Linda Stuhaug

Annonse

3. desember 2013

Oppskrift: Micro søtpotetkake – sunn, rask og enkel!

Oppskrift: Micro søtpotetkake – sunn, rask og enkel!
Søtpotet IGJEN? Svaret er ja – søtpotet er blitt en favorittingrediens og eg er ikkje ferdig med den enda. Er du skeptisk til å lage ei heil kake eller brett med muffinser – så kan du derimot prøve deg på denne varianten. Det er nok til en porsjon og du får virkelig kjenne på smaken av søtpotet i kakeform 🙂 Når eg først lager søtpotetmos, lager eg store mengder og bruker til både middag, dessert, kaker og pannekaker – og når eg hadde det i kjøleskapet tok det 10 minutt fra start til slutt å mikse sammen denne oppskrifta. For meg blei det som sunn kveldskos – og det var mektig og mettande så eg var veldig fornøgd kan man sei… Håper det frister –
Micro søtpotetkake med sjokoladebiter 120 g søtpotetmos 1 eggekvitte 1 ss havremel * 1 ss peanøttmel * 1 ss vaniljeprotein * 2 ss sukrinmelis 6-8 dråper sweetdrops, engligh toffee kan droppes, eller bruk anna smak 1 ts bakepulver Masse kanel og kardemomme En skvett væske Evt. sukkerfri sjokoladebiter
* Bruk de tørrvarene du har tilgjengelig. Dropper du vaniljeprotein kan du godt bruke litt ekstra søtning eller vaniljepulver.
Bland sammen alle ingrediensene i en bolle til en jevn og klumpfri røre. Juster med væske (vatn/melk) etter behov, røra skal vere litt tjukk så ikkje bruk for masse. Ha i en skål eller form, dytt nedi litt sukkerfri sjokoladebiter om du ønsker det, og sett op full guffe i microen til den har fått den konsistensen du vil ha. Min var ganske fast og litt bløtere i midten, og eg lot den stå i 6-7 minutter, då var den perfekt! Vær obs på at det kan variere veldig, så sjekk gjerne underveis.
Det lukta nybakt kake i heile leiligheta ? Nydelig som varm, servert sammen med søtet gresk yoghurt, litt friske bær, ett dryss kanel og crunchy cashewnøtter.
Bakgrunnen for microkaka, er som noken sikkert skjønner, er søtpotetkaka med sjokoladebiter – som eg lagde forrige veke. Eg syns den var såå god, og eg ville så gjerne ha meir når det var tomt, så da blei resultatet en enda enklere og raskere versjon 🙂
Det er virkelig til å anbefale å bruke søtpotet i baksten altså! Ikkje berre blir resultatet saftig og nydelig – søtpotet er næringsrikt og inneholder masse betakaroten, så det blir plutselig superbakst 🙂 Trur det blir noken mikrokaker desse dagane med eksamensstress og lite tid til storbakst, men det smaker minst like godt så!

Søtpotet IGJEN?
Svaret er ja – søtpotet er blitt en favorittingrediens og eg er ikkje ferdig med den enda. Er du skeptisk til å lage ei heil kake eller brett med muffinser – så kan du derimot prøve deg på denne varianten. Det er nok til en porsjon og du får virkelig kjenne på smaken av søtpotet i kakeform 🙂 Når eg først lager søtpotetmos, lager eg store mengder og bruker til både middag, dessert, kaker og pannekaker – og når eg hadde det i kjøleskapet tok det 10 minutt fra start til slutt å mikse sammen denne oppskrifta. For meg blei det som sunn kveldskos – og det var mektig og mettande så eg var veldig fornøgd kan man sei…
Håper det frister –

Micro søtpotetkake med sjokoladebiter
120 g søtpotetmos
1 eggekvitte
1 ss havremel *
1 ss peanøttmel *
1 ss vaniljeprotein *
2 ss sukrinmelis
6-8 dråper sweetdrops, engligh toffee
kan droppes, eller bruk anna smak
1 ts bakepulver
Masse kanel og kardemomme
En skvett væske
Evt. sukkerfri sjokoladebiter

* Bruk de tørrvarene du har tilgjengelig. Dropper du vaniljeprotein kan du godt bruke litt ekstra søtning eller vaniljepulver.

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle til en jevn og klumpfri røre. Juster med væske (vatn/melk) etter behov, røra skal vere litt tjukk så ikkje bruk for masse. Ha i en skål eller form, dytt nedi litt sukkerfri sjokoladebiter om du ønsker det, og sett op full guffe i microen til den har fått den konsistensen du vil ha. Min var ganske fast og litt bløtere i midten, og eg lot den stå i 6-7 minutter, då var den perfekt! Vær obs på at det kan variere veldig, så sjekk gjerne underveis.

Det lukta nybakt kake i heile leiligheta ?
Nydelig som varm, servert sammen med søtet gresk yoghurt, litt friske bær, ett dryss kanel og crunchy cashewnøtter.

Bakgrunnen for microkaka, er som noken sikkert skjønner, er søtpotetkaka med sjokoladebiter – som eg lagde forrige veke. Eg syns den var såå god, og eg ville så gjerne ha meir når det var tomt, så da blei resultatet en enda enklere og raskere versjon 🙂

Det er virkelig til å anbefale å bruke søtpotet i baksten altså! Ikkje berre blir resultatet saftig og nydelig – søtpotet er næringsrikt og inneholder masse betakaroten, så det blir plutselig superbakst 🙂 Trur det blir noken mikrokaker desse dagane med eksamensstress og lite tid til storbakst, men det smaker minst like godt så!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg