Heimelaga knekkebrød – oppskrift & påleggsvariasjoner

God Lørdag 🙂
Heimelaga knekkebrød er noke av det eg savner aller mest heimefra. Det er virkelig en favoritt, og det passer til alt slags pålegg – både som frukost, lunsj, middag, kvelds eller som ett enkelt mellommåltid. Det er veldig enkelt å lage, og det som tar mesteparten av tida er steikinga. Har hørt og lest at været heime (spesielt på vestlandet) er relativt dårlig, så kanskje du skal ha en bakedag? Kva med å lage opp heimelaga knekkebrød? Dei er sprø, sunne, fulle av sunt fett og grove karbohydrat, og det metter godt. Nedenfor har eg samla noken av mine knekkebrød- måltid, kanskje du blir inspirert til en ny påleggsvariasjon?

Du kan bruke alt slags frø, kjerner, nøtter, meltyper etter kva du liker, har tilgjengelig og ønsker å bruke. Nedenfor er min favorittoppskrift, som går igjen og igjen – så lenge du bruker samme mengde går det fint å bytte ingredienser!


Lettere jarlsberg & avokado ~ brie ost, yaconsirup og valnøtter ?

Du trenger
2 dl sammalt rug, grov
3 dl havregryn, lettkokt
2 dl grovthakkede mandler
1 dl kruskakli
1,5 dl sesamfrø
1,5 dl linfrø
1 dl solsikkekjerner
Valmuefrø
1 ts salt
2 ss sukrin/ annen søtning
7 dl vann

Framgangsmetode
Bland sammen alle ingrediensane til ein tjukk røre, og la den svelle i 10 minutter. Tilsett litt meir tørrvare om røre skiller ut væske – for det burde den ikkje gjere. Dekk to langpanner med bakepapir, del røra i to, og bruk ein sleikepott for å få det jevnt og tynt. Steik begge bretta sammen på varmluft 170 grader (eit brett oppe, eit brett nede). Etter ti minutt tar du bretta ut av ovnen, bruker ein pizzaskjærar til å få passelig størrelser. Sett deretter bretta inn igjen i ovnen i 25-35 minutter. La bretta bytte plass underveis, og følg med så dei ikkje brenner seg. Når dei ser ferdige ut, slår du av ovnen og lar dei stå i ettervarmen noken timer/natta over – då garanterer eg at dei blir sprø!


Egg & kaviar ~ røykt laks, avokado og rødløk ?


Egg ~ banan & majones ? Ja, sistnevnte høres sært ut – men PRØV! Det er sååå godt!


Ost & grønt ~ skinke, avokado & cottage cheese ?


Letter jarlsberg, grønt & granateple ?


Brunost & sylte ~ lettere jarlsberg og grønt ?

Herlighet så eg savner frukostene mine heime! Det var nesten pining (haha) for meg å lage dette innlegget – det seier kanskje litt kor glad eg er i desse heimelaga knekkebrøda. For å ikkje snakke om savnet etter brunost, norsk cottage cheese, egg&kaviar, majones, røkt laks, god kaffi, tallerkane & skålene mine (jædda matnerd) – merker det blir godt å komme heim igjen snart, kun 1 mnd igjen før eg lander på norsk jord til juletider ?

Kva går Lørdagen din til?
Har du laga heimelaga knekkebrød før?

28 kommentarer

 1. Kamilla Haaland

  Åh, dette så utrolig fristende ut! Aldri laget knekkebrød selv…

 2. Kaisa Elise

  Masse godt 😀

 3. Jeg lager knekkebrød 1-2 ganger i uka – avhengig kan du si 😉 Jeg bruker somregel peanøttmel eller mandelmel for å få en litt nøtteaktig smak, det er utrolig godt!!! 🙂

 4. Åh. De så fantastiske ut! Bruker lørdagen på skolearbeid deseverre. Men heldigvis er det bare tre små uker igjen til jeg er ferdig med alt – og skal hjem til jul! (Studerer i Edinburgh) Forstår veldig godt at du savner norsk mat, for det gjør virkelig jeg også! Kan ikke vente med å komme hjem til min mors varme, grove rundstykker med makrell i tomat!

