Linda Stuhaug

Annonse

Sukkerfri, brente mandler på 1-2-3 & peanøttpannekaker

Sukkerfri, brente mandler på 1-2-3 & peanøttpannekaker
Heiii! Det er Mandag igjen, med ny veke og nye muligheter. Eg går inn i mi siste undervisningsveke før det er praktisk og skriftlig eksamen neste veke, så går nok inn i en liten eksamensboble framover. Uten mat og drikke, duger helten ikke – så det blir selfølgelig litt matprat også fra mi side 🙂
Brente mandler hører nok jula til, men desse brente mandlene spiser eg året rundt. Eg var veledig hekta før eg drog til USA, men så falt det i glømmeboksen heilt til eg såg skivede mandler på butikken forrige veke. Det er nydelig som snacks, eller over yoghurt, cottage cheese, havregrøten, pannekaker og det aller meste! Eg har alltid laga det i ovnen, men tenkte på min raske pannestekte musli , og tenkte at eg kunne prøve det med mandlene også. Resultatet blei crunchy og veldig bra – og det blei laga på 5-10 minutter!
Eg syns det er knallgodt når det er en blanding av salt & søtt – men dropp saltet om du ikkje vil ha det. Likevell anbefaler eg det, smaken blir veldig god og det passer veldig godt 🙂 bruk mengdene som passer deg, smak gjerne til underveis. Kan oppbevares tørt i ukesvis!
Brente mandler – pannestekt variant Skievede mandler Sukrin – anbefaler sukringold om du har det Kanel og kardemomme Grovkverna salt
Ha dei ferdigskivede mandlene i ei tørr panne, strø over strø over masse sukrin, kanel, kardemomme og litt grovkverna salt / maldonsalt. Varm opp på middels varme, rør underveis til mandlene blir gyllenbrune. Pass på at det ikkje svir seg, det er viktig å røre ofte. Fordel over ett bakepapir og la det avkjøle seg – då blir dei sprø og crunchy.
Passer ypperlig til frukokt med søtet, gresk yoghurt, frukt og bær ?
Eg er forsatt hekta på pannekaker, og prøvde meg på en ny variant i helga: Peanøttpannekaker!
Peanøttpannekaker 1 egg 2 ss gresk yoghurt/kesam 35 g havregryn, males til mel 25 g peanøttmel Kanel, kardemomme, søtning Evt. 0,5 ts bakepulver for meir "fluffy" resultat Melk til passe konsistens
Rør sammen ingrediensene, og juster med melk til ønska konsistens. Jo meir væske, jo tynnare pannekaker. Ønsker du tjukke, "svele" liknende pannekaker, bruker du mindre væske. Steik på middels varme til en gyllen farge. Eg lagde mine tynne og fekk 3-4 passe store pannekaker.
Eg toppa med pb2 peanøttsmør, søtet gresk yoghurt og friske bær. Fantastisk kombinasjon ?
Det er så digg at pannekaker kan varierest sånn – eg blir vertfall aldri lei! Når dei er sunne og proteinrike i tilegg nytes det kvardag som helg. Ønsker du fleire tips til varianter av pannekaker, så lister eg opp noken tidligere oppskrifter: Søtpotet- pannekaker Sjokolade- pannekaker Gulrotkake- pannekaker Vanilje- pannekaker
Noken nye & noken gamle frukostvarianter – var det noke som frista å prøve ut? 🙂

Heiii!
Det er Mandag igjen, med ny veke og nye muligheter. Eg går inn i mi siste undervisningsveke før det er praktisk og skriftlig eksamen neste veke, så går nok inn i en liten eksamensboble framover. Uten mat og drikke, duger helten ikke – så det blir selfølgelig litt matprat også fra mi side 🙂

Brente mandler hører nok jula til, men desse brente mandlene spiser eg året rundt. Eg var veledig hekta før eg drog til USA, men så falt det i glømmeboksen heilt til eg såg skivede mandler på butikken forrige veke. Det er nydelig som snacks, eller over yoghurt, cottage cheese, havregrøten, pannekaker og det aller meste! Eg har alltid laga det i ovnen, men tenkte på min raske pannestekte musli , og tenkte at eg kunne prøve det med mandlene også. Resultatet blei crunchy og veldig bra – og det blei laga på 5-10 minutter!

Eg syns det er knallgodt når det er en blanding av salt & søtt – men dropp saltet om du ikkje vil ha det. Likevell anbefaler eg det, smaken blir veldig god og det passer veldig godt 🙂 bruk mengdene som passer deg, smak gjerne til underveis. Kan oppbevares tørt i ukesvis!

Brente mandler – pannestekt variant
Skievede mandler
Sukrin – anbefaler sukringold om du har det
Kanel og kardemomme
Grovkverna salt

Ha dei ferdigskivede mandlene i ei tørr panne, strø over strø over masse sukrin, kanel, kardemomme og litt grovkverna salt / maldonsalt. Varm opp på middels varme, rør underveis til mandlene blir gyllenbrune. Pass på at det ikkje svir seg, det er viktig å røre ofte. Fordel over ett bakepapir og la det avkjøle seg – då blir dei sprø og crunchy.


Passer ypperlig til frukokt med søtet, gresk yoghurt, frukt og bær ?

Eg er forsatt hekta på pannekaker, og prøvde meg på en ny variant i helga:
Peanøttpannekaker!

Peanøttpannekaker
1 egg
2 ss gresk yoghurt/kesam
35 g havregryn, males til mel
25 g peanøttmel
Kanel, kardemomme, søtning
Evt. 0,5 ts bakepulver for meir "fluffy" resultat
Melk til passe konsistens

Rør sammen ingrediensene, og juster med melk til ønska konsistens. Jo meir væske, jo tynnare pannekaker. Ønsker du tjukke, "svele" liknende pannekaker, bruker du mindre væske. Steik på middels varme til en gyllen farge. Eg lagde mine tynne og fekk 3-4 passe store pannekaker.


Eg toppa med pb2 peanøttsmør, søtet gresk yoghurt og friske bær. Fantastisk kombinasjon ?

Det er så digg at pannekaker kan varierest sånn – eg blir vertfall aldri lei! Når dei er sunne og proteinrike i tilegg nytes det kvardag som helg. Ønsker du fleire tips til varianter av pannekaker, så lister eg opp noken tidligere oppskrifter:

Søtpotet- pannekaker
Sjokolade- pannekaker
Gulrotkake- pannekaker
Vanilje- pannekaker

Noken nye & noken gamle frukostvarianter – var det noke som frista å prøve ut? 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg