er kjempedårlig til å spise torsk – det skal eg bli flinkare på! Fleire som kjenner seg igjen på den?

Ha en fin Onsdagskveld videre 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg