Annonse
28. desember 2013
Oppskrift: heimelaga, cunchy granola
… med julesmak!
Eg tilsatte pepperkake-krydder for å få en jule- granola, men bruker du kun kardemomme og kanel får du original- versjonen som er minst like god.
Du trenger
300 g store havregryn
150 g grovthakkede nøtter, eg brukte mandler og valnøtter
60- 100 g kjerner/frø, eg brukte sesamfrø og linfrø
1 dl eplejuice
1 ss coocsa *
1 ss agavesirup *
1,5 ss sukrin gold *
Litt salt
Masse kanel og kardemomme / 2-3 ss pepperkakekrydder for jule-versjon
Etter steiking: rosiner/ tørka frukt/ gojibær/ det du ønsker
* Cocosa kan byttast med vanlig smør eller olje.
* Agavesirup kan byttast med anna sirup eller honning.
* Sukrin gold kan byttast med anna søtningsmiddel eller vanlig brunt sukker.
Framgangsmetode
Varm opp eplejuice, cocosa, sukrin gold og agavesirup på svak varme så alle ingrediensane smelter sammen. Bland resten av av det tørre i en bolle, vend inn den varme juice-blandinga. Bland godt sammen før du heller det over på en bakepapirkledd langpanne. Steik midt i ovnen på 130 grader til muslien får en gyllen brunfarge. Kvart 10 minutt vender du rundt i blandinga, då er det lettare å få et jevnt resultat, og du unngår at den svir seg. Muslien min stod 35 minutt i ovnen, deretter slo eg av, slapp ut litt varme og lot den stå i resten av ettervarmen inni ovnen en times tid. Då er du så og sei garantert et cruncy resultat.
Nyt til frukosten, kveldsen, som mellommåltid eller før/etter trening.
Du kan selfølgelig variere både nøtter, søtning, kjerner og krydder etter ønske. Bland sammen det du har / liker best, så får du ditt beste resultat 🙂
Håper det smaker!
Annonse
6 Kommentarer
Marthe
16. februar 2019
Linda Stuhaug
17. februar 2019
Hilde
4. mai 2018
Linda Stuhaug
5. mai 2018
Hilde
3. mai 2018
Linda Stuhaug
3. mai 2018
SKRIV EN KOMMENTAR