Linda Stuhaug

Annonse

5. desember 2013

Sunnere vanilje-sjokolade-peanutbutterfudge

Sunnere vanilje-sjokolade-peanutbutterfudge
.. Huff, det blei ett langt navn gitt! Og en heftig blanding av norsk og engelsk. Jaja, det gir vertfall en konkret beskriving av desse godsakene da 😉 Her kommer kombinasjonsoppskrifta som eg hinta til i dette innlegget – det er rett og slett to forskjellige oppskrifter slått sammen. Det trengst absolutt ikkje å lade dei begge som 2 lag, for dei er også nydelige kvar for seg –
Eg lagde først og fremst vanilje- og peanøttfudge etter inspirasjon fra Marthe Sandvik, som eg syns var fantastisk gode. Deretter videreutvikla eg oppskrifta på ca. halvparten, der eg brukte mi tidligere oppskrift på "crunchy choco- peanuttbuttercups" – og kombinasjonen mellom to fantasisk gode fugde / cups oppskrifter må jo berre bli hakket bedre? og JA – det blei den, det er definitivt den beste varianten av dei alle tre ?
Lag 1: Vanilje- og peanøttfudge 4 ss naturlig, crunchy peanøttsmør 2 ss kokossmør / cocosa 1 ss søtning – sukrinmelis 1-2 ss vaniljeproteinpulver kan droppes, eller bruk anna smak som sjokolade etc. 10-15 dråper stevia "vanilla creme" kan droppes, eller byttes med vaniljeessens / vaniljepulver etc.
Smelt peanøttsmør og kokossmør i en kjele over svak varme. Når det er smelta sammen tilsetter du resten av ingrediensene, og rører til en jevn masse. Hell blandinga over i ønska former – eg brukte små muffinsformer – og sett til avkjøling til dei er stivna.
Lag 2, crunchy sjokolade 3 ss dark chocolate peanøttsmør 2 ss kokossmør / cocosa 1 ss PB2 peanøttpulver, kan droppes eller byttes med proteinpulver/peanøttmel 10 sweetdrops english toffee, ikkje nødvendig Valgfrie nøtter
Smelt kokosmøret/oljen og peanøttsmøret over svak varme i panne. La det smelte sammen før du tilsetter PB2 peanøttpulver og sweetdrops, og rør den klumpfri. Hakk nøtter som du drysser over den stivna vanilje- og peanøttfudgen, og hell deretter sjokoladeblaninga over. Sett kaldt til alt er stivna.
Kva du trur? Frister det? 😉
Desse slår nok godt an hos dei aller fleste, så lenge man liker peanøttsmør. Eg har allerede begynt å tenke på ei heftig kake eg skal lage når eg kommer heim, den berre MÅ bli bra! Men først skal eg gjennom min siste eksamen imorgen (hadde forresten praktisk eksamen igår som gjekk bra – bestått!) – så no blir det tilbake til eksamenslesing.
Ha en fin kveld videre alle!

.. Huff, det blei ett langt navn gitt!
Og en heftig blanding av norsk og engelsk. Jaja, det gir vertfall en konkret beskriving av desse godsakene da 😉 Her kommer kombinasjonsoppskrifta som eg hinta til i dette innlegget – det er rett og slett to forskjellige oppskrifter slått sammen. Det trengst absolutt ikkje å lade dei begge som 2 lag, for dei er også nydelige kvar for seg –

Eg lagde først og fremst vanilje- og peanøttfudge etter inspirasjon fra Marthe Sandvik, som eg syns var fantastisk gode. Deretter videreutvikla eg oppskrifta på ca. halvparten, der eg brukte mi tidligere oppskrift på " crunchy choco- peanuttbuttercups" – og kombinasjonen mellom to fantasisk gode fugde / cups oppskrifter må jo berre bli hakket bedre? og JA – det blei den, det er definitivt den beste varianten av dei alle tre ?

Lag 1: Vanilje- og peanøttfudge
4 ss naturlig, crunchy peanøttsmør
2 ss kokossmør / cocosa
1 ss søtning – sukrinmelis
1-2 ss vaniljeproteinpulver
kan droppes, eller bruk anna smak som sjokolade etc.
10-15 dråper stevia "vanilla creme"
kan droppes, eller byttes med vaniljeessens / vaniljepulver etc.

Smelt peanøttsmør og kokossmør i en kjele over svak varme. Når det er smelta sammen tilsetter du resten av ingrediensene, og rører til en jevn masse. Hell blandinga over i ønska former – eg brukte små muffinsformer – og sett til avkjøling til dei er stivna.

Lag 2, crunchy sjokolade
3 ss dark chocolate peanøttsmør
2 ss kokossmør / cocosa
1 ss PB2 peanøttpulver, kan droppes eller byttes med proteinpulver/peanøttmel
10 sweetdrops english toffee, ikkje nødvendig
Valgfrie nøtter

Smelt kokosmøret/oljen og peanøttsmøret over svak varme i panne. La det smelte sammen før du tilsetter PB2 peanøttpulver og sweetdrops, og rør den klumpfri. Hakk nøtter som du drysser over den stivna vanilje- og peanøttfudgen, og hell deretter sjokoladeblaninga over. Sett kaldt til alt er stivna.


Kva du trur? Frister det? 😉


Desse slår nok godt an hos dei aller fleste, så lenge man liker peanøttsmør. Eg har allerede begynt å tenke på ei heftig kake eg skal lage når eg kommer heim, den berre MÅ bli bra! Men først skal eg gjennom min siste eksamen imorgen (hadde forresten praktisk eksamen igår som gjekk bra – bestått!) – så no blir det tilbake til eksamenslesing.

Ha en fin kveld videre alle!

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg