Oppskrift: sjokolade&peanøttfudge + middagstips

Det er ikkje noke tvil om kva oppskrift dere ville ha først –
sjokolade&peanøttfugde var også min favoritt 🙂
Det tar ikkje meir enn 5 minutt å lage heller, eg skulle til å skrive at det nesten er farlige greier – men når dei er av det sunne slag så er det absolutt ikkje det! Kan også bli betrakta som "sunn julesnop" – for dere som trenger inspirasjon til alternativ julegodis no som Desember og juletider nærmer seg.

Du kan bruke alternative ingredienser i oppskrifta og likevell få bra resultat – spørr gjerne om ingrediensbytting. Du kan også lage rein peanøttfudge / sjokoladefudge. Det er mange måter å gjere det på, her er en enkel en!

Sjokolade&peanøttfugde
25 g peanøttmel
10 g pb2 peanøttpulver
15 g sjokoladeprotein
5 g 100% kakaopulver
25 g sukrinmelis
10 dråper stevia, english toffee
ikkje nødvendig
En klype salt
Vatn til passelig konsistens

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle, og juster med vatn til du får en passelig konsistens. Eg liker å bruke en miksmaster så det blander seg godt. Vær forsiktig med vannmengden, det skal akkurat være nok til at den holder sammen og får en fugde-lignende konsistens. Prøverull og smak underveis for å vere sikker på at du bli fornøgd. Eg lagde en firkanta "pølse" som eg lot stå i kjøleskapet natta over, då blei den litt luftig og fikk riktig konsistens. Deretter kutta eg i passelige biter og rulla i peanøttmel / dryssa over litt søtning. Kan anbefale å dyppe bitene i smelta sukkerfri sjokolade, men denne frøkna klarte å svi heile plata…

Konsistensen er best etter ei natt kjølig – da blir den skikkelig fugdeaktig ? Smakte nydelig med en blanding av salt&søtt, eg syns kombinasjonen mellom sjokolade&peanøtt nesten er uslåelig.

Frister det? 🙂
Oppskrifta gir 6-7 slike biter, eg spiste litt underveis, selfølgelig.

Over til ett raskt, enkelt og sunt middagstips –
Som vanlig lager eg store porsjoner og varierer litt tilbehør fra måltid til måltid.

Krema currywok med kylling&scampi
? Steik ønska mengde kyllingfilet & evt. scampi om du liker det, sammen med krydder (curry, chilli cayannepepper, pepper, kvitløk osv)
? Hell over frossen grønnsaksblanding – bruk gjerne ferske, eg hadde det ikkje denne gangen
? Ha over noken ss fullfett kokosmelk, mengden varierer etter porsjonen din
? La det surre og kreme seg, mens du smaker til med meir krydder om det trengst + evt. ev skvett sweet chilli sauce
? Server med nudler / ris – eller banan&cashewnøtter som meg

Banan og crunchy cashewnøtter over currywok er kanongodt – har du prøvd det?

Det er tydligvis blitt snølagt i løpet av natta heime i Naustdal – fleire som har fått snø? Eg klarer ikkje forestille meg det eingang, som eg har nevnt før er Norge en anna verden no som eg bur i solfylte Florida, og det er så utrulig rart å forestille seg det. Når det er sagt, så er eg heime om 3 veker på dagen idag. Då lander eg på norsk jord, forhåpentligvis til snø og med stigande julestemning. Eg merker at eg gleder meg meir og meir, sjølv om eg har det fintflottfantastisk her nede, og det blir trist å reise. Borte bra, men heime best ?

Ha en fin Tirsdag videre, utnytt snøen så lenge den varer 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

14 kommentarer

 1. hva er best i steden for peanøttmel? erstatte med peanøttpulver bare?

 2. anja karoline

  åhhnam, de fudgene så jo kjempedeilige ut!

 3. Kaisa Elise

  Alt så amazing ut 😀

 4. Såg herlig ut! Kor får du kjøpt det pb2 peanøttpulver? 🙂

 5. Kan man bytte ut tunfisken med karbonadedeig f.eks. i tunfiskpizzabunnen?? =) Er SÅÅÅ skeptisk til fisk og pizza.. Men har hørt at mange har laget meatzza??

 6. Linda Marie Stuhaug

  Lise: Det kan eg ikkje svare på, eg har aldri prøvd meatzza som du kaller det. Du kan prøve, men eg vil absolutt anbefale deg å prøve med tunfisk 🙂

 7. Linda Marie Stuhaug

  Ida: http://www.Iherb.com – søk på PB2 peanutpowder så kan du velge med/uten sjokolade 🙂

 8. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Så hyggelig, Kaisa 🙂

 9. Linda Marie Stuhaug

  anja karoline: De er knallgode, virkelig! 😀

 10. Linda Marie Stuhaug

  :): Ja, eg ville berre brukt meir peanøttpulver 🙂

 11. Hei. Lagde fudgen din i dag, og den er nydelig! Nam nam Takk for oppskrift! No gleder eg meg til å prøve ut fleire av rettane du har lagt ut oppskrift på! 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  Ingunn: Hei Ingrunn! Så hyggelig at du tok deg tid til å legge igjen en kommentar! Setter veldig stor pris på tilbakemeldinger 🙂 Og så bra fugden falt i smak – eg syns den er sååå god! Ha en fin kveld 🙂

 13. Så kjempegode ut! Skal prøve å lage de til jul og lurer på om det er mulig å bytte ut sjokoladeproteinet med noe annet?

 14. Linda Marie Stuhaug

  vilde: Så bra! Du kan bruka kva som helst anna tørrvare istedenfor sjokoladeprotein, men bruk gjerne bittelitt ekstra søting og kakao då 🙂 Kokosmel, havremel, meir peanøtpulver er noken alternativer du kan bruke! Håper det smaker 🙂