Linda Stuhaug

Annonse

1. desember 2013

Oppskrift: Vanilje- og peanøttfugde

Oppskrift: Vanilje- og peanøttfugde
Heii alle sammen! Er dere klar for ny måned? Desember er uten tvil den kosligeste måneden i året etter mi meining – og eg er ganske sikker på at det er fleire som er enige. Desember betyr også baketid (baketid er det no for meg så og sei heile året da…) – men det er vell muligens idag det starter for fullt for mange. Forrige helg lagde eg sunne vanilje- og peanøttfudge, og de blei sååå gode! Det beste med heile oppskrifta er at det tok 5 minutter å lage til, for å så la dei stå kaldt til dei blei spiseklare. Det trengst heller ikkje for mange ukjente ingredienser, og ved å bruke alternativt finner du alt på en vanlig matvarebutikk. Eg blei inspirert av Marthe Sandvik sin oppskrift som ho la ut her for lenge siden, men justerte og bytta litt på ingredienser ut fra det eg hadde. Mmmm… ?
Tar som ett godt tegn at det kun var 3 stk igjen når eg skulle knipse bilde… populære blant prøvekaninene mine!
Vanilje- og peanøttfudge 4 ss naturlig, crunchy peanøttsmør 2 ss kokossmør / cocosa 1 ss søtning – sukrinmelis 1-2 ss vaniljeproteinpulver kan droppes, eller bruk anna smak som sjokolade etc. 10-15 dråper stevia "vanilla creme" kan droppes, eller byttes med vaniljeessens / vaniljepulver etc.
Smelt peanøttsmør og kokossmør i en kjele over svak varme. Når det er smelta sammen tilsetter du resten av ingrediensene, og rører til en jevn masse. Hell blandinga over i ønska former – eg brukte små muffinsformer – og sett til avkjøling til dei er stivna. Oppbevar i kjøleskap eller frys til dei skal spises, dei mjukner fort i romtemperatur.
Når du bruker crunchy peanøttsmør gir det nydelige peanøttbiter i fudgen, det blir så godt! Eg måtte videreutvikla også oppskrifta, og fekk dette resultatet –
Enda bedre enn kun vanilje- peanøttfudge ? Oppskrift kommer imorgen eller iløpet av de neste dagene!
Søndagen min går i eksamenslesing, trening og mat. Sånn kommer dagene til å gå (+litt blogg, hihi) fram til Fredags ettermiddag – då har eg våre gjennom veka med både praktisk eksamen og skriftlig eksamen. Eg gleder meg sånn til å få det overstått, kropp og hode er fullt av eksamensnerver, eksamensstress, eksamensfokus, eksamenditt, eksamendatt… Det er også berre 10 dager igjen til heimreise, og eg kjenner eg gleder meg meir og meir for kvar dag som går å komme heim og nære og kjære til jul ?
Kva går din første adventssøndag til idag? Ønsker vertfall dere alle en finfin dag 🙂

Heii alle sammen!
Er dere klar for ny måned? Desember er uten tvil den kosligeste måneden i året etter mi meining – og eg er ganske sikker på at det er fleire som er enige. Desember betyr også baketid (baketid er det no for meg så og sei heile året da…) – men det er vell muligens idag det starter for fullt for mange. Forrige helg lagde eg sunne vanilje- og peanøttfudge, og de blei sååå gode! Det beste med heile oppskrifta er at det tok 5 minutter å lage til, for å så la dei stå kaldt til dei blei spiseklare. Det trengst heller ikkje for mange ukjente ingredienser, og ved å bruke alternativt finner du alt på en vanlig matvarebutikk. Eg blei inspirert av Marthe Sandvik sin oppskrift som ho la ut her for lenge siden, men justerte og bytta litt på ingredienser ut fra det eg hadde. Mmmm… ?


Tar som ett godt tegn at det kun var 3 stk igjen når eg skulle knipse bilde… populære blant prøvekaninene mine!

Vanilje- og peanøttfudge
4 ss naturlig, crunchy peanøttsmør
2 ss kokossmør / cocosa
1 ss søtning – sukrinmelis
1-2 ss vaniljeproteinpulver
kan droppes, eller bruk anna smak som sjokolade etc.
10-15 dråper stevia "vanilla creme"
kan droppes, eller byttes med vaniljeessens / vaniljepulver etc.

Smelt peanøttsmør og kokossmør i en kjele over svak varme. Når det er smelta sammen tilsetter du resten av ingrediensene, og rører til en jevn masse. Hell blandinga over i ønska former – eg brukte små muffinsformer – og sett til avkjøling til dei er stivna. Oppbevar i kjøleskap eller frys til dei skal spises, dei mjukner fort i romtemperatur.

Når du bruker crunchy peanøttsmør gir det nydelige peanøttbiter i fudgen, det blir så godt! Eg måtte videreutvikla også oppskrifta, og fekk dette resultatet –


Enda bedre enn kun vanilje- peanøttfudge ? Oppskrift kommer imorgen eller iløpet av de neste dagene!

Søndagen min går i eksamenslesing, trening og mat. Sånn kommer dagene til å gå (+litt blogg, hihi) fram til Fredags ettermiddag – då har eg våre gjennom veka med både praktisk eksamen og skriftlig eksamen. Eg gleder meg sånn til å få det overstått, kropp og hode er fullt av eksamensnerver, eksamensstress, eksamensfokus, eksamenditt, eksamendatt… Det er også berre 10 dager igjen til heimreise, og eg kjenner eg gleder meg meir og meir for kvar dag som går å komme heim og nære og kjære til jul ?

Kva går din første adventssøndag til idag?
Ønsker vertfall dere alle en finfin dag 🙂

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg