Sjokoladepudding – sukkerfri & proteinrik + deres ønsker!

Er du blant dei som har som nyttårsfortsett å kutte ut sukker og søtsaker?
Då er jo det berre knall at man kan lage sunne alternativer som kan nytes som kvardagskos, spørr du meg 🙂 Sjokoladepudding og sjokolademousse er virkelig to favorittdesserter, og det er latterlig enkelt å lage alternativer som både er sukkerfri og proteinrike. Så om søtsuget tar overhånd og du er like sjokoladeglad som meg, så har eg to oppskrifter som eg gjerne vil dele! Den eine av dei har nok mange av dere sett (og kanskje laga?) før – men sjokoladepuddingen lagde eg først Søndag og det blei absolutt en suksess –

Sjokolade(protein)pudding, 2 porsjoner
2 dl melk, eg brukte ekstra lett
150 g mager kesam/gresk yoghurt
1 vaniljestang, ikkje nødvending
4 ts sukrin +
eller anna søtingtilsvarande 8 ts sukker
2 store ss 100% kakaopulver
2 gelatinplater

Ha melka i en kjele. Del vaniljestanga på langs, skrap ut frøa og ha dette i melka sammen med vaniljestanga, kakaopulver og sukrin+/anna søtning. Varm opp på svak varme, og sett kjelen til side i det det begynner å koke. Bløtlegg gelatinplatene i ca. 5 minutt, mens melkeblandinga står å trekker ut mest mulig smak. Deretter klemmer du vatnet ut av gelatinplatene, smelter dei i den varme melkeblandinga og siler det over i en bolle. La den avkjøle seg litt før du rører inn mager kesam/yoghurt – hell i porsjonsformer, og sett kaldt 3 timer kjøleskap/ 1 time frys + kjøleskap.

Servert med heimelaga, sukkerfri vaniljesaus etter DENNE oppskrifta + litt sukkerfri, raspa sjokolade for utsjånaden sin del ? Fylte selfølgelig på med vaniljesaus etterkvart 😉

Det var faktisk så nydelig at eg likesågodt spiste begge porsjonane sjølv. Mamma og pappa smakte bittelitt, så slukte eg resten, haha. Men det er garantert ikkje første og siste gang eg lager denne uansett 🙂

Denne nydelige sjokoladepuddingen fekk meg også lyst å lage min sunne sjokolademousse som eg har lagt ut oppskrift på mange ganger, og som eg har fått utallige (!!) mange gode tilbakemeldinger på! Trur faktisk det er den oppskrifta som er mest laga med kun positive ord. Det er en av mine absolutt favorittoppskrifter – du finner den blant anna HER!

Sukkerfri, proteinrik, luftig, smakfull og fantastisk god ?

Sjokoman ja, der har du meg 😉


Framover vil eg prøve å spre mat- og treningsgleden min til enda fleire, og eg vil at bloggen skal nå litt nye høgder! Som sagt så blir eg eg god blandingsblogg framover, med både sunn mat, trening, kosthold og helse. Eg har allerede planlagt en giveaway (venter berre på mine 4 pakker i posten fra Iherb), mange innlegg er eg begynt å skrive på, eg har fleire matideer som skal praktiseres osv. Så då spørr eg dere som lesere: har du ønsker om tema eg skal ta opp? Innlegg som skal skrives? Oppskrifter som skal sunnifiseres? Tips til endringer? Kva eg kan fokusere meir på? Eg tar gledelig imot alle råd, tips og ønsker – og skal absolitt gjere mitt beste for å nå dei! Skriiiik ut i kommentarfeltet, eg er åpen for alt!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

34 kommentarer

 1. Lovelyliller.com

  Så godt ut dette. Brukte å spise sjokoladepuding hver bidige dag. deretter ble det gelè og nå er det eggkrem lol. Elsker desserter XD

 2. Har nettopp begynt å lese bloggen din og har sett en del på oppskriftene dine. Har ikke rukket å prøve annet enn de karamelliserte eplene (NAM!) enda, men alt ser utrolig godt ut! Du bruker heller ikke alt for mange «spesielle» ingredienser, noe som er greit for meg 🙂 Jeg prøver å holde meg unna gluten og melk en stund nå, så noen oppskrifter uten det hadde vært morsomt! 😀

 3. Kan ikkje du lage eit innlegg om korleis vi bør trene styrke på mage?? 😀

 4. Kaisa Elise

  Så godt ut !!

 5. Elsker at du legger ut enkle oppskrifter! For fattige studenter som gjerne prøver å være sunne, er denne bloggen gullverdt. Keep up the good work!

 6. Veronika BS

  Nam!!

 7. hei det hadde vert veldig fint med noen eksempel på kostholds plan for f.eks de som vil opp i vekt, mer muskler, eller ned i vekt. Noe konkret liksom. åsså hadde vert veldig fint med ulike styrke opplegg på ulike kropsdeler f.eks du rumpe, mage, lår, spenst osv…

 8. dette så godt ut 😀

 9. Jeg synes bloggen din er veldig flott som den er. Du kommer nok til å få mange kommentarer fra jenter som ønsker kostholdsoppsett, øvelser osv. du skal sette opp, men helt ærlig så synes jeg det er så flott at det IKKE er det man finner på bloggen din. Et par googlesøk og en hver jente kan sitte i timevis med alle linkene til allmennkunnskap (for de som søker det, riktig nok). Jeg synes det derimot er flott å komme til en blogg som overrasker og kjører sin egen greie. Jeg har aldri kommet over en blogg som har fått meg til å få LYST til å spise tunfisk, for eksempel. 🙂 Så jeg sier bare: DO YOUR THING:) Og et spm siden jeg var inne på tunfisk: Har du prøvd å fryse tunfisk/havregryn bunnen? Synes det tok litt tid å lage den, så vurderte å lage opp flere, og fryse etter den er stekt… meeeeen er litt skeptisk..

 10. Martine

  Ååå, jeg skal få prøvd både sjokolademoussen og sjokoladepuddingen snart 😀 Ser himmelsk ut!! Tips til deg?Hm, kanskje du kan ha flere iherb-produkttips? Kanskje du har lyst til å finne ut hvordan man bruker agar-pulver som erstatning for gelatin? Jeg er vegetarianer og bruker ikke gelatin, så om du kunne funnet ut en måte å bruke det på uten at det gir en rar ettersmak hadde vært AMAZING! Elsker bloggen din <3 Klem fra Martine

 11. Linda Marie Stuhaug

  Martine: Tusen takk for tips, Martine! Eg har ingen erfaring med agar- pulver, men eg kan prøve å gi det ett forsøk. Då er spørsmålet kor eg får tak i det? 🙂 Iherb- produkttips kan eg absolutt klare å komme meir med framover! Eg venter som sagt på litt pakker, så da blir det vertfall ett eget Iherb- innlegg. Ha en fin dag 🙂

 12. Linda Marie Stuhaug

  Lene: Tusen takk for hyggelige ord, Lene! Eg kommer ikkje til å sette opp kostholdsoppsett. For det første har eg ingen utdanning innenfor dette, og dermed blir det veldig feil. Veiledning innen kostholdet, kostholdsgrep, små tips etc. er heller ting som kanskje dukker opp på bloggen, men det blir veldig generelt 🙂 Eg har ikkje prøvd å fryse den nei, men eg ser ingen grunn for at det ikkje skal gå 🙂 Så lenge den tiner langsomt i romtemperatur, og kaanskje forsteike den litt igjen før du tar på fyllet, så trur eg det skal gå heilt fint 🙂

 13. Linda Marie Stuhaug

  Camari: Fantastisk 🙂

 14. Sunnere hverdag

  Du lager så mye godt, jeg har masse på listen over ting jeg skal prøve 🙂 Et iherb-innlegg hadde vært veldig bra! Tror det er veldig mye man kan kjøpe der, som jeg ikke vet om;) Ha en fin helg!

