Oppskrift: sukkerfri negerboller!

Er dere like glad som meg i sjokolade?
Eg ender nesten alltid opp med sjokoladevarianter når eg lager sunn bakst, dessert og konfekt – og når eg skal velge ut favorittane fra smågodthylla. Det er definitivt det som smaker best for min del, og eg har fått inntrykk av at dere også liker godt oppskrifter med sjokolade…? Her er enda en variant, som i utgangspunktet er negerboller som er en ganske kjent "julekonfekt". Eg miksa sammen noken forskjellige ingredienser på slump, og resultatet blei veldig bra! Eg har lagd på nytt fleire ganger siden første gangen, det passer perfekt med ett par slike som mellommåltid, ved siden av kaffien eller etter trening –

Sukkerfri negerboller
2 dl havregryn
30 g sukrin gold
3 ts sukrin+
2 ts 100% kakao
2 ss sjokoladeproteinpulver – kan droppes
10 sweetdrops chocolate – kan droppes
2 ss sterk kaffe
2-3 ss melk
35 g smelta smør

Bland sammen alle de tørre ingrediensane. Tilsett deretter kaffe, melk og smelta smør – og bland dette godt. La blandinga svelle i kjøleskapet i 15- 20 minutter. Form små boller av deigen (eller kva som helst form du ønsker!) – og oppbevar kjølig til de skal spises. Eg hadde mine i små konfektformer – ønsker du å gjere litt ekstra ut av negerbollene kan du rulle de i sukrinmelis, kakao, kokos, smelta sjokolade eller det du måtte ønske. Eg gjorde det enkelt!

Det ser gjerne ikkje så delikat ut, eg veit det… men smaken skal det ikkje stå på – dei var kjempegode og passelige til en munnfull. Mektige var dei også – eg spiste meg så og sei mett på desse ene gangen, forsynte meg fleire ganger innimellom kaffislurpinga 🙂

Eg tenkte å prøve meg på fleire varianter av denne sorten – vertfall peanøttsmak og vaniljesmak! Sjølv om eg er ganske sikker på at sjokoladevarianten er og blir min favoritt 😉


Mmmmmm 🙂

Sjokolademenneske du også?

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

42 kommentarer

 1. Emilie-Therese

  Jeg kan ikke leve en dag uten sjokolade!!

 2. Hilde Oddvarsdatter

  Disse skal jeg lage idag! 🙂 Er nesten skummelt glad i alt som har med sjokolade og kaffe og gjøre (hehe, avhengig;)) – super oppskrift!

 3. momoiro-chan (@jannemnaess)

  Åh, sånne sjokoladeboller er så godt! Jeg lagde noen sånne for et par uker siden bare med tofu istedet for smør/melk. De forsvant før noen andre fikk smake for å si det sånn! ;D

 4. åå nam :)) jeg er altfor glad i sjokolade:D

 5. Disse så herlige ut! Elsker kaffe+sjokoladesmak sammen:)

 6. Kaisa Elise

  Elsker skjololade !

 7. Du burde kanskje bruke et annet navn på de! Men de så utrolig gode ut, skal definitivt prøve de:-) Du er flink, Linda!:)

 8. TheVanillaMonologues.

  Aaaabsolutt sjokolademenneske! Og har skikkelig Reese’s Peanutbutter cup-kick for tiden. Nå tenkte jeg at jeg skulle gjøre kroppen min en bitteliten tjeneste og faktisk spise noen sukkerfri peanutbutter cups. (Har minimalt å si oppi alt julegodtet, jeg vet det haha). Håper du har hatt en super jul!

 9. Lovelyliller.com

  så deilig! lagde slike i fjor,men har visst glemt av dem i år ^^

 10. RaversSpeech

  Må prøves o.o

 11. Et sprekere liv

  Hadde et sinnsykt sjokoladesug i går, så skulle gjerne hatt oppskriften da…ble ordentlige saker i stedet, men nå er det jo tross alt jul så da er det vel lov :p

 12. Eg elsker negerboller og lager det fleire ganger i måneden.. alltid sukkerfri då, og med rå kakao. Det er så godt det.. og så ruller eg dei i kokos 🙂 Ønsker deg ei fortsatt fin jul, håper du har kosa deg masse så langt!! 🙂 Sv: Tusen takk for fin kommentar 🙂

 13. kristinerosok

  Så deilig! 🙂

 14. Nina Bakke

  Det er godt 🙂 Lagde det som liten (med sukker 😛 ) men smaker nok nydelig uten også 🙂

 15. Linda Marie Stuhaug

  Nina Bakke: Eg har aldri smakt negerboller før, men syns det var skikkelig godt! Vil tru forskjellen ikkje er så stor med sukkerfrie alternativer 🙂

 16. Linda Marie Stuhaug

  kristinerosok: Absolutt 🙂

 17. Linda Marie Stuhaug

  Regine: Eg skjønner ikkje kvifor eg ikkje har laga dette før! Det er jo perfekt som mellommåltid eller sunn snacks vedsiden av kaffien 🙂 Eg hadde nok rulla dei i kokos om eg hadde likt det (det ser jo så flnt ut då, hehe) – men eg tok rett og slett en enkel variant 🙂 Tusen takk Regine – håper du får en fin jul videre!

 18. Linda Marie Stuhaug

  Et sprekere liv: Da har du oppskriften til neste gang 😀 I jula er det absolutt lov å kose seg med ekte varer, det er ingen tvil om! Håper du koser deg videre i jula 🙂

 19. Linda Marie Stuhaug

  RaversSpeech: Absolutt til å anbefale, så er dei så raske å lage også 🙂

 20. Linda Marie Stuhaug

  Lovelyliller.com: Dette er første gang eg lager dei, skjønner ikkje heilt koffor! Det er jo sååå godt 😀

 21. Linda Marie Stuhaug

  TheVanillaMonologues.: Hihi, godt vi er fleire 😀 Reese’s Peanutbutter cup har eg faktisk ikkje smakt aleine før, kun over frozen yoghurt når eg var i USA: Det var definitivt den beste toppingen, så eg skjønner veldig godt at du er hekta 😉 I jula må man berre kose seg, Januar kommer før man veit ordet av det 🙂 God jul videre til deg!

 22. Linda Marie Stuhaug

  Anomym: Eg brukte rett og slett berre det «tradisjonelle» navnet, og satte «sukkerfri» framfor? kunne gjerne kalt de noko anna sjølvsagt – for navnet i seg sjølv er jo? litt rart. Tusen takk for det, setter eg stor pris på å høre 🙂

 23. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Såå bra vi er fleire sjokoholikere, hehe 😉

 24. Linda Marie Stuhaug

  Mia: Jaa, ikkje sant? Det er så godt med kaffi og sjokolade – så det blir litt typisj moccasmak. Sammen med en kopp kaffi (eller tre) så blir det enda bedre 🙂

 25. Linda Marie Stuhaug

  Camari: Dåå er vi to! Heldigvis finnes det sunne alternativer 🙂

 26. Linda Marie Stuhaug

  momoiro: Haha – eg er ofte slik også? lager noke godt, så er det faktisk så godt at eg ikkje vil dele med noken andre. Flaks at eg har eget kjøleskap så mor og far ikkje finner det, haha! Neida, men de får smake på det meste eg lager så 🙂 God jul videre til deg Janne 😀

 27. Linda Marie Stuhaug

  Hilde Oddvarsdatter: Ja, kombinasjonen er uslåelig! Korleis blei resultatet? 🙂

 28. Linda Marie Stuhaug

  Emilie: Hihi, det er bra vi er fleire sjokoholikere 🙂

 29. TheVanillaMonologues.

  Et lite guilty pleasure tips fra meg til deg nå i romjulen: Ben & Jerry’s Peanutbutter Cup iskrem! Er så godt, og de har den faktisk i Norge! Du kommer til å bli kvalm, men det kommer til å være verdt det haha!

 30. Linda Marie Stuhaug

  TheVanillaMonologues.: Haha, måtte smile litt no! Får nesten vann i munnen berre av å høre navnet jo? skal virkelig prøves, om det ikkje blir i jula så blir det garantert ei av dei næmeste helgene 🙂 takk for tips!

 31. Hilde Oddvarsdatter

  Uten tvil! hehe, er bare en ting å si..det ble fort tomt! Kjenner jeg megselv rett blir det ikke lenge til neste runde 😉

 32. Linda Marie Stuhaug

  Hilde Oddvarsdatter: Her forsvinner de også fort.. heldigvis er det raskt og enkelt å lage 🙂

 33. Kan man bruke vita hjertego lett? :

  1. Det går nok heilt fint 🙂

 34. lagde desse nå i jul og de var KNALL goe!! de ska definitivt lagast igjen 😀

  1. Så hyggelig, Oda! Desse kan jo egentlig lages og nytes heile året 🙂

 35. Heisann!!
  eg har ikkje 30g igjen av sukrin gold – kan eg berre bruka sukrin+ … ?? 🙂

  1. Hei!
   Ja, det kan du. Men til informasjon vil eg tipse deg om en oppdatert oppskrift som du finner her:
   http://www.lindastuhaug.no/2016/12/17/havrekuler-med-sjokolade/

 36. takk for svar! 🙂

  1. Skulle berre mangle 🙂

 37. Marit Aasene

  Mmmmm. Då eg var lita kalte me deim «niggarboller», men det er vel ikkje heilt comme ille faut lenger, om ein ikkje er negarrappar då 😉

  1. Hehe 😉 Eg har laga dei i nytt navn no, negerboller er kanskje litt på kanten… Men gode er dei 🙂