Linda Stuhaug

Annonse

9. desember 2013

Oppskrift: sunne og raske peanut- toffee

Oppskrift: sunne og raske peanut- toffee
Det er Mandag igjen! Då er det vell på sin rette plass med ei ny, sunnifisert oppskrift vell? Eg lagde peanut- toffee som studiesnacks til eksamen, og eg veit det er mange der ute som har siste innspurt på skulebenken før det er juleferie. Desse er kjemperaske å lage, smaker utrulig godt og passer ypperlig med en kopp kaffi i eksamensmodus, som kveldskos, snacks eller kanskje som en sunn julekonfekt! Mulighetene er mange, eg veit vertfall at eg kommer til å lage dei igjen flere ganger framover.
Peanut- toffee
4 ss PB2 peanøttpulver 1-2 ss sukrinmelis Bittelitt salt Evt. kanel Vatn til passe konsistens
Bland sammen alle ingrediensene og juster med vatn til du får en tjukk "deigkonsistens". Vær forsiktig, det er fort gjort å få for masse! Du skal kunne forme deige i hendene uten at det er klissette. La den evt. stå litt i kjøleskap så den setter seg, eller start med en gang: rull ei pølse, skjær passelige biter, trill til rundinger og klapp desse litt flate….
.
Evt. Valgfri sirup – Walden farms pannekakesirup, yaconsirup, agavesirup etv: Sukkerfri sjokolade – eg brukte 72% mørk
… deretter tar du en dråpe sirup i midten av kvar runding (ikkje nødvendig), plasserer en liten bit sukkerfri sjokolade oppå der igjen – så "bretter" du kanten rundt sjokolasebiten så den får en slags toffee- form. Det er mange måter å gjere det på, men eg gjorde det slik! Oppbevares i kjøleskap så lenge du klarer å holde fingrene unna 😉
Skal ikkje sei noke anna enn at dei forsvant før eg visste ordet av det… Det blei dobbel ladning på en dag, og bruker unnskyldninga at det gav meg vertfall litt ekstra motivasjon til å lese 🙂 Greit med slike sunne alternativer i situasjoner som dette, det holder ett jevnt blodsukker og ikkje minst opprettholder konsentrasjonen!
Då ønsker eg dere en fin Mandagskveld og ikkje minst ei knall og sprek veke! Sender også et stooort smil og hilsen fra solskinnsstaten Florida for muligens siste gang – imorra er det nemlig heimreise til kalde og snødekte Norge ?

Det er Mandag igjen!
Då er det vell på sin rette plass med ei ny, sunnifisert oppskrift vell? Eg lagde peanut- toffee som studiesnacks til eksamen, og eg veit det er mange der ute som har siste innspurt på skulebenken før det er juleferie. Desse er kjemperaske å lage, smaker utrulig godt og passer ypperlig med en kopp kaffi i eksamensmodus, som kveldskos, snacks eller kanskje som en sunn julekonfekt! Mulighetene er mange, eg veit vertfall at eg kommer til å lage dei igjen flere ganger framover.



Peanut- toffee

4 ss PB2 peanøttpulver
1-2 ss sukrinmelis
Bittelitt salt
Evt. kanel
Vatn til passe konsistens

Bland sammen alle ingrediensene og juster med vatn til du får en tjukk "deigkonsistens". Vær forsiktig, det er fort gjort å få for masse! Du skal kunne forme deige i hendene uten at det er klissette. La den evt. stå litt i kjøleskap så den setter seg, eller start med en gang: rull ei pølse, skjær passelige biter, trill til rundinger og klapp desse litt flate….

.

Evt. Valgfri sirup –
Walden farms pannekakesirup, yaconsirup, agavesirup etv:
Sukkerfri sjokolade –
eg brukte 72% mørk

… deretter tar du en dråpe sirup i midten av kvar runding (ikkje nødvendig), plasserer en liten bit sukkerfri sjokolade oppå der igjen – så "bretter" du kanten rundt sjokolasebiten så den får en slags toffee- form. Det er mange måter å gjere det på, men eg gjorde det slik! Oppbevares i kjøleskap så lenge du klarer å holde fingrene unna 😉

Skal ikkje sei noke anna enn at dei forsvant før eg visste ordet av det…
Det blei dobbel ladning på en dag, og bruker unnskyldninga at det gav meg vertfall litt ekstra motivasjon til å lese 🙂 Greit med slike sunne alternativer i situasjoner som dette, det holder ett jevnt blodsukker og ikkje minst opprettholder konsentrasjonen!

Då ønsker eg dere en fin Mandagskveld og ikkje minst ei knall og sprek veke!
Sender også et stooort smil og hilsen fra solskinnsstaten Florida for muligens siste gang – imorra er det nemlig heimreise til kalde og snødekte Norge ?

Annonse

SKRIV EN KOMMENTAR

Nyaste innlegg