 15. Linda Marie Stuhaug

  Maren: Eg kan gi generelle tips og råd til kostholdet i forhold tilm å gå opp/ned i vekt eller muskelmasse. Ønsker du kostholdsplan vil eg anbefale å snakke med noken som har utdanning innenfor det, det har nemlig ikkje eg. Ulike styrkeøvelser kan eg godt ta ett/fleire innlegg om 🙂

 16. Linda Marie Stuhaug

  Veronika BS: Yes indeed 😀

 17. Linda Marie Stuhaug

  R: Så hyggelig, takk for det 😀

 18. Linda Marie Stuhaug

  Kaisa Elise: Det var det så absolutt 😀

 19. Linda Marie Stuhaug

  Sandra: Eg kan gjerne komme med generelle tips, men korleis man «bør» trene styrke for mage er heilt individuelt 😉

 20. Linda Marie Stuhaug

  Marie: Eg lager en del utne gluten, men ikkje så masse uten melk. Det skal eg absolutt ta med meg videre, for det er mange som verken har gluten eller melk i kostholdet 🙂 Tusen takk for hyggelige ord, det er veldig kjekt å høre! Eg prøver å kutte ned på de «spesielle» ingrediensene, for eg veit mange ikkje har de 🙂

 21. Linda Marie Stuhaug

  Lovelyliller.com: Haha, periodemenneske du også, altså? Eg er alltid storspiser av noken ting i perioder, før eg går over til noke anna 🙂

 22. Linda Marie Stuhaug

  Sunnere hverdag: Eg har tidligere laga en Iherb- guide med fleire titalls av mine favoritter! (kategorien om Iherb.) Men fleire Iherb-innlegg kommer definitivt framover, og ikkje minst en giveaway med maaange favoritter derfra 🙂 Så hyggelig, håper oppskriftene smaker! God helg til deg også 🙂

 23. Elsker bloggen din ,Linda! DU er så inspirerende! Jeg er en 17 år gammel jente med stor lidenskap for sunn mat, trening og helse. Jeg bor på hybel, så det er litt begrenset på pengene, men likevel bruker jeg alltid det siste månedsbeløpet mitt på noen «sunnifiserte» varer som jeg kan bruke til å teste ut oppskriftene dine! Det er så verdt det! Jeg synes du er en av de få bloggerne som viser en god balanse, og faktisk er et sunt forbilde ! Stå på videre 🙂 Klem fra meg 🙂

 24. momoiro-chan (@jannemnaess)

  Åh, namnam! Jeg likte faktisk ikke sjokolademousse/pudding før jeg prøvde din oppskrift! Ble veldig fristet av dette innlegget til å lage det igjen! 🙂 Synes bloggen din er helt topp som den er! Ser frem til å følge bloggen din og bli inspirert av deg i 2014 også. Stå på!

 25. Nina Bakke

  Åh, ser så lekkert ut 🙂

 26. Kamilla Haaland

  Åh, dette så godt ut!!

 27. Linda Marie Stuhaug

  Kamilla Haaland: Så bra, takk for det 🙂

 28. Linda Marie Stuhaug

  Nina Bakke: Hihi, takk for det 🙂

 29. Linda Marie Stuhaug

  momoiro: Åh, for en hyggelig tilbakemelding å få! Så bra at du begynte å like det 🙂 Tusen takk, skal gjere mitt beste for å inspirere 😀

 30. Linda Marie Stuhaug

  Lisa: Tusen takk for fine ord, Lisa 🙂 Eg forstår månedsbudsjettet kan vere litt knapt, men så kjekt at du invisteter i litt «sunnifiserte» varer fordiom! Håper eg kan fortsette å inspirere deg, det betyr masse! Og ikkje minst vere ett sunt og balansert forbilde, det er så viktig. Ha en fin dag 🙂

 31. Martine

  Ååå, så bra! Her har du link til agar-pulver: http://www.iherb.com/Now-Foods-Healthy-Foods-Agar-Powder-2-oz-57-g/374#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=agar%20agar&rc=30&sr=null&ic=4 Gleder meg hver dag til dine oppskrifter og innlegg! Du er så flink<3 God søndagskveld!

 32. Linda Marie Stuhaug

  Martine: Supert! Eg tenkte faktisk på deg når eg stod å eksprimenterte på kjøkkenet igår… lagde vaniljepudding og planen var å bruke gelatinplater, men brukte heller maisennamel som tjukningsmiddel 🙂 Hihi, oppskrift kommer til uka – den var fantastisk god!

 33. Martine Johansen

  Åå, så god du er! Jeg skal prøve meg på maisennamel i steden! Tuuusen takk <3 God natt og god mandag i morgen 😀

 34. Linda Marie Stuhaug

  Martine Johansen: Supert! Skal sjølv prøve, og da kommer selfølgelig oppskrift på det 🙂 Ønsker den en fin uke, Martine – og tusen takk for hyggelige og oppmuntrende kommentarer fra deg <3