 5. Madeleine

  namnam 😀

 6. Linda Marie Stuhaug

  tiggerlilly: Ja, det er sååå godt 😀

 7. Linda Marie Stuhaug

  Ingrid: Viktig å prioritere skulen, og heller ta skikkelig ferie når man kommer heim til Norge igjen 🙂 Ingenting blir bedre enn å komme heim til jul! Nei, ikkje sant? Det blir sååå godt med norsk mat igjen, eg har virkelig ikkje ord for kor masse eg gleder meg, haha 😀

 8. Linda Marie Stuhaug

  Signe: Haha, der har du meg også når eg bur heime 🙂 Det var ett lurt tips – skal ha det i bakhodet til eg kommer heim igjen! Peanøttmel hørtes vertfall deilig ut 🙂

 9. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Mat er godt!!! 🙂

 10. Linda Marie Stuhaug

  Kamilla Haaland: Prøv det engang – du kommer til å bli hekta! Hihi 😀

 11. Åh, all maten din ser jo så frisk og fristende ut! ^^,

 12. Lovelyliller.com

  Mmmm så flotte bilder 😀 Knekkis er så godt! Jeg bruker smør, gulost og smør på toppen XD

 13. Susanne Nesse

  mmmm, så godt! Elsker hjemmelagde knekkebrød! 🙂

 14. LineLundem

  You’re killing me – det så godt ut! Det er jo faktisk en super liten venninnegave også det der, nå som vi nærmer oss jul. Å bake en liten omgang knekkebrød f. eks.

 15. Linda Marie Stuhaug

  LineLundem: Det har du heilt rett i – knekkebrød er ett supert julegavetips! Eg hadde vertfall blitt kjempeglad 🙂

 16. Linda Marie Stuhaug

  Susanne Nesse: Ikkje sant? Gleda meg sånn til knekkebrød- frukoster igjen <3

 17. Linda Marie Stuhaug

  Lovelyliller.com: Tusen takk! Det er sååå deilig 🙂 Haha, glad i smør du altså? der er eg totalt motsatt, bruker alltid philadelphia under pålegget 🙂

 18. Linda Marie Stuhaug

  Andrea: Takk for det, Andrea 🙂

 19. Kristiane

  Er vokst opp med banan med majones på brødskiven, så jeg kan skrive under på at det er kjempegodt! 😉 😉

 20. Linda Marie Stuhaug

  Kristiane: Så bra vi er fleire! Det er litt enten eller – men de som sier de ikkje liker det, har mange ikkje smakt det 🙂 Det er oftest sære kombinasjoner som er de beste!

 21. fra uniform til bikini

  Så utrilig fine og fristende bilder!:D Også så flink du er som lager ditt eget knekkebrød:) Blir som regel ferdigkjøpt på meg gitt.. Har lagd selv en gang bare;)

 22. Linda Marie Stuhaug

  fra uniform til bikini: Tusen takk for det 🙂 Eg kjøper knekkebrød eg også, siden tida ikkje alltid strekker til for å ha fulle bokser med heimelaga. Men det er definitivt det beste, og lager så ofte eg kan!

 23. Solveig

  Hei. Disse knekkebrødene ble kjempegode. Bruker du smør på, eller bør man ikke bruke smør? Jeg er veldig glad i smør på knekkebrød.

 24. Linda Marie Stuhaug

  Solveig: Så kjekt å høre! Eg liker ikkje smør og bruker det derfor aldri, men ingenting i veien for å bruke litt smør på knekkebrødene 🙂

 25. Brunost er nesten like usunt som nughatti

 26. Linda Marie Stuhaug

  Stine: Det er det iallefall ikkje 😉 Brunost er ikkje tilsatt smør og sukker blant anna. Sjølv om kalorimengden nesten er lik, så handler ikkje kalorier om kor sunt maten er. Brunost ete eg 1 gang i måneden maks, så uansett bryr det meg ikkje 🙂

 27. Dette skal jeg lage imorgen, hørtes veldig godt ut. Ca. hvor mye valmuefrø bruker du?

  1. Valmuefrøa dryssa eg nok berre lett på toppen før steiking 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *