Linda Stuhaug

Annonse

29. november 2013

Saftig & smakfull kalkunburger

Saftig & smakfull kalkunburger
God Fredag, igjen! Dagane berre flyr avgårde og plutselig er det helg igjen… Idag vil eg friste med heimelaga kalkunburger som eg er blitt såå hekta på dei siste dagane – eg lagde nemlig en kjempestor porsjon med burgere og har har spist til fleire måltider. Det er så greit at lunsjen / middagen er ferdig iløpet av noken få minutter etter man er komt inn døra, når man er sulten og vil ha mat ganske så fort. Å lage burgerene tok heller ikkje lang tid, og dei smakte virkelig fantastisk – så det anbefales virkelig å prøve 🙂
~ Servert med ett heilt burgerbrød, kvitløksdressing, lettere jarlsberg og masse grønnsaker ~ Joda, om noken lurer så hadde eg litt problem med å gape over…
Smakfulle burgere 1 pakke kalkunkjøttdeig – kan fint bruke kyllingkjøttdeig 1 egg 0,5- 1 pressa kvitløksfedd Masse krydder
Ha alt i en bolle og bland godt. Av krydder så brukte eg salt, pepper, cayannepepper, grillkrydder og kvitløkskrydder – krydderet bestemmer smaken, så bruk det du liker. Form til burgere ved hjelp av litt vatn på hendene, og steik på middels farge til en gyllen farge.
Lag gjerne burgerbrød sjølv – eg brukte grove & proteinrike hamburgerbrød eg fant på butikken her, som eg rista i brødrister. Ellers er jo det fleire sunnere alternativer heime i Norge også! Server med akkurat det du måtte ønske: guacamole, pesto, ulike grønnsaker, smelta ost, bacon, stekt løk/sopp, philadelphia med smak osv 🙂
~ Servert med halvdelen av ett burgerbrød, kvitløksdressing, grønnsaker og en stor salat med bønner og avokado på sida ~ Kvitløksdressing lagde eg av gresk yoghurt, pressa kvitløk, salt og pepper.
Eg hadde også med i lunsjboksen tidligere i veka –
Krema sopp – stekt sjampinjong med krydder, kokosmelk og soyasaus. Gulerøtter, blomkål, brokkoli og masse bønner.
Passer like godt til Fredagskveldsen som i lunsjboksen. Ett tips er å steike opp mange burgere Søndags kveld, og bruke i ulike varianter i som lunsj og/eller middag resten av veka 🙂
God helg da, alle sammen ?

God Fredag, igjen!
Dagane berre flyr avgårde og plutselig er det helg igjen… Idag vil eg friste med heimelaga kalkunburger som eg er blitt såå hekta på dei siste dagane – eg lagde nemlig en kjempestor porsjon med burgere og har har spist til fleire måltider. Det er så greit at lunsjen / middagen er ferdig iløpet av noken få minutter etter man er komt inn døra, når man er sulten og vil ha mat ganske så fort. Å lage burgerene tok heller ikkje lang tid, og dei smakte virkelig fantastisk – så det anbefales virkelig å prøve 🙂

~ Servert med ett heilt burgerbrød, kvitløksdressing, lettere jarlsberg og masse grønnsaker ~
Joda, om noken lurer så hadde eg litt problem med å gape over…

Smakfulle burgere
1 pakke kalkunkjøttdeig –
kan fint bruke kyllingkjøttdeig
1 egg
0,5- 1 pressa kvitløksfedd
Masse krydder

Ha alt i en bolle og bland godt. Av krydder så brukte eg salt, pepper, cayannepepper, grillkrydder og kvitløkskrydder – krydderet bestemmer smaken, så bruk det du liker. Form til burgere ved hjelp av litt vatn på hendene, og steik på middels farge til en gyllen farge.

Lag gjerne burgerbrød sjølv – eg brukte grove & proteinrike hamburgerbrød eg fant på butikken her, som eg rista i brødrister. Ellers er jo det fleire sunnere alternativer heime i Norge også! Server med akkurat det du måtte ønske: guacamole, pesto, ulike grønnsaker, smelta ost, bacon, stekt løk/sopp, philadelphia med smak osv 🙂

~ Servert med halvdelen av ett burgerbrød, kvitløksdressing, grønnsaker og en stor salat med bønner og avokado på sida ~
Kvitløksdressing lagde eg av gresk yoghurt, pressa kvitløk, salt og pepper.

Eg hadde også med i lunsjboksen tidligere i veka –


Krema sopp – stekt sjampinjong med krydder, kokosmelk og soyasaus.
Gulerøtter, blomkål, brokkoli og masse bønner.

Passer like godt til Fredagskveldsen som i lunsjboksen. Ett tips er å steike opp mange burgere Søndags kveld, og bruke i ulike varianter i som lunsj og/eller middag resten av veka 🙂

God helg da, alle sammen ?